ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Σπουδαίος Χρήστου, στον τελικό του Παγκοσμίου με ασύλληπτο ρεκόρ αγώνων!

Στον τελικό των 100μ. ύπτιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος προκρίθηκε, με ασύλληπτη επίδοση στον ημιτελικό, ο Απόστολος Χρήστου! Ο πρωταθλητής της ομάδας κολύμβησης του Ολυμπιακού, με χρόνο 52.09, «έπιασε» την πρώτη καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό του αγωνίσματος στη Βουδαπέστη, πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων και «συντρίβοντας» το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ (52.77-19/5/2021). Ο κολυμβητής του Θρύλου «σάρωσε» στον ημιτελικό της διοργάνωσης στην «DUNA Arena», έφτασε μια… ανάσα από το Παγκόσμιο ρεκόρ του Μέρφι Ράιαν (51.85, 13/8/2016) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των 100μ. ύπτιο με σπουδαίο τρόπο! Το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε ο Ξου Γιαν Γιου, με 52.17 το 2019.

Ο «ερυθρόλευκος» πρωταθλητής απέδειξε για άλλη μία φορά, ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων κολυμβητών του κόσμου, κάτι που θέλει να επιβεβαιώσει και τη Δευτέρα (20/6, 20:00, ΕΡΤ 3) στον τελικό του αγωνίσματος στην Ουγγαρία. Ο Χρήστου θα συμμετάσχει σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος για δεύτερη φορά μετά το 2019, όταν αναδείχθηκε όγδοος στα 50μ. ύπτιο, με επίδοση 24.75.

Μία σπουδαία στιγμή στην καριέρα του Έλληνα πρωταθλητή, με απίστευτο ρεκόρ, κόντρα στα μεγάλα «αστέρια» του χώρου!

Μετά την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Απόστολος Χρήστου δήλωσε: «Η αλήθεια είναι, ότι δεν περίμενα τίποτα. Ο μόνος στόχος που είχα, ήταν να βρεθώ στον τελικό αύριο. Η κούρσα αποδείχθηκε απίστευτη, κολύμπησα πάρα πολύ γρήγορα και δεν το πιστεύω ακόμα! Ένιωθα πάρα πολύ καλά και, πραγματικά, ανυπομονώ για τον αυριανό τελικό, στον οποίο θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ο προπονητής μου, μου έδωσε τις οδηγίες να κάνω μια παρόμοια κούρσα με το πρωί, να περάσω εύκολα και να ανέβω στα δεύτερα μισά, που είναι και τα πιο κρίσιμα. Και φάνηκε ότι ήταν αυτό που χρειάστηκε. Το ρεκόρ αγώνων που δίνει μεγάλη ώθηση. Είναι απίστευτο, κατέβασα 70 κλάσματα του δευτερολέπτου και είναι πολύ μεγάλη επίδοση, πραγματικά. Είμαι στον τελικό με πρώτο χρόνο και, πραγματικά, με τη σημερινή επίδοση θέλω το βάθρο, δεν μπορώ να το κρύψω! Με μια επίδοση όπως σήμερα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».