ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
"Μεγάλη μου Αγάπη!" μετά την πρώτη κούπα!

Άρωμα... κούπας είχε η σημερινή εκπομπή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά. Ο Μενέλαος Κοκκινάκης μίλησε στη «Μεγάλη μου αγάπη» (10:30 – 12:00) για την κατάκτηση του πρώτου ερυθρόλευκου τίτλου της αγωνιστικής περιόδου, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και έδωσε το σύνθημα για περισσότερη  δουλειά,  ώστε η ομάδα να επανέλθει στην κορυφή της Volleyleague. 

Η εκπομπή φιλοξένησε και  την κεντρική  της ομάδας βόλεϊ γυναικών, Μελίνα Εμμανουηλίδου, η οποία αναφέρθηκε στην εκτός έδρας νίκη επί της Τσανακάλε και ζήτησε τη συμπαράσταση των φιλάθλων του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» του CEV Challenge Cup.

Στην ερυθρόλευκη παρέα της εκπομπής του Ερασιτέχνη  συμμετείχε και η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η φουνταριστή της ομάδας πόλο γυναικών ανέλυσε τους αγώνες με τη Βουλιαγμένη για τη Β Φάση του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στην κλήρωση των προημιτελικών της  LEN Euroleague, αλλά και στη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημίας Πόλο ελλείψει, μάλιστα, ιδιόκτητου κολυμβητηρίου. 

Όπως κάθε εβδομάδα υπήρξε εκτενής αναφορά σε όλες τις ειδήσεις των ομάδων του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., ενώ η Χριστίνα Τσιλιγκίρη -λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα εκπροσωπήσει το σύλλογο στη συνάντηση των πολύ-αθλητικών σωματείων του προγράμματος «Erasmus»-  εξήγησε πόσο σπουδαίο είναι για το σύλλογο η συμμετοχή  σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. 

Ακολουθούν αποσπάσματα των συνεντεύξεων….

Μενέλαος Κοκκινάκης: «Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ μας γεμίζει για το μεγάλο στόχο του Πρωταθλήματος»

«Αυτό τον τίτλο τον αξίζαμε και είναι πιο γλυκό το συναίσθημα και το δικό μας και των φιλάθλων μας, αφού προήλθε μετά από νίκες επί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Στον τελικό παίξαμε πολύ καλά και ακριβώς όπως έπρεπε απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Καταφέραμε να πιέσουμε  σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Αναγκάσαμε τους αντιπάλους μας να κάνουν λάθη σε κρίσιμα σημεία του τελικού τα οποία εκμεταλλευτήκαμε  για να φτάσουμε στη νίκη.  Αυτό βεβαίως δεν μας απογειώνει στα σύννεφα και δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ μας δίνει ενέργεια και δύναμη για να συνεχίσουμε στο δρόμο για τους άλλους δύο στόχους που είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας».

«Θέλω για ακόμη μία φορά, εκ μέρους όλης της ομάδας, να ευχαριστήσω τον κόσμο μας για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε στον τελικό του Σαββάτου. Γι’ αυτούς του φιλάθλους μαχόμαστε σκληρά στα παιχνίδια και δίνουμε τη ψυχή μας στο γήπεδο. Είχαμε ανάγκη ως ομάδα αυτό το βροντερό παρών των οπαδών μας. Μας γεμίζουν επιπλέον δύναμη για τη συνέχεια, στο δρόμο για το τρεμπλ».

«Παιχνίδι με παιχνίδι αλλά και μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις αποκτούμε ομοιογένεια. Αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον στη διάρκεια των αγώνων μας. Ανεξαρτήτως της σύνθεσης και του ποιοι παίζουν αποκτάμε ταυτότητα στο παιχνίδι μας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί ο οποιοσδήποτε συμπαίκτης μας να έρθει από τον πάγκο και να γίνει ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Είμαστε 12 αθλητές ισάξιοι που δεν διαχωριζόμαστε σε βασικούς και αναπληρωματικούς. Στον αθλητισμό δεν μπορείς να’ σαι συνεχώς σε φόρμα. Ξέρουμε όμως πως υπάρχουν οι συμπαίκτες μας που θα μας καλύψουν και θα διατηρήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο». 

«Όπως προανέφερα το Λίγκ Καπ αποτελεί πλέον παρελθόν για εμάς. Η συνέχεια είναι ακόμη δυσκολότερη και το ξέρουμε όλοι στην ομάδα. Τελειώνοντας ο τελικός του Σαββάτου και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια συνάντησα τον Αγκάμεζ. Ξέρετε τι μου είπε; Πανηγυρίζουμε σήμερα και από αύριο το ξεχνάμε, θέλω το πρωτάθλημα. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του  Λίμπερμαν που καταδεικνύουν γενικότερα τους στόχους της ομάδας μας. Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά για να επανέλθουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να το πετύχουμε». 

Μελίνα Εμανουηλίδου: «Με την Τσανακάλε ατμόσφαιρα σαν αυτή του ανδρικού Λιγκ Καπ»

«Πράγματι η ομάδα μετράει πλέον 17 συνεχόμενες νίκες και είναι σημαντικό που τρεις από αυτές είναι στο CEV Challenge Cup. Μάλιστα, στις τρεις αυτές ευρωπαϊκές νίκες, απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες, χάσαμε μόλις 2 σετ».

«Δεν ήταν καθόλου εύκολη η αναμέτρηση με την Τσανακάλε. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα σε ένα γεμάτο γήπεδο.  Πήγαμε στην Τουρκία με όπλο την πολύ καλή ψυχολογία που διαθέτουμε ύστερα από την πρόκριση σε βάρος της περσινής κατόχου της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά και στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αυτή η καλή προετοιμασία μας οδήγησε στο να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο, έχουμε κάνει απλώς το πρώτο βήμα και περιμένουμε τον επαναληπτικό στην έδρα μας, ο οποίος δεν θα’ ναι καθόλου εύκολος. Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθυνθώ και στον κόσμο μας, τον οποίο θέλουμε στο πλευρό μας ώστε να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη της έδρας μας». 

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυτούμε ούτε εμείς, ούτε οι οπαδοί μας στην εκτός έδρας νίκη επί της Τσανακάλε. Η τουρκική ομάδα αποτελεί ένα αξιόμαχο σύνολο και θα’ ρθει στον Πειραιά να διεκδικήσει την πρόκριση. Δεν θα πέσει αμαχητί».
«Πριν από λίγο με τα κορίτσια στα αποδυτήρια συζητούσαμε για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί μας στον τελικό του Λιγκ Καπ της ομάδας ανδρών με τον ΠΑΟΚ. Ετσι, θέλουμε να’ ναι το γήπεδο στον επαναληπτικό με την Τσανακάλε. Σε τέτοια ματς παίζει βόλεϊ μαζί μας και ο κόσμος».

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Χτίζουμε ομάδα για μεγάλα πράγματα»

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου παράλληλα με τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις δουλεύουμε πολύ για να είναι έτοιμη η ομάδα στους αγώνες με την  Πάντοβα οι οποίοι θα κρίνουν την πρόκριση στο Φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας».
«Με το νέο σύστημα διεξαγωγής της Α1 θα παίξουμε πολλές φορές κόντρα στη Βουλιαγμένη. Ως τώρα στα τρία πρώτα ήμασταν εμείς οι νικήτριες. Δύο φορές στον όμιλο και το Σάββατο στη σειρά των αγώνων που δίνουμε για το ποια ομάδα θα μπει με βαθμολογικό αβαντάζ στον επόμενο όμιλο του πρωταθλήματος. Σαφώς και είμαστε ικανοποιημένες για το γεγονός πως διευρύνουμε τις νίκες μας επί της βασικής μας αντιπάλου στο πρωτάθλημα. Αυτός, βεβαίως, είναι ο στόχος του Ολυμπιακού.  Η νίκη αποτελεί μονόδρομο απέναντι σε κάθε αντίπαλο και σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε. 
Εκτός από βαθμολογικής πλευράς, η νίκες επί της Βουλιαγμένης είναι σημαντικές και στον τομέα της ψυχολογίας αυτή την περίοδο που δεν είμαστε ακόμη στο υψηλότερο σημείο της αγωνιστικής μας φόρμας». 

«Στο παιχνίδι του Σαββάτου ήμασταν αρκετά καλές.  Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να’ μαστε αυτή τη χρονική στιγμή απολύτως φορμαρισμένες. Το ματς, όπως γενικότερα τα παιχνίδια μας, κρίθηκε στην άμυνα. Είμαστε μία ομάδα με μεγάλες επιθετικές αρετές. Εχουμε παίκτριες με σπουδαία επιθετικά χαρίσματα, οπότε τα γκολ έρχονται. Αυτό σημαίνει πως εάν κρατάμε το σκορ του αγώνα χαμηλά, έχουμε προβάδισμα στη νίκη. 
Σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε αυτό στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη με εξαίρεση ένα κακό τρίλεπτο στην τελευταία περίοδο που δεχτήκαμε τρία αναπάντητα γκολ. Αυτό βεβαίως θα πρέπει να μας προβληματίσει και να το βελτιώσουμε. Σε γενικές γραμμές πάντως ήμασταν καλές».

«Το ερχόμενο Σάββατο ξαναπαίζουμε με τη Βουλιαγμένη, αυτή τη φορά στη δική τους έδρα. Εκ των πραγμάτων θα’ ναι διαφορετικό το ματς. Στόχος μας να παρουσιαστούμε βελτιωμένες  και ακόμη πιο έτοιμες ώστε να πετύχουμε ακόμη μία νίκη».

«Η ομάδα χτίζεται για να πετύχει μεγάλα πράγματα και μπορούμε και να τα καταφέρουμε. Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Όπως είπα, χρειαζόμαστε βελτίωση. Δεν επαναπαυόμαστε και έχουμε τη δυνατότητα να γινόμαστε ολοένα και καλύτερη ομάδα. Εχουμε μπροστά μας τους δύο αγώνες με την Πάντοβα, η οποία είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που μπορούσαμε να έχουμε στην κλήρωση.  Το πρώτο παιχνίδι, το εκτός έδρας θα’ ναι πολύ δύσκολο. Η ομάδα μας, πάντως, είναι καλύτερη από την ιταλική και θα πάμε για τη νίκη. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο ένα πράγμα. Να βρεθούμε στον τελικό της Ευρωλίγκας».

«Είναι σημαντικό που θα δώσουμε τον επαναληπτικό στον Πειραιά, στην έδρα μας που είναι το μεγάλο μας όπλο. Όπως έχουμε πει και θα το λέμε συνεχώς, ο κόσμος του Ολυμπιακού αποτελεί για την ομάδα έναν επιπλέον παίκτη. Η δύναμη που παίρνουμε είναι μοναδική».

«Είμαι ένα από τα πιο νέα μέλη στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού. Βρίσκομαι τρία χρόνια στο σύλλογο. Τη δουλειά όμως που γίνεται στην Ακαδημία Πόλο τη γνωρίζω από παλιότερα. Βλέπω πως γίνεται μία τεράστια προσπάθεια, υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στις ομάδες υποδομής οι οποίες έχουν κατακτήσει πολλά ηλικιακά πρωταθλήματα. Το πιο σημαντικό είναι πως ξεπηδούν ταλαντούχες πολίστριες που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό δείχνει πως η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού έχει και μέλλον».

«Η Βουλιαγμένη είχε περισσότερες επιτυχίες στα ηλικιακά πρωταθλήματα καθώς διαθέτει δικό της κολυμβητήριο. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός με δικό του κολυμβητήριο θα’ χε πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα και σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχει θέμα χώρου γιατί όπως και οι πρώτες ομάδες έτσι και η Ακαδημία πρέπει να μοιραστεί την πισίνα με τις υπόλοιπες ομάδες του Πειραιά. Τα παιδιά των ομάδων υποδομής του Ολυμπιακού και οι προπονητές τους δουλεύουν σε περιορισμένο χώρο. Ωστόσο, ακόμη και έτσι,  με τη σκληρή δουλειά έχουν καταφέρει να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο».

«Είναι όνειρό μου να δω να υλοποιείται αυτό που εξήγγειλε ο κ. Μαρινάκης και να αποκτήσει ο Ολυμπιακός τη δική του πισίνα.  Θα’ ναι σπουδαίο για τον σύλλογο και μοναδική η στιγμή που θα παίξει ο Ολυμπιακός έναν ευρωπαϊκό τελικό στο κολυμβητήριό του, το οποίο θα’ ναι κατάμεστο από τους φιλάθλους μας». 

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (10:30 – 12:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.