ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Υπέροχη μέρα στον Πειραιά!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή και η προσέλευση του κόσμου στους αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου «Piraeus Street Relays» που διεξήχθη την Κυριακή το πρωί στο Πασαλιμάνι υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Με τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών, Ολυμπιονικών αλλά κυρίως με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου που έχουν ως σκοπό την ενίσχυση του Σωματείου «Αργώ», το οποίο εκπαιδεύει παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία, δίνοντας το παράδειγμα το οποίο ακολούθησε πλήθος κόσμου ο οποίος αφουγκράστηκε πέραν των άλλων το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης διοργάνωσης αφού όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αργώ». Μάλιστα στους αγώνες έλαβαν μέρος  και παιδιά του «Αργώ» τα οποία και καταχειροκροτήθηκαν από όλους για την προσπάθειά τους.

Πιστός στο καταστατικό ίδρυσης του

Πιστός στο 1ο άρθρο του καταστατικού ίδρυσης του -που αναφέρει ότι σκοπός του σωματείου είναι «είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής» καθώς επίσης και «η οργάνωσις αθλητικών αγώνων πάσης φύσεως, εορτών, εκδρομών κλπ,»- ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. έδωσε δυναμικό παρών στη χθεσινή εκδήλωση και στήριξε έμπρακτα την πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά μέσω και της συμμετοχής 200 αθλητών που προέρχονται από όλα τα τμήματα του.  

Η εκκίνησης των πρώτων Piraeus Street Relays έγινε στην Πλατεία Κανάρη, ακριβώς απέναντι από το Ρολόι, σήμα κατατεθέν του Πειραιά. Οι δρομείς ακολούθησαν τη διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων προς την Ακτή Μουτσοπούλου, έως τη Μαρίνα Ζέας όπου έστριψαν και επέστρεψαν από την αποβάθρα στο σημείο τερματισμού και πάλι στην Πλατεία Κανάρη.  Το πρόγραμμα των Street Relays περιλάμβανε τέσσερις κατηγορίες σκυταλοδρομίας 4x2500μ. και 2x5000μ. και τα Kids Relays αγώνες 4x100μ. και 4x200μ. Το παρών έδωσαν φυσικά μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταύρος Ελληνιάδης, η αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης Νίκος Γέμελος, αλλά και η πρόεδρος του Σωματείου «Αργώ» Δέσποινα Παπαστελιανού. Και φυσικά οι πρεσβευτές των αγώνων από πλευράς Ολυμπιακού, Σπύρος Γιαννιώτης, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Κέλλυ Αραούζου, Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου και αρκετοί άλλοι…

  

Γιαννιώτης: «Ο Ολυμπιακός στηρίζει έμπρακτα τέτοιες προσπάθειες»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη κολύμβηση ανοικτής θάλασσας Σπύρος Γιαννιώτης, πρωταθλητής φυσικά του Ολυμπιακού και εκ των πρεσβευτών των Piraeus Street Relays 2014 υπογράμμισε: «Πραγματοποιήθηκε μια πολύ καλή διοργάνωση και πολύ οργανωμένη. Ήταν η πρώτη φορά και νομίζω ότι θα γίνει θεσμός ένας τέτοιος αγώνας. Αυτό που ζήσαμε σήμερα είναι ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και μέσα από αυτόν βγαίνουν πολλά θετικά. Από κει και πέρα έλαβαν μέρος πολλά παιδιά και ειδικά πολλά παιδιά ήταν από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, παιδιά που κολυμπάμε μαζί. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο κόσμο και τόσο χαρούμενα πρόσωπα να αθλούνται. Είναι πολύ σημαντικό και δείχνει το μήνυμα αυτό ο Ολυμπιακός και μέσα από τις Ακαδημίες του και θα χαρούμε αν αργότερα γίνει και κάποιος κολυμβητικός αγώνας θα είμαστε όλοι εκεί θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε ένα τόσο όμορφο γεγονός. Από όλες τις πλευρές ο Ολυμπιακός στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και δείχνει έμπρακτα φέρνοντας όλα τα παιδιά να αγωνιστούνε να το διασκεδάσουνε και να περάσουμε αυτό το μήνυμα».

 

Ασημάκη: «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα»

Η πολίστρια του Ολυμπιακού Αλεξάνδρα Ασημάκη δεν έκρυψε την χαρά της για την μαζική συμμετοχή του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για την προσέλευση του κόσμου και για αυτή την πρωτοβουλία, τη μια ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά να κάνει αυτούς τους αγώνες. Σαφώς θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα, πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό και σίγουρα περιμένουμε την επόμενη πρωτοβουλία».

 

Γέμελος: «Ταιριάζει στη νοοτροπία των Πειραιωτών»

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γέμελος τόνισε από τη πλευρά του: «Ήταν μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου. Πρόκειται για ένα αγώνα που διεξήχθη για τον Πειραιά και ταιριάζει στη νοοτροπία των Πειραιώτων, ταιριάζει στη νοοτροπία του Έλληνα που προσπαθεί και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να μαζέψει πάρα πολύ κόσμο στον Πειραιά. Με τη συμμετοχή τόσο πολύ κόσμου, με παιδιά από τις Ακαδημίες. Όλος ο κόσμος κατέβηκε σήμερα στον Πειραιά για να τρέξει. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και για την ανταπόκριση και για το γεγονός ότι όλοι το διασκέδασαν. Δεν είναι μόνο ότι κατέβηκε ο κόσμος για να τρέξει αλλά όλοι όσοι ήρθαν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο το διασκέδασαν».

 

Τσιλιγκίρη: «Συγχαρητήρια στον κ. Μώραλη»

Η γενική διευθύντρια του σωματείου κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη τόνισε: «Σήμερα ειναι μια γιορτή αθλητική γιορτη για τον Πειραιά, στην οποία έλαβε μέρος, πλήθος κόσμου. Φυσικά οφείλουμε να δώσουμε σαν Ολυμπιακός, συγχαρητήρια στον Δήμο Πειραιά, στον κ. Μώραλη και στους συνεργάτες του οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτό το μεγάλο και πρωτότυπο εγχείρημα. Ο κόσμος έσπευσε να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και πηρε την οικογένεια του και ήρθε να συμμετέχει και να παρακολουθήσει. Αυτο μας δείχνει οτι άνθρωποι έχουν ανάγκη απο τέτοιες διοργανώσεις οι οποίες λείπουν απο τον Πειραια. Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες και στο ίδρυμα Αργω, όπου και πανε  τα έσοδα των αγώνων, καθώς και θα είναι δίπλα στις προσπάθειες του Δήμου, για να μπορέσουμε να κάνουμε τον αθλητισμό μαζικό γιατί έτσι πρέπει να είναι ο αθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι υγεία πνευματική και σωματική».

 

Παπουτσάκης: «Μια οικογένεια ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής πυγμαχίας του Ολυμπιακού Βαγγέλη Παπουτσάκη συμπλήρωσε: «Ήτανε μια πολύ ωραία γιορτή, το ευχαριστηθήκαμε. Ήταν για ιερό σκοπό και τα πολλά λόγια είναι περιττά. Πιστεύω ότι ο σκοπός και μόνο της διεξαγωγής αυτών των αγώνων τα λέει όλα. Ήταν καθήκον μας να είμαστε εδώ παρών για αυτό τον ιερό σκοπό. Ο Ολυμπιακός όλος είναι μια οικογένεια, είμαστε ενωμένοι και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συμμετοχή και το ευ αγωνίζεσθε που μας διαπρέπει σαν Ολυμπιακός σαν το μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα». Ενώ η επίσης προπονήτρια του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού, Αντωνία Παπουτσάκη τόνισε: «Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση και ευχαριστούμε το Δήμο Πειραιά για όλο αυτό και τον τρόπο που το διοργάνωσε και την όμορφη μέρα που μας χάρισε. Εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται ακόμα καλύτερο και όσο πιο πολύς κόσμος να κατεβαίνει στους δρόμους και να τρέχει».

 

Παπαστελιανού: «Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Πειραιά»

Η πρόεδρος του σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αργώ», Δέσποινα Παπαστελιανού, επισήμανε: «Νιώθω πολύ χαρούμενη γι' αυτή τη διοργάνωση γιατί συμμετέχει ο Πειραιάς που άκουσε το πρόβλημα του Σωματείου "Αργώ", ότι υπάρχει ένας χώρος, ένα ίδρυμα που εκπαιδεύει παιδιά με ειδικές ανάγκες και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Όλο αυτό το οφείλω στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος είναι πολύ ταπεινός, εκείνος είναι ο πρωτεργάτης και έκανε τους Πειραιώτες να βγουν σήμερα από τα σπίτια τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται δίπλα μας. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Πειραιά».

 

Κατσογιάννης: «Στηρίζουμε τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό»

Ο υπεύθυνος των καναλιών Novasport, Γρηγόρης Κατσογιάννης είπε αναλυτικά τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σαν κανάλια Novasport υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις. Προβάλουμε τη συμμετοχή και των απλών αθλητών οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία μέσα από τέτοιες διοργανώσεις να συμμετέχουν ενεργά και να πάρουν μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση. Ξέρετε ότι εμείς σαν κανάλια Νovasport επενδύουμε πάρα πολλά εκατομμύρια προκειμένου να δείχνουμε στους συνδρομητές μας τις πιο σημαντικές διοργανώσεις όπου συμμετέχει η αγαπημένη τους ομάδα. Δεν κάνουμε όμως μόνο αυτό πια. Είμαστε και δίπλα στις διοργανώσεις όπου ο φίλαθλος, ο απλός πολίτης, αυτός που αγαπάει τον αθλητισμό έχει την ευκαιρία ο ίδιος να συμμετέχει στην αθλητική διοργάνωση. Και εμείς μέσα από τα κανάλια μας προβάλουμε αυτές τις δράσεις, τις επικοινωνούμε και στηρίζουμε έτσι τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας πάντα θα στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που προβάλλουν την συμμετοχή στον αθλητισμό».