ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στοπ στα ημιτελικά, στόχος η τρίτη θέση!

Μια δυναμική πορεία έφτασε στο τέλος για τις Νεάνιδες του Ολυμπιακού, οι οποίες παρά την προσπάθεια, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Εσπερίδων Καλλιθέας στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με 2-0 στην αντίστοιχη σειρά. Το νεοσύστατο τμήμα της Ιωάννας Κουτρόγιαννου, πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν και παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, κατάφερε να φτάσει μέχρι τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αποδίδοντας ελκυστικό μπάσκετ. Μπορεί ο αποκλεισμός από τις Εσπερίδες, να αφήνει εκτός τελικού τις «ερυθρόλευκες», ωστόσο τα κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν με θετικό πρόσημο τη χρονιά και να παλέψουν για τον χάλκινο μετάλλιο, στον μικρό τελικό με την Τερψιθέα Γλυφάδας. 

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην Καλλιθέα, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τη νίκη στο Βοηθητικό του ΣΕΦ, το βράδυ της Τετάρτης (8/3), για να στείλει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελαν οι Πειραιώτισσες, που όμως κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ, μετά τις δύο πρώτες περιόδους. Σιγά σιγά η «ψαλίδα» του σκορ άρχισε να ανοίγει υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως αυτό δεν πτόησε τις παίκτριες του Ολυμπιακού που συνέχισαν να μάχονται για κάθε μπάλα. Με τις «ερυθρόλευκες» να ξεμένουν από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο, οι Εσπερίδες Καλλιθέας έφτασαν στο τελικό 45-76, ολοκληρώνοντας τη σειρά των ημιτελικών με σκορ 2-0.  

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 28-41, 36-59, 45-76

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ιωάννα Κουτρόγιαννου) Λιμοντζόγλου, Περράκη, Γκουζέλου, Καραπα τάκη, Περδικάκη, Αγραφιώτη, Προβιά, Σημαιοφορίδου, Αλέξη, Τσορμπανάκη, Στεργιανου, Μιχελή