ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2020-2021
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2020-2021
.
Θρυλική πρόκριση για το βόλεϊ γυναικών

Ο Ολυμπιακός πριν ξεκινήσει ο αγώνας γνώριζε πολύ καλά ότι είχε μια δύσκολη αποστολή μιας και στην αναμέτρηση των δυο ομάδων στο Ρέντη είχε ηττηθεί σχετικά εύκολα με 0-3 σετ. Αυτό όμως ήταν μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τα κορίτσια του Θρύλου που μπήκαν στον αγώνα αποφασισμένες να κερδίσουν την πρόκριση. 

Οι ερυθρόλευκες απόλυτα συγκεντρωμένες στον σκοπό τους δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα περιθώρια ελπίδας στην Gent και απέδειξαν με την σημερινή τους εμφάνιση ότι η εικόνα του πρώτου αγώνα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την αξία τους.

Στο πρώτο σετ οι αθλήτριες του Ολυμπιακού μπήκαν ζεστά στον αγώνα και συμβάδιζαν στο σκορ με τις Βελγίδες μέχρι το πρώτο τεχνικό time out στο 8-7. Μετά από την πρώτη διακοπή οι γηπεδούχες κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα έως και τεσσάρων πόντων στο 14-10, αλλά οι ερυθρόλευκες επανήλθαν και με ένα σερί 1-6 έφτασαν πρώτες στο δεύτερο τεχνικό time out. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός έδειξε πιο αποφασισμένος παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και τελείωσε το σετ με 6 πόντιους διαφορά στο 19-25 σε 28'. 

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις αθλήτριες της Gent να θέλουν να πιέσουν αλλά οι αντίστοιχες του Ολυμπιακού να δείχνουν ότι είναι σε καλή βραδιά και προπάντων να δείχνουν ότι θέλουν και μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Οι ερυθρόλευκες αν και πάλι στο ξεκίνημα βρέθηκαν πίσω στο σκορ (2-0) κατάφεραν και έφτασαν στο πρώτο τεχνικό time out 6-8. Κρατώντας τον ίδιο υψηλό αγωνιστικό ρυθμό προηγήθηκαν ακόμα και με διαφορά 5 πόντων (8-13) και τελικά έφτασαν στο time out με το σκορ στο 14-16. Μετά και την δεύτερη διακοπή ο Ολυμπιακός μπήκε όπως και στο πρώτο σετ, αποφασισμένος να το κατακτήσει και χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης για τις Βελγίδες, το κέρδισε με 21-25 σε 27'.

Στο τρίτο σετ η Gent μπήκε αποφασισμένη για να τελειώσει το θέμα πρόκριση και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 6-2. Η αντίδραση των αθλητριών του Ολυμπιακού όμως ήταν άμεση και ισοφάρισαν το σετ σε 7-7 πηγαίνοντας στο πρώτο τεχνικό time out με την Gent μπροστά στο σκορ με 8-7. Οι ερυθρόλευκες μπήκαν και πάλι δυνατά και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 8-10, οι Βελγίδες κατάφεραν να ισοφαρίσουν 13-13 αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο τεχνικό time out, με 2 πόντους διαφορά στο 14-16. Οι αθλήτριες του Γιάννη Νικολάκη επανέλαβαν ότι και στα δυο πρώτα σετ. Μπήκαν πολύ δυνατά μετά το δεύτερο τεχνικό time out και με ένα σερί 4-0 κατάφεραν να προηγηθούν με 14-20, 18-24 και πήραν και το τρίτο σετ με 18-25 σε 25'

Οι ερυθρόλευκες έχοντας πραγματοποιήσει την μεγάλη ανατροπή μπήκαν στο χρυσό σετ θέλοντας την πρόκριση. Προηγήθηκαν με 0-3 για να φτάσουν στο πρώτο τεχνικό time out με σκορ 4-8 υπέρ τους. Συνεχίζοντας στον ίδιο φρενήρη ρυθμό κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 6-13 και να τελειώσουν την ΘΡΥΛΙΚΗ ανατροπή με 7-15 σε 13' κερδίζοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του CEV Cup!

Τα σετ: 19-25 (28’), 21-25 (27’), 18-25 (25’), Χρυσό σετ 7-15 (13’)

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Boscacci 17 (3 άσσοι, 2 μπλοκ), Vesovic 15 (2 άσσοι, 53% υποδοχή, 57% επίθεση), Γιώτα 11 (4 άσσοι, 4 μπλοκ), Bramborova 11 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 7 (1 μπλοκ), Χριστοδούλου 6 (1 άσσος, 4 μπλοκ), Βλαχάκη 1, Κονόμι (Λ) (47% υποδοχή 29% άριστες), Λαμπρούση, Κοκκινάκη, Τέζα.

VDK Gent Dames (De Henau Jonathan): Goliat 13 (3 άσσους, 2 μπλοκ), Gommans 9 (1 άσσος), De Valkeneer 8 (1 άσσος), Willoughby 7 (1 άσσος, 3 μπλοκ), Verhlust 4, Divoux 3 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Flament 2 (1 άσσος), Van Cleemputte 1, Van Cleemput, Van Der Sichel, De Smet, Lemey.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης δήλωσε:

"Αν πριν τον σημερινό αγώνα και δεδομένου του αποτελέσματος στην πρώτη αναμέτρηση, λέγαμε ότι πάμε για την πρόκριση, θα μας πέρναγαν για τρελούς. Όμως τα κορίτσια, σήμερα έδειξαν ένα ψυχωμένο σύνολο, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένες καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, στα τρία νικηφόρα σετ, αλλά και στο χρυσό σετ και τελικά κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Cup.  
Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για την σημερινή τους εμφάνιση, η οποία μας έφερε μια μεγάλη πρόκριση. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα για την συνέχεια των υποχρεώσεων μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη."