ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η συνέντευξη τύπου του Final Four του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών «Astra Airlines»

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη τύπου του Final Four του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών «Astra Airlines» στο Δημαρχείο της Χίου. Η Διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4-5 Μαρτίου στο νησί της Χίου με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Ηλιούπολης.

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ κ. Παναγιώτης Σιδέρης, ενώ στην συνέχεια, τον λόγο πήραν ο κ. Αντιδήμαρχος Χίου, Δημήτρης Καράλης, ο Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Βόλεϊ κ. Αναστάσιος Ποδιάς και ο Πρόεδρος Νομικού Προσώπου κ. Παντελής Καμπούρης

Αναλυτικά…
Παναγιώτης Σιδέρης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ): «Η Χίος είναι ένα νησί που το συνδέει μακρά ιστορία και κουλτούρα πολιτισμού. Η διοργάνωση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Γυναικών «Astra Airlines» θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή για την τοπική κοινωνία, τα νέα παιδιά και όλοι θα απολαύσουν ωραίο θέαμα από τέσσερις πολύ καλές ομάδες
Ταξιδεύσαμε όλοι μαζί από Αθήνα, ομοσπονδία, ομάδες, Διαιτητές, Δημοσιογράφοι. Θέλουμε σαν ομοσπονδία βόλεϊ να δείξουμε μία άλλη πλευρά, το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού.
Θέλω να ευχαριστήσω την Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως και τα Σωματεία της Χίου.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και είμαστε βέβαιοι ότι οι αγώνες θα στεφθούν από επιτυχία.
Παράλληλα με την διοργάνωση θα διεξαχθεί σεμινάριο για προπονητές φυσικής αγωγής, είναι η δεύτερη φορά που θα συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια στη Χίο. Δίνεται η ευκαιρία μέσα από αυτή την διοργάνωση στα νέα παιδιά να επιλέξουν το άθλημα του βόλεϊ και έτσι να ενισχυθούν και τα τοπικά σωματεία».

Δημήτρης Καράλης (Αντιδήμαρχος Χίου): «Θέλω να καλωσορίσω με την σειρά μου τις ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση και να δείξουμε ότι τέτοια event μπορούν να γίνουν με επιτυχία στο νησί μας».

Αναστάσιος Ποδιάς (Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ): «Καλωσορίζω τις αποστολές ομάδων. Εμείς είμαστε καθαρά ερασιτέχνες, βάζουμε από τον ελεύθερο χρόνο και από τις άδειες μας τσέπες. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τις ισχυρές ομάδες να έχουν καλές σχέσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ που μας ανέθεσαν την διοργάνωση. Θα έχουμε κάποια προβληματάκια γιατί μας λείπει η εμπειρία, αλλά έχουμε μεγάλη θέληση και αγάπη για το άθλημα. Η βία δεν υπάρχει στη Χίο και θα δείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Παντελής Καμπούρης (Πρόεδρος Νομικού Προσώπου): «Τα εισιτήρια για τον 1ο ημιτελικό Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, έχουν εξαντληθεί από τις προεγγραφές. Υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τον 2ο ημιτελικό ΑΕΚ- Ηλιούπολη. Συνολικά μαζί με τις προσκλήσεις τα εισιτήρια είναι 348 και θα αρχίσουν να διατίθενται από σήμερα στις
17:00 έξω από το Δημαρχείο στο κιόσκι. Απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας, ενώ ρητά τονίζεται ότι κάθε φίλαθλος δικαιούται να πάρει ένα εισιτήριο».

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι πρωταγωνίστριες και οι πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τις αθλήτριες και τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων, στους οποίους ζητήθηκε να κάνουν και ένα σχόλιο κατά της βίας.

Στέλλα Χριστοδούλου (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Όπως είπε και η Ζένια θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς της Χίου για την φιλοξενία. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποιοτικό βόλεϊ και να χαρίσουμε θέαμα. Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο με νέα παιδιά που αγαπούν το άθλημα. Ο αθλητισμός πλάθει ολοκληρωμένους χαρακτήρες».

Ζένια Τσίμα (Αρχηγός Παναθηναϊκού): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την διοργάνωση και στην όμορφη Χίο. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και να έχουν υγεία όλες οι κοπέλες. Εύχομαι τα παιχνίδια που θα γίνουν να είναι ήσυχα και να έχουν επίκεντρο μόνο το βόλεϊ. Θέλουμε να φανεί η ομαδικότητα του βόλεϊ. Τόσα χρόνια που παίζουμε αυτό μας έχει διδάξει».

Μάρβι Γιοβάνη (Αρχηγός ΓΣ Ηλιούπολης): «Είναι μια γιορτή για το βόλεϊ. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει ο Σύλλογος της Ηλιούπολης σε τέτοια διοργάνωση. Θέλουμε να είναι μια διαφήμιση για το άθλημα και για την Χίο. Ο αθλητισμός βοηθάει τα νέα παιδιά να βγουν από την βία και να πορευτούν στην ζωή τους».

Φαίη Κουνάδη (Αρχηγός ΑΕΚ): «Είμαστε πολύ χαρούμενες που συμμετέχουμε σε αυτό το φάιναλ φορ. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε όλα τα παιχνίδια. Η βία δεν λύνει τα προβλήματα και σε κανέναν δεν αρέσει».

Μπράνκο Κοβάσεβιτς (προπονητής Ολυμπιακού): «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Θέλουμε να δείξουμε επίσης την συμπαράσταση μας στους μετανάστες που περνούν αυτή την δύσκολη φάση στην ζωή τους. Όλες οι ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους, κάποιες έχουν περισσότερες πιθανότητες, κάποιες άλλες λιγότερες. Πριν την κλήρωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήμασταν τα φαβορί, αλλά τώρα θα πρέπει να παίξουμε μεταξύ μας και μόνο ένας θα παίξει τελικό. Πιστεύω ότι αν παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πιο εύκολα για εμάς. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό. Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους. Σίγουρα είναι διαφορετικό το κύπελλο από το πρωτάθλημα γιατί δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Αυτό που λέω όμως στις παίκτριες μου είναι να μην σκέφτονται το αποτέλεσμα, αλλά το πώς θα παίξουν το βόλεϊ που ξέρουν».

Για την βία: «Στην πατρίδα μου έχουμε την κόντρα Ερυθρού Αστέρα- Παρτιζάν, αλλά στο άθλημα σπάνια μεταφέρονται οπαδοί από το ποδόσφαιρο. Εμείς στο βόλεϊ έχουμε μόνο το φιλέ που μας χωρίζει, τίποτα άλλο».

Γιώργος Ρούσης (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Θα ήθελα να σας πω ότι είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός είναι παρών σε αυτό το φάιναλ φορ. Έχει διπλή σημασία αυτή η διοργάνωση στη Χίο, λόγω όλων αυτών που συμβάντων στα ακριτικά νησιά με τους πρόσφυγες. Καλούμε τον κόσμο να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να έρθει στο γήπεδο να απολαύσει βόλεϊ. Το κύπελλο δεν έχει σχέση με το πρωτάθλημα, επίσης δεν έχει σημασία τι έγινε στα προηγούμενα ματς. Ο θεσμός είναι διαφορετικός, βαραίνει και αγχώνει περισσότερο, γιατί κρίνεται τίτλος και το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Στόχος μας είναι ο τίτλος, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα. Θα ήθελα οι παίκτριες μου να με εκπλήξουν και να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν μυστικά, η σεζόν έχει προχωρήσει αρκετά. Το παράπονο μου είναι ότι θα ήθελα μια φορά να ερχόμουν ως φαβορί».

Για την βία: «Είμαι γενικά κατά της βίας σαν άνθρωπος. Με τους αντίπαλους προπονητές και τις αντίπαλες αθλήτριες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».

Σε ερώτηση για την απουσία της Μαρίας Νομικού και για το αν η εμφάνιση στο Ρέντη (ήττα 3-2 ο Παναθηναϊκός) δίνει παραπάνω ελπίδες, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε: «Η Νομικού είναι βασικότατο στέλεχος. Η ομάδα χτίστηκε γύρω της. Είναι από τις σημαντικότερες προσθήκες που κάναμε το καλοκαίρι και μας θα μας έδινε παραπάνω λύσεις. Δυστυχώς δεν θα την έχουμε. Οφείλουμε να παίξουμε και για αυτή και να καλύψουμε το κενό της. Θα προσπαθήσουμε να μην φανεί η απουσία της. Όσο για την παρουσία μας στα ματς με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, κάτι δεν κάναμε σωστά, αφού τα χάσαμε και τα δύο. Ήμασταν βελτιωμένοι στο Ρέντη, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να κερδίσουμε αύριο».

Δήμητρα Λυκογιάννη (προπονήτρια ΓΣ Ηλιούπολης): «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το νησί της Χίου. Είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Θέλουμε να δείξουμε με την παρουσία μας ότι άξια βρισκόμαστε σε αυτό το φάιναλ φορ. Σίγουρα εμείς δεν έχουμε αντίστοιχη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και ελπίζω αυτό να είναι ένα καλό κίνητρο για τους αγώνες. Στο κύπελλο κρίνεται ένας τίτλος και οι αθλήτριες πρέπει να βγάλουν το καλύτερο δυνατό.
Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Ομοσπονδίας να έρθει η διοργάνωση στη Χίο. Ο αθλητισμός είναι πηγή χαράς».

Μανώλης Ρουμελιώτης (προπονητής ΑΕΚ): «Ευχαριστούμε τον Δήμο της Χίου και όλους τους φορείς μας δίνουν την ευκαιρία να επισκεφτούμε αυτό το όμορφο νησί και να δώσουμε χαρά στους κατοίκους του. Το φάιναλ φορ αυτό είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό με τα προβλήματα που έχουμε φέτος. Θέλουμε να φανούμε διαβασμένοι απέναντι στους αντιπάλους μας και παράλληλα παθιασμένοι.
Ο κάθε προπονητής σε νοκ αουτ παιχνίδια έχει σκεφτεί σίγουρα κάποιες αλλαγές που μπορεί να φέρουν την ομάδα του σε πλεονεκτική θέση. Βέβαια οι ομάδες έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια μεταξύ τους και γνωρίζονται καλά. Η επιτυχία της κάθε ομάδας είναι να μετατρέψει το άγχος σε θετική ενέργεια».

Για την βία είπε: «Καταδικάζουμε επεισόδια σαν τα χθεσινά, πόσο μάλλον όταν γίνονται στο άθλημα μας. Τα αίτια είναι βαθύτερα δεν είναι μόνο οπαδικά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι και πρέπει να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Εμείς οφείλουμε από την πλευρά να μην οξύνουμε τα πνεύματα και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».