ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η Ξιφασκία στον Ολυμπιακό
Ένα ακόμη Ολυμπιακό άθλημα είναι πλέον στην «οικογένεια» του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας απέκτησε Τμήμα Ξιφασκίας θέλοντας να πρωταγωνιστήσει αλλά και παράλληλα να «καλλιεργήσει» ένα ακόμη άθλημα που είναι στο πρόγραμμα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π ανακοινώνει ότι στο δυναμικό του ανήκουν πλέον δυο καταξιωμένοι αθλητές, η Ολυμπιονίκης Βάσω Βουγιούκα και ο μόνιμος Πρωταθλητής Ελλάδος Γιώργος Τσουρούτας. Οι δυο αθλητές μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μεταγραφής τους στον Ολυμπιακό, επισκέφτηκαν τα γραφεία του συλλόγου, φωτογραφήθηκαν με το κασκόλ της αγαπημένης τους ομάδας και θέλησαν να ευχαριστήσουν τον σύλλογο και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκη για την πραγματοποίηση του ονείρου τους.
 
Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις των δυο Πρωταθλητών μας: 
 
Βάσω Βουγιούκα: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Περίμενα χρόνια αυτή την στιγμή να είμαι στον Ολυμπιακό. Πλέον τώρα είμαι στην οικογένεια του Ολυμπιακού και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για όλους. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον στα αθλήματα του την Ξιφασκία θα βοηθήσει πάρα πολύ το άθλημα. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και μέσω του Ολυμπιακού θα προβληθεί πάρα πολύ η Ξιφασκία. Το άθλημα έχει πολλές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δεν έχει προβληθεί όπως θ’ άρμοζε στις επιτυχίες μας. Μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Βέβαια πρώτα πρέπει να πάρουμε την πρόκριση. Στο καλεντάρι υπάρχουν πολλοί αγώνες σ’ όλο τον κόσμο και θα παλέψω να δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύονται και με στηρίζουν τόσα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ με τα χρώματα του Ολυμπιακού, φυσικά την διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και τον Πρόεδρο κ. Κουντούρη και τον κ. Μαρινάκη που στηρίζει εμένα και τον προπονητή προκειμένου να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θα ήθελα ν’ ευχαριστήσω και τον δικηγόρο μου κ. Μιχάλη Διαθεσόπουλο». 
 
Γιώργος Τσουρούτας : «Κατάγομαι από δυο αμιγώς ερυθρόλευκα μέρη. Τον Πειραιά και την Κάλυμνο. Νιώθω σαν να μπήκα στο σπίτι μου. Ένα όνειρο ζωής είναι πλέον πραγματικότητα. Όλοι ήξεραν ότι είμαι Ολυμπιακός. Δεν το έκρυψα ποτέ. Είναι ευχής έργων που θα είμαι στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα γιατί ο Ολυμπιακός είναι πάντα Πρωταθλητής. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα και το μεγάλο μου όνειρο είναι να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ήρθα στον Ολυμπιακό γιατί ξέρω πως θα έχω την βοήθεια που χρειάζομαι εγώ αλλά και το άθλημα. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα, είναι μια οικογένεια, είναι ιδέα. Πρόσφατα ο κ. Μαρινάκης βοήθησε και τους συμπατριώτες μου στην Ψέριμο και τον ευχαριστώ πολύ και γι’ αυτό». 
 
Βιογραφικά 
 
Βάσω Βουγιούκα 
Η Βάσω Βουγιούκα γεννήθηκε το 1986. Το αγώνισμα της είναι η σπάθη και έχει δώσει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα. Είναι η κορυφαία αθλήτρια στην Ελλάδα με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατέλαβε την 5η θέση. Το 2010 πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης της Βουδαπέστης ενώ το 2012 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας. Το 2013 πήρε πάλι το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας ενώ το 2014 κέρδισε το ασημένιο στο Γκραν Πρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Μόσχας. Ακόμη μέσα στο 2014 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενώ ήταν 5η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Προπονητής της είναι ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Ντούτσια. 
 
Γιώργος Τσουρούτας
Ο Γιώργος Τσουρούτας γεννήθηκε το 1987. Το αγώνισμα του είναι η σπάθη. Είναι επτά συνεχόμενα χρόνια Πρωταθλητής Ελλάδος και το 2012 έχασε στο… νήμα την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Προπονητής του είναι ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Ντούτσια.