ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο αλύγιστος Θρύλος ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό!

Ένας ακόμα θρίαμβος από τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης!Mια ακόμα ένδοξη στιγμή που γεμίζει υπερηφάνεια τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον Ελληνικό αθλητισμό, με την ομάδα πόλο Γυναικών του Θρύλου να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Final 4 της Euroleague, επικρατώντας με 11-9 στα πέναλτι (7-7κανονική διάρκεια) της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμπαντέλ!

Διεκδικεί τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο!

Ύστερα από ένα επικό come back, από το 5-1 με το οποίο βρέθηκε να χάνει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Θρύλος με γκολ της Μπιανκόνι 22’’ πριν το φινάλε, ισοφάρισε σε 7-7 και έστειλε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι! Εκεί με απόλυτη ψυχραιμία και τις δυο επεμβάσεις της Χρυσής Διαμαντοπούλου έκαμψε την αντίσταση της Σαμπαντέλ με 9-11 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Έτσι ο Θρύλος εκθρόνισε ξανά την απερχόμενη πλέον πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως είχε κάνει και στον Πειραιά όταν κατέκτησε το ευρωπαϊκό! Στον μεγάλο τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Κίνεφ Κίρισι (νίκησε με 11-8 την Ματαρό) το Σάββατο στις 18:00 (Novasports 4HD)! Η ομάδα πόλο Γυναικών, θα διεκδικήσει τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο μέσα σε 3 χρόνια και δεύτερο Πρωτάθλημα Ευρώπης, στην τρίτη της διαδοχική παρουσία στο Final 4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ένα ακόμα τμήμα του Ολυμπιακού, μετά το βόλεϊ Γυναικών, έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό τη φετινή σεζόν και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την ευρωπαϊκή κούπα!

Καλό ξεκίνημα, «μαγική» εικόνα στο δεύτερο οκτάλεπτο!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγάλη προσήλωση και συγκέντρωση στην άμυνα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με την Σμιτ να ανοίγει το σκορ και να δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό με ωραία λόμπα, 2:41 πριν τη λήξη της περιόδου. Οι Ισπανίδες ισοφάρισαν, ένα λεπτό αργότερα με την Ντομενέχ σε 1-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο. Στην έναρξη της 2ης περιόδου η Μπεατρίζ Ορτίθ έδωσε το προβάδισμα στη Σαμπαντέλ σκοράροντας από μακρινή απόσταση.  Μετά από αυστηρή αποβολή της Μπιανκόνι, η Σαμπαντέλ, διεύρυνε το προβάδισμά της στα δυο τέρματα, φτάνοντας στο 3-1 με την Φόρκα (3:52) στον παίκτη παραπάνω.  Στο 1:30 πριν την ανάπαυλα η Γιάσμιν Σμιτ έχασε τρομερή ευκαιρία για να μειώσει σε 3-2, και σα να μην έφτανε αυτό, η Σαμπαντέλ πέτυχε στη συνέχεια το 4-1, με την Μ. Ορτίθ, στον παίκτη παραπάνω (1:03). Νέα μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ έχασε στη συνέχεια η Μαργαρίτα Πλευρίτου, η προσπάθεια της οποίας κατέληξε στο δοκάρι και η Φόρκα στην κόντρα έγραψε το 5-1, στα 24’’ σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 2η περίοδος.

Θρυλική αντίδραση στο 3ο οκτάλεπτο!

Ο Θρύλος ξεκίνησε την προσπάθεια ανατροπής πετυχαίνοντας δυο διαδοχικά, γκολ στην έναρξη του 3ου οκταλέπτου. Η Σμιτ μείωσε σε 5-2 σκοράροντας από την περιφέρεια (7:02), με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα ενώ στη συνέχεια, η Άλκηστη Αβραμίδου, δέχτηκε μια εξαιρετική πάσα από την Βάσω Πλευρίτου, στην πλάτη της άμυνας και μείωσε σε 5-3 (5:54). Στη συνέχεια, 4:20 πριν τη λήξη της περιόδου, η Αλεξάνδρα Ασημάκη έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στο ελάχιστο, η προσπάθειά της όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Η βελτίωση του Θρύλου όμως ήταν αισθητή και η προσπάθεια του συνεχίστηκε. Η Ελευθερία Πλευρίτου, τροφοδότησε την Άλκηστη Αβραμίδου η οποία έφυγε στην κόντρα και πέτυχε το 5-4 (3:07). Το 4-0 σερί του Ολυμπιακού, σταμάτησε από το τρίτο γκολ της Φόρτσα στην εκπνοή της επίθεσης της Σαμπαντέλ (2:33). Οι «ερυθρόλευκες» όμως δεν πτοήθηκαν και μείωσαν εκ νέου τη διαφορά στο ελάχιστο, με την Βασιλική Πλευρίτου να πετυχαίνει το 6-5 (1:01). Στα 20’’ πριν τη λήξη της περιόδου, οι διαιτητές αρνήθηκαν για τρίτη φορά να καταλογίσουν πέναλτι πάνω στην Ασημάκη και έτσι ολοκληρώθηκε με το επιμέρους 1-4 και συνολικό σκορ 6-5 το οκτάλεπτο.

Αλύγιστος ο Ολυμπιακός επέστρεψε από 5-1 στο 7-7!

Η Μπ. Ορτίθ στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, διαμόρφωσε το 7-5, όμως ο Θρύλος μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Μπιανκόνι σε 7-6 (6:07). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός συνέχισε να αμύνεται εξαιρετικά και έψαχνε με πίστη το γκολ της ισοφάρισης! Στην τελευταία επίθεση που εκδήλωσε ο Ολυμπιακός βρήκε το πολυπόθητο γκολ, με την Ρομπέρτα Μπιανκόνι να ισοφαρίζει σκοράροντας ένα τρομερό τέρμα από την περιφέρεια, 22’ πριν τη λήξη. Ο Θρύλος είχε ολοκληρώσει ένα εντυπωσιακό come back από το 5-1 στο 7-7 και αφού έβγαλε την τελευταία άμυνα, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!

Με Χρυσή και ευστοχία!

Στην «ρώσικη» ρουλέτα των πέναλτι, τα κορίτσια του Θρύλου ήταν απόλυτα εύστοχα και ψύχραιμα ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε δυο επεμβάσεις και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 9-11 με το οποίο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό!

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 1-4, 1-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Σμιτ (περιφέρεια, 2:41), 1-1 Ντομένεχ (περιφέρεια, 1:41)

2ο οκτάλεπτο: 2-1 Μ. Ορτίθ (περιφέρεια, 7:26), 3-1 Φόρκα (π/π., 3:52), 4-1 Μ. Ορτίθ (π/π., 1:05), 5-1 Φόρκα (κόντρα, 0:24)

3ο οκτάλεπτο: 5-2 Σμιτ (περιφέρεια, 7:05), 5-3 Αβραμίδου (π/π., 5:54), 5-4 Αβραμίδου (κόντρα, 3:07), 6-4 Φόρκα (περιφέρεια, 2:33), 6-5 Β. Πλευρίτου (π/π., 1:01)

4ο οκτάλεπτο: 7-5 Μπ. Ορτίθ (π/π, 7:16), 7-6 Μπιανκόνι (π., 6:07), 7-7 Μπιανκόνι (κόντρα, 0:22).

Σαμπαντέλ (Β. Γκούγιου): Εστέρ, Μ. Ορτίθ, Νιούσουλ, Μπ. Ορτίθ 3, Ταμπάνι,  Λέιτον, Κόρντομπες, Μ. Γκαρσία, Πένια, Εσπάρ, Ντομενέκ 1, Φόρτσα 3, Σάντσεθ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Έμολο, Β. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 2, Σμιτ 2, Σταματοπούλου.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπιανκόνι... 7-8

Απέκρουσε η Διαμαντοπούλου το πέναλτι της Νιούσουλ

Αβραμίδου... 7-9

Μπ. Ορτίζ... 8-9

Έμολο... 8-10

Φόρτσα... 9-10

Μανωλιουδάκη... 9-11

Απέκρουσε η Διαμαντοπούλου το πέναλτι της Εσπάρ.

Παυλίδης: «Η προσδοκία να πάρεις το ευρωπαϊκό...»

Ο προπονητής του Θρύλου, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Σήμερα τα κορίτσια δείξανε ψυχή. Παίξαμε φοβερή άμυνα και κρατήσαμε την καλύτερη επίθεση της Ευρώπης στα 7 γκολ. Είχα πει ότι αν κρατήσουμε την άμυνα σε μονοψήφιο νούμερο, έχουμε πολλές πιθανότητες. Ακόμα και όταν δυσκόλεψαν τα πράγματα και η διαιτησία έδωσε το δικαίωμα στις Ισπανίδες να ξεφύγουν στο σκορ,  εμείς δεν σταματήσαμε να παίζουμε σύμφωνα με το σύστημα μας. Αυτό απέδωσε καρπούς στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα ήταν πολύ καλή και η επίθεση μας ήταν πιο παραγωγική και με πλουραλισμό. Σκοράραμε στον παραπάνω, στην κόντρα στα ίσια και μέχρι τέλους πιστεύαμε ότι θα γυρίσουμε το παιχνίδι όπως και έγινε. Μετά η ψυχολογία μας ήταν πολύ καλή και ήμουν σίγουρος ότι στα πέναλτι θα γυρίσουμε το παιχνίδι».

Ενώ όσον αφορά τον τελικό με την διοργανώτρια Κίνεφ Κίρισι που θα διεξαχθεί το Σάββατο (29/4 στις 18:00), επεσήμανε: «Η προσδοκία να κατακτήσεις το ευρωπαϊκό υπάρχει όταν αποκλείεις την Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε και στον τελικό ανεξάρτητα από αν παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου. Υπάρχει φέτος και η πίεση από όλους για να πάρει τον τίτλο η Κίρισι. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρώσικης ομοσπονδίας είπε ότι έχουν παίξει σε 11 φάιναλ φορ και μάλλον ήρθε η ώρα να το πάρουν. Αλλά λογαριάζει μάλλον χωρίς τον Ολυμπιακό».