ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ως...συνήθως νικητής ο Θρύλος!

Το αναμενόμενο άνετο και νικηφόρο πέρασμα από την έδρα του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πραγματοποίησε ο Θρύλος που επικράτησε με το ευρύ 79-33 των «πράσινων» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ Γυναικών.  Οι «ερυθρόλευκες» πανηγύρισαν την 8η νίκη σε 8 ματς κόντρα στις «πράσινες» και έφυγαν για 4η φορά νικήτριες από την έδρα του Παναθηναϊκού στο «Π.Γιαννακόπουλος». Παράλληλα διεύρυναν στο 31-0 το ασύλληπτο σερί νικών που τρέχει ο σύλλογός μας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα ομαδικά αθλήματα σε επίπεδο Ερασιτέχνη. Επίσης η σημερινή διαφορά των 46 πόντων, είναι η μεγαλύτερη κόντρα στον Παναθηναϊκό, με προηγούμενη το +37 της σεζόν 2015-16, όταν για τον 1ο τελικό των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στη Γλυφάδα με 74-37.

Με +23 έκλεισε το πρώτο ημίχρονο!

Ο Θρύλος επέβαλε από το ξεκίνημα το ρυθμό του και απέκτησε γρήγορα το προβάδισμα φτάνοντας στο 3-13 στα μέσα της 1ης περιόδου. Με την Μίρνα Μάζιτς να σημειώνει 8 πόντους, τις Σταμάτη, (3), Σπυριδοπούλου (2), Καλτσίδου (2), Άντερσον (2) και Μακόλι (2) να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά των 10 πόντων στο φινάλε του 1ου δεκαλέπτου το οποίο ολοκληρώθηκε με 19-9.  Στο διάστημα αυτό ο Θρύλος είχε βρει αρκετές λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο με 5/6 αιφνιδιασμούς. Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και διεύρυνε το προβάδισμά του με την Καλτσίδου να φτάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων (10) και την διαφορά να ανεβαίνει στο +23, 15-38 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Το επιμέρους 6-19 του 2ου δεκαλέπτου πιστοποιούσε την ανωτερότητα της ομάδας μας στο παρκέ η οποία αποτυπώθηκε και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Επιμέρους 24-4 στην 3η περίοδο και 46 πόντοι διαφορά στο φινάλε

Στην έναρξη της 3ης περιόδου ο Ολυμπιακός με ένα σερί 6-0, που προήλθε από το δίποντο της Μάζιτς και τους τους 4 σερί πόντους της Αγγελικής Νικολοπούλου εκτόξευσε τη διαφορά στο +30, για το 15-45. Στη συνέχεια η Άντερσον διεύρυνε ακόμα περισσότερο το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα πετυχαίνοντας το 19-51. Με νέο σερί 10-0 ο Θρύλος έφτασε στο +40, 19-59 ενώ η Σταμάτη με τρίποντο το διεύρυνε για το 19-62 και την διαφορά των 43 πόντων με την οποία ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος. Με το επιμέρους 14-17 της τελευταίας περιόδου και τελικό σκορ 79-33 ολοκληρώθηκε η 4η περίοδος με τον Θρύλο να φεύγει ως..συνήθως νικητής από την έδρα του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 6-19,  4-24, 14-17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 14, Σταμάτη 8 (2), Σπυριδοπούλου 6, Κοσμά, Μπαλτά, Νικολοπούλου 7, Χαλιβέρα 3, Σωτηρίου 8, Καλτσίδου 17, Άντερσον 10, Μακόλι 6.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Κατζιλιέρης): Κασδαγλή 6, Τσινέκε Κ. 13 (2), Ακρίβου, Τσέτα 2, Κοίλια Π., Κοίλια Ν., Μπρούλια, Γκαγκανάτσου, Νούλα, Κακαρά, Εζέτζα-Τσινάσα (12), Κακούρη.

Η δήλωση της Ελένης Καπογιάννη 

Ελένη Καπογιάννη: «Συγχαρητήρια στις αθλήτριες, κερδίσαμε τον αντίπαλο μας κάνοντας τη δουλειά μας και ξεκινήσαμε όπως έπρεπε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα. Έχουμε ένα στόχο σαν ομάδα, θέλουμε να παίζουμε με συγκεκριμένο σχέδιο στη συνέχεια της σεζόν. Σήμερα ήμασταν μέσα στα πλάνα μας και μείναμε ευχαριστημένοι από τη νίκη και την εμφάνιση. Ωστόσο δεν στεκόμαστε στο αποτέλεσμα αυτό, από αύριο συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας που ακολουθεί. Είναι πολύ δύσκολο ματς, καθότι εκτός έδρας και η προσοχή μας πλέον στρέφεται σε αυτό».

Η δήλωση της Στέλλας Καλτσίδου

Στέλλα Καλτσίδου: «Πάντα μετράει μια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αγωνιστικά αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πολύ αδύναμη που παίζει με νεάνιδες και θέλαμε να κάνουμε την προπόνηση μας για να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς της Ευρώπη. Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού, προσπάθησαν από την πλευρά τους. Από κει και πέρα η προσοχή μας  στρέφεται ξανά στο EuroCup και στον αγώνα με την Μπεσίκτας. Μια νίκη εκτός έδρας εκεί, θα μας δώσει πολύ σημαντικό προβάδισμα και στην ψυχολογία και στη βαθμολογία του ομίλου».