ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η πρόκριση στους «8» και οι στόχοι του τμήματος Πυγμαχίας!

Ρεπορτάζ και ειδήσεις από ένα σαββατοκύριακο γεμάτο ερυθρόλευκες νίκες σε όλα τα σπορ περιελάμβανε η θεματολογία της εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί (10:30 – 12:00) στο Κανάλι 1 του Πειραιά. 
Επίσης, στη «Μεγάλη μου αγάπη» φιλοξενήθηκαν η πασαδόρος της ομάδας βόλεϊ γυναικών, Στέλλα Χριστοδούλου η οποία μίλησε για την παλικαρίσια πρόκριση στους «8» του Cev Challenge Cup  και ο προπονητής πυγμαχίας, Λευτέρης Λειβάδης που ανέλυσε τους στόχους του τμήματος και ευχαρίστησε τους άσους της ποδοσφαιρικής ομάδας που επισκέφτηκαν προσφάτως σε μία προπόνηση τους αθλητές του 

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δύο συνεντεύξεις…

Στέλλα Χριστοδούλου: «Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν σταματάς να ονειρεύεσαι»

«Το μπλοκ και ο νικητήριος πόντος στο τάι μπρέικ με την Τσανακάλε ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για όλη την ομάδα.  Απλώς έτυχε να είμαι εγώ σε αυτή τη φάση. Θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη συμπαίκτριά μου. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη. Η πρόκριση ήταν ο μεγάλος στόχος μας και γνωρίζαμε από την ημέρα της κλήρωσης πως η αποστολή μας θα’ ήταν παρά πολύ δύσκολη, το μαρτυρά άλλωστε και το σκορ. 
Τα συναισθήματα μου μετά το μπλοκ και τη  νίκη μοναδικά. Ως ομάδα νιώσαμε δικαίωση για το παιχνίδι μας, εξάντληση από την υπερπροσπάθεια κι ένα τρομερό πάθος για τη συνέχεια στους «8» του Τσάλεντζ Καπ».

«Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Βγάλαμε πάθος και στις δύο αναμετρήσεις. Και στην Τουρκία και στην έδρα μας που είχαμε τον κόσμο μας να μας υποστηρίζει. Οι φίλαθλοί μας αποτέλεσαν τον έξτρα παίκτη και ειδικότερα όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Όταν ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο μάς έδωσαν την ώθηση για την ανατροπή σε μία δύσκολη αναμέτρηση».

«Όταν έγινε η κλήρωση το φαβορί , θεωρητικά, ήταν η τουρκική ομάδα καθώς εμείς προερχόμαστε από ένα πρωτάθλημα που το επίπεδο του είναι χαμηλότερο από αυτό που αγωνίζεται η Τσανακάλε. Γι’ αυτό, όσο παράξενο και να ακούγεται, μετά το πρώτο παιχνίδι και τη νίκη μας μέσα στην έδρα τους έγινε δυσκολότερο  το έργο μας στον επαναληπτικό. Αυτό κάνει ακόμη σπουδαιότερη την πρόκριση μας στα προημιτελικά της διοργάνωσης». 

«Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες. Συνεχίζουμε οι 8 καλύτεροι της διοργάνωσης. Δεν θα σταθώ τόσο πολύ στην Αστερίξ Μπέβερεν όσο στη δική μας ομάδα. Αποδείξαμε πως είμαστε μία δυνατή ομάδα. Διαθέτουμε δυνατό τεχνικό επιτελείο, από τον προπονητή μας έως τον στατιστικολόγο. Κάνουμε άρτια προετοιμασία στις καθημερινές προπονήσεις και θα πάμε στο Βέλγιο να δώσουμε τα πάντα ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα. Η επαναληπτικός είναι στην έδρα μας μπροστά στους φιλάθλους μας. Έχω πολύ μεγάλη πίστη στην ομάδα μας. Όταν θέλει κάτι μπορεί να το πετύχει». 

«Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να σταματάς να ονειρεύεσαι. Ο Σύλλογος έχει γερά θεμέλια σε όλα τα τμήματά του και διαθέτει ομάδες υψηλού επιπέδου που πρωταγωνιστούν σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν. Οπότε εμείς ως αθλητές το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο και να φέρνουμε διακρίσεις για τον Ολυμπιακό». 

Λευτέρης Λειβάδης: «Στόχος να διακριθούν οι πυγμάχοι μας διεθνώς, όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό»

«Χαίρομαι όταν οι αθλητές μου και όχι μόνο με αποκαλούν, δάσκαλο. Όχι επειδή είμαι καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι όροι δάσκαλος και κόουτς έχουν πολύ μεγάλη διαφορά. Ο κόουτς αναλαμβάνει να προπονήσει και να προετοιμάσει τον αθλητή εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο δάσκαλος έχει την υποχρέωση στη διάρκεια της προπόνησης να διαπαιδαγωγήσει τον αθλητή με ήθος και θα διαμορφώσει θετικά τον χαρακτήρα του». 

«Η πυγμαχία είναι ένα από τα αθλήματα που πρέπει να χρησιμοποιείς πάρα πολύ το μυαλό σου, ώστε να καταφέρεις να επιβληθείς στον αντίπαλό σου. Ξύλο παίζουν όλοι, πυγμαχία παίζουν λίγοι!!».

«Από τότε που ήμουν αθλητής στην Εθνική Ομάδα θυμάμαι προπονητές άλλων αθλημάτων να φέρνουν τους αθλητές τους να κάνουν προπόνηση στην πυγμαχία. Πολλοί μπασκετμπολίστες ασχολούνται με την πυγμαχία για να βελτιώσουν τον βηματισμό  τους και την κίνησή τους στο παρκέ». 

«Η Διοίκηση και ο πρόεδρος, Μιχάλης Κουντούρης έκαναν μία τεράστια προσπάθεια  και έφεραν στην πυγμαχία του  Ολυμπιακού τρεις σπουδαίους πρωταθλητές. Το αγωνιστικό μας καλεντάρι ξεκινά από τον Μάιο. Ως τότε έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας θα πάμε σε λίγες ημέρες σε ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά στη Βουλγαρία. Από τη δική μου εποχή είναι ένα από τα κορυφαία τουρνουά παγκοσμίως. Θα συμμετάσχουμε με δύο πυγμάχους ώστε να δούμε τους αντιπάλους μας και σε διεθνές επίπεδο. Το καλοκαίρι έχει πανευρωπαϊκό που θα δοθούν προκρίσεις και για το παγκόσμιο. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστούν οι πυγμάχοι του Ολυμπιακού όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στο εξωτερικό, όπως αρμόζει στον Σύλλογό μας». 

«Εκτός από το παρόν βλέπουμε και το μέλλον στα πρόσωπα των μικρών παιδιών που συγκεντρώνονται σιγά – σιγά στην Ακαδημία πυγμαχίας. Οι γονείς μπορούν να φέρνουν τα παιδιά τους στο άθλημά μας καθημερινώς στο Καραϊσκάκη από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 και μισή το βράδυ. Σύντομα θα κάνουμε παρουσίαση και στα σχολεία του Πειραιά να ενημερώσουμε τους συνάδελφους γυμναστές και τα παιδιά για το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού». 

«Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που μας επισκέφτηκαν, προσφάτως, σε μία προπόνησή μας. Τα δικά μας παιδιά που τους παρακολουθούν από την εξέδρα, μου έλεγαν μετά πως νιώθουν πραγματικά την έννοια της Ολυμπιακής οικογένειας. Όταν οι νεαροί αθλητές μου αισθάνονται έτσι έχω την βάση που θα στηριχθούμε για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα για τον Σύλλογο».
*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα  η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.