ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Χάλκινη» η Σεγρεδάκη στη Σόφια

Εξαιρετική παρουσία, με απολογισμό ένα χάλκινο μετάλλιο από την Ελπίδα Σεγρεδάκη, στην κατηγορία των -55 κιλών, είχε το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού, στο διεθνές τουρνουά «9th HEREYA OPEN 2018», που ξεκίνησε το Σάββατο (1/12),  στη Σόφια της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 αθλητών από 11 χώρες. Ο Ολυμπιακός συμμετείχε με δυο αθλήτριες, οι Ελπίδα Σεγρεδάκη και Σεμέλη Σούμπαση που αγωνίστηκαν στις κατηγορίες των -55kg και -51kg αντίστοιχα.

Η Ελπίδα Σεγραδάκη, ξεκίνησε τους αγώνες της απέναντι στη Παγώνα-Νόνη Γιαννιώτη του Α.Σ Χρυσούπολης και με άνεση πήρε την πρόκριση στον επόμενη γύρο, επικρατώντας με 21-8. Στον επόμενο αγώνα νίκησε στο χρυσό γύρο την Χρυσή Τσάνταλη, του Α. Σ. Άθλος Κιλκίς περνώντας στη ζώνη των μεταλλίων. Στον ημιτελικό η αθλήτρια του Ολυμπιακού  ηττήθηκε στα σημεία, από την Παναγιώτα-Ραφαηλία Τόπα, του ΑΣ Νεάπολης, κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο, μια σπουδαία επιτυχία, αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στο τμήμα.

Λίγο νωρίτερα , πρώτη στη «μάχη» της διάκρισης μπήκε η Σεμέλη Σούμπαση, στην κατηγορία των -51 κιλών. Η «ερυθρόλευκη» αθλήτρια, σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με αντίπαλο την Μικαέλα Κονσταντίνοβα, του συλλόγου Gladiator, της Βουλγαρίας. Υπό τις οδηγίες της προπονήτριας του τμήματος Βίκυς Γραμματικοπούλου, ανέτρεψε το 11-0, έφτασε τον αγώνα στο 11-8 και οριακά δεν μπόρεσε να περάσει μια πολύ δυνατή αντίπαλο.

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Βίκυ Γραμματικοπούλου, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Η Ελπίδα έφτασε στα μετάλλια. Στον τελευταίο αγώνα έπαιξε ένα πολύ έξυπνο και δυνατό παιχνίδι και έχασε κυριολεκτικά στο σημείο. Μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν σε υπεροχή αλλά μια λεπτομέρεια στο τέλος στοίχισε την νίκη. Το τουρνουά ήταν πολύ δυνατό και τα κορίτσια έδωσαν δυνατούς αγώνες, που θα τους βοηθήσουν και στη συνέχεια. Η σκληρή δουλειά συνείζεται και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα».