ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Κορυφαία στην Ευρώπη η Ρομπέρτα Μπιανκόνι!

Οι διακρίσεις για τους αθλητές του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. εκτός συνόρων, που διαφημίζουν τον Ελληνικό αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο συνεχίζονται με εντυπωσιακό τρόπο.  Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι αναδείχθηκε ως η  καλύτερη πολίστρια στην Ευρώπη για το 2015 στην σχετική ψηφοφορία της LEN, κεφαλαιοποιώντας της εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε με τον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε την Ευρωλίγκα και το Σούπερ Καπ (σ.σ. και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα) αλλά και με τα χρώματα της Εθνικής Ιταλίας με την οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Καζάν.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ιταλίδα πολίστρια του Θρύλου ήταν η μοναδική που αναδείχθηκε ως κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης χωρίς να έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα του υγρού στίβου ο συγκεκριμένος τίτλος πήγε σε αθλητές που είχαν ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Δεύτερος ο Φουντούλης στην καλύτερη 5αδα και ο Πάβιτς!

Πολύ σπουδαία διάκριση και για δυο ακόμα αθλητές του Ολυμπιακού, αφού ο Γιάννης Φουντούλης ψηφίστηκε ως δεύτερος καλύτερος πολίστας στην Ευρώπη χάρη στο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλλά και στις εμφανίσεις του με τον Θρύλο. Ενώ ο Γιόζιπ Πάβιτς βρίσκεται και αυτός στην κορυφαία 5άδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας! Το σπουδαίο επίτευγμα για τον Γιάννη Φουντούλη πέραν τις τιμητικής διάκρισης είναι ότι βρέθηκε στη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω του αθλητές που κατέκτησαν το χρυσό αλλά και αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Από τους δέκα αθλητές λοιπόν, σε πολό ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στις κορυφαίες  πεντάδες της Ευρώπης, οι τρείς αθλητές ανήκουν στον Ολυμπιακό.

Μπιανκόνι: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη»

Η δήλωση της Ρομπέρτα Μπιανκόνι στο www.osfp.gr«Δεν έχω χρόνο για το συνειδητοποιήσω, λόγω των υποχρεώσεων μου με την Εθνική ομάδα, αλλά φυσικά είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πολύ χαρούμενη. Πραγματικά το 2015 ήταν μια καταπλητική σεζόν τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική ομάδα και ελπίζω να συνεχιστούν οι διακρίσεις σε ομαδικό επίπεδο».

Αναλυτικά τα Len Awards 2015

Women

Roberta Bianconi (ITA)                  

Maud Megens (NED)                    

Rita Keszthelyi (HUN)                    

Catharina vd Sloot (NED)             

Gulia Gorlero (ITA)                           

 

Men

Dusko Pijetlovic (SRB)                   

Ioannis Fountoulis (GRE)             

Andrija Prlainovic (SRB)                   

Maro Jokovic (CRO)                         

Josip Pavic (CRO)