ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο Φουντούλης είπε την τελευταία λέξη
Το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος έκανε η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με σκορ 10-9 της Βουλιαγμένης, στο Παπαστράτειο και πήρε την πρώτη, από τις τρεις νίκες που απαιτούνται, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, προηγήθηκαν πολύ γρήγορα στον αγώνα και αντιδρώντας σωστά όταν το παιχνίδι ήρθε στα ίσα, πήραν τη νίκη με γκολ του Φουντούλη στο 00:36, και έκαναν το πρώτο βήμα στη σειρά των τελικών. Η σειρά μεταφέρεται πλέον την Πέμπτη (23/5, 19:00), στο Λαιμό, για τη δεύτερη αναμέτρηση των δυο ομάδων.
 
Κυρίαρχος στην αρχή
 
Στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Φουντούλης άνοιξε το σκορ, μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω και ο Μυλωνάκης διπλασίασε τα τέρματα των Πειραωτών στο 5:56. Ο Μανώλης Ζερδεβάς, που ξεκίνησε κάτω από τα «ερυθρόλευκα» δοκάρια και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέκρουσε την προσπάθεια των φιλοξενούμενων και ο Γούνας, σε μια ακόμα σωστή εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω έκανε το 3-0, στο 5:07. Εξαιρετική ασίστ του Μυλωνάκη, που λίγο νωρίτερα είχε πετύχει το 4-1, στον Ομπράντοβιτς που πετυχαίνει το 5-2 στο 2:02 του πρώτου οκταλέπτου. Ο Κροάτης περιφερειακός ήταν αυτός που διαμόρφωσε και το 6-2, από την περιφέρεια αυτή τη φορά. που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο με την Βουλιαγμένη να μειώνει σε 6-3 και τον Μυλωνάκη, με το τρίτο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, να επαναφέρει τη διαφορά στο συν τέσσερα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, 00:20 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
 
1-0 και προβάδισμα για το πρωτάθλημα
 
Ένα νεκρό επιθετικά διάστημα, στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει και τρία δοκάρια, εκμεταλλεύτηκε η Βουλιαγμένη, που έτρεξε ένα σερί 4-0 και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (7-7), στο 3:35 του τρίτου οκταλέπτου. Ο Μπούσλιε σκοράρει, μετά από πολύ ώρα για τον Ολυμπιακό, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (8-8, στο 5:05). Ο Γενηδουνιάς βάζει τους Πειραιώτες ξανά στη θέση του οδηγού, σημειώνοντας το 9-8, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. 00:36 για την ολοκλήρωση του αγώνα και ο Γιάννης Φουντούλης, σκοράρει, στον παίκτη παραπάνω, για το 10-9 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας στον Ολυμπιακό την πρώτη νίκη στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Μανώλης Μυλωνάκης με τρία γκολ και ακολούθησαν Φουντούλης και Ομπράντοβιτς που σημείωσαν από δυο.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 1-1, 0-4, 3-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (π/π, 6:49), 2-0 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 5:56), 3-0 Γούνας (π/π, 5:07), 3-1 Αφρουδάκης (περιφέρεια, 3:57), 4-1 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 3:41), 4-2 Γκιουβέτσης (π/π, 3:06), 5-2 Ομπράντοβιτς (π/π, 2:02), 6-2 Ομπράντοβιτς (περιφέρεια, 00:28)

2ο οκτάλεπτο: 6-3 Σολανάκης (φουνταριστός, 4:29), 7-3 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 00:20)

3ο οκτάλεπτο: 7-4 Καλογερόπουλος (περιφέρεια, 7:32), 7-5 Γουβής (φουνταριστός, 5:32), 7-6 Γκιουβέτσης (πέναλτι, 4:35), 7-7 Τίγκας (φουντραιστός, 3:35)

4ο οκτάλεπτο: 7-8 Τίγκας (π/π, 5:38), 8-8 Μπούσλιε (π/π, 5:05), 9-8 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 3:59), 9-9 Αφρουδάκης (περιφέρεια, 3:32), 10-9 Φουντούλης (π/π, 00:36)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος,

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χέρβο Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Κουρούβάνης Ν., Γουβής 1, Αφρουδάκης 2, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 2, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Τσαταλίος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στη Βουλιαγμένη που κατέβηκε να παίξει ένα τελικό ενώ εμείς δεν κατεβήκαμε να παίξουμε έναν τελικό αλλά ένα απλό παιχνίδι. Μόλις πήραμε μια διαφορά τεσσάρων γκολ νομίζαμε ότι αυτό θα γίνει οκτώ αυτόματα, επειδή είμαστε Ολυμπιακός. Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έρθει σήμερα, γιατί συνδυάστηκε με τη νίκη. Με τον τρόπο που ήρθε η νίκη πρέπει να μας δώσει να καταλάβουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε τον θεσμό, τον κόσμο που έρχεται και τους εαυτούς μας. Η εικόνα του δεύτερου μισού δεν είναι η εικόνα του Ολυμπιακού και δικαιολογημένα η Βουλιαγμένη ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ανησυχώ για την ομάδα μου, έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα απλά προσπαθώ να βρω τρόπους να κάνω τους αθλητές μου να τα δίνουν όλα. Θέλω να βλέπω τους παίκτες μου να παίζουν σύμφωνα με την αξία τους και είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα παιχνίδια θα το δω αυτό. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε στην Ελλάδα».

Ο Μανώλης Μυλωνάκης δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού αλλά δυστυχώς για εμάς ήταν πολύ κακή η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο το οποίο δεν το έχουμε συνηθίσει. Ίσα ίσα φέτος, στην Ελλάδα, στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν που επιβάλαμε τον ρυθμό μας. Η Βουλιαγμένη έπαιξε πολύ καλά και έφερε το παιχνίδι στα ίσα αλλά στο τέλος πήραμε τη νίκη. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και την Πέμπτη, στο Λαιμό, να δείξουμε το πρόσωπο που πραγματικά αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό».