ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2020-2021
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2020-2021
.
Δαφνοστεφανωμένος πρωταθλητής ξανά!

Πρωταθλητής Ελλάδας και πολυνίκης σύλλογος για το 2019, στέφθηκε πανηγυρικά ο Ολυμπιακός που διατήρησε τον τίτλο του για τρίτη διαδοχική χρονιά. Μετά τον Πειραιά και την Πάτρα, η Σπάρτη έγινε η τρίτη πόλη στην οποία το τμήμα Πυγμαχίας Ανδρών του Ολυμπιακού,  πανηγυρίζει  διαδοχικά την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εlite Ανδρών, διευρύνοντας την εγχώρια κυριαρχία του. Ο βασιλιάς του ρινγκ Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής της κορυφαίας ελληνικής διοργάνωσης στην Πυγμαχία και έχει βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ακόμα αυτοκρατορίας στον ελληνικό αθλητισμό.  Το αποδεικνύει ο εμφατικός τρόπος με τον οποίο οι πυγμάχοι του Ολυμπιακού έφτασαν και παρέμειναν και φέτος στην κορυφή, στην οποία βρέθηκαν από τις πρώτες ημέρες των αγώνων, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τον τίτλο από το Σάββατο ενώ την Κυριακή τον συνόδευσαν με αυτόν του πολυνίκη συλλόγου.  Ο Θρύλος κατέκτησε την πρώτη θέση με 84 βαθμούς, έχοντας 61 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο της κατάταξης ΠΑΟΚ που συγκέντρωσε 23. 

Ο εξαιρετικός απολογισμός των 14 συνολικά μεταλλίων εκ των οποίων  4 χρυσά, 1 ασημένιο και 4 χάλκινα στους Άνδρες και 1 χρυσού, 1 ασημένιου και 3 χάλκινων στις Γυναίκες, συνόδευσε την ολοκλήρωση της πολύ καλής παρουσίας του Θρύλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ένας απολογισμός που κατέστησε ξανά πρωταθλητή τον Ολυμπιακό στους Άνδρες.  Την τελευταία ημέρα των αγώνων, 7 αθλητές του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν σε 6 τελικούς των κατηγοριών, (στα 69kg, αναμετρήθηκαν οι δυο «ερυθρόλευκοι» Τσανικίδης και Χορβαλάκος), με πέντε εξ’ αυτών να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο.

Ο απολογισμός των 14 μεταλλίων σε Άνδρες και Γυναίκες

Χρυσά (5) : Βασίλης Μακρυγιάννης (60kg) Αλλέξανδρος Τσανικίδης (64kg), Παύλος Τσαγκράκος (75kg), Λάμπρος Αναστασάκος (91+kg), Κυριακή Ασλανίδη (81kg).

Ασημένια (2): Γιώργος Χορβαλάκος (64kg), Εβελίνα Μαυρομμάτη (60kg).

Χάλκινα (7): Στίβεν Εστεμπάν (60kg), Θανάσης Γλυνός (69kg),  Αράς Βεϊσι (69kg), Άκης Λατσώνας (91+kg), Φωτεινή Μηνά (50kg), Όλγα Παπαδάτου (64kg), Κωνσταντίνα Γιδάκου (81kg).

Πρωταθλητής στα 60 kg ο Βασίλης Μακρυγιάννης!

Η τελευταία ημέρα των αγώνων, άνοιξε με τον τελικό των 60kg στον οποίο ο Βασίλης Μακρυγιάννης ήταν ο μεγάλος νικητής, επικρατώντας του  Κωνσταντίνου Παρασκευόπουλου του Ευπάτωρ. Ο αθλητής του Θρύλου, στέφθηκε πρωταθλητής μετά από έναν πολύ ωραίο αγώνα και έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ημέρας.

Στην κορυφή και ο Λάμπρος Αναστασάκος στα 91+kg!

Στον 3ο τελικό της ημέρας,  ο Λάμπρος Αναστασάκος πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία των 91+kg, επικρατώντας του Ιωάννη Δρούγου του Σπάρτακου Θεσσαλονίκης, φέρνοντας το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο.

Xρυσό ξανά η Ασλανίδη, ασημένιο η Μαυρομμάτη

Ακολούθησε ο 5ος τελικός με ερυθρόλευκη παρουσία μεταξύ της Εβελίνας Μαυρομμάτη και της Νίκης Πίτα στην κατηγορία των 60κιλών, με την αθλήτρια του Ολυμπιακού να γνωρίζει την ήττα στα σημεία μετά από 3 αμφίρροπους γύρους.   Στη συνέχεια, η Κυριακή Ασλανίδη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για τρίτη διαδοχική χρονιά, αυτή τη φορά στην κατηγορία των 81kg, επικρατώντας στον τελικό της Ελένης Οβσεπιάν του Άρη!

Ο «ερυθρόλευκος» τελικός στα 64kg και  το 3ο σερί πρωτάθλημα για τον Τσανικίδη!

Στον τελικό των 64kg, αναμετρήθηκαν δυο αθλητές του Ολυμπιακού. Ο Αλέξανδρος Τσανικίδης και ο Γιώργος Χορβαλάκος με τον πρώτο να κατακτά το πρωτάθλημα στην κατηγορία για τρίτη διαδοχική σεζόν και τον δεύτερο να ολοκληρώνει την εξαιρετική του παρουσία στη διοργάνωση με το ασημένιο μετάλλιο.

Φινάλε με τον πρωταθλητή Παύλο Τσαγκράκο!

Οι ερυθρόλευκες παρουσίες και κατακτήσεις σε τελικούς ολοκληρώθηκαν με τον προτελευταίο αγώνα της ημέρας, όπου ο Παύλος Τσαγκράκος αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική φορά πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό, επικρατώντας με διακοπή στον πρώτο γύρο του Ιωάννη Γεωργά από τον Αίαντα Χολαργού στην κατηγορία των 75kg!

Λειβάδης: «Έχουμε φτιάξει ένα ωραίο οικοδόμημα» 

Ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού Λευτέρης Λειβάδης δήλωσε: «Έχουμε φτιάξει ένα ωραίο οικοδόμημα και κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα. Πήγαμε πολύ καλά και φέτος και προσπαθήσαμε και τις 4 ημέρες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών. Είμαστε ευχαριστημένοι που διατηρήσαμε για τρίτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα στον Πειραιά και έχουμε την υποδομή για να το φέρνουμε κάθε χρόνο. Έχουμε κάνει μια πολύ ωραία οικογένεια και όλοι θέλουν να έρθουν στο σπίτι το δικό μας».