ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Διεθνής συνεργασία δίνει το έναυσμα για μια πλατφόρμα ψηφιακού μετασχηματισμού για αθλητικούς συλλόγους

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Σωματίων (EMCA)  σε συνεργασία με την TSV Bayer 04 Leverkusen και με την υποστήριξη ενός συνδέσμου παγκόσμιων ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του GSIC powered by Microsoft, του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Ολυμπιακού ΣΦΠ, της HASK Mladost και της Levski, ανακοίνωσε την έναρξη ενός καινοτόμου έργου με την ονομασία "DigiRoot - Καθιστώντας τους Αθλητικούς Συλλόγους Έτοιμους για το Μέλλον". Αυτή η διεθνής πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας που θα καθοδηγεί τους αθλητικούς συλλόγους μέσα από τη διαδικασία ψηφιοποίησης, ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αντιμετωπίζοντας τις Ψηφιακές Προκλήσεις στους Αθλητικούς Συλλόγους

Μπροστά σε διάφορες λειτουργικές προκλήσεις όπως ο περιορισμένος χρόνος, η περιορισμένη γνώση στην πληροφορική, η εξάρτηση από εθελοντές και οι παραδοσιακές πρακτικές διαχείρισης, οι αθλητικοί σύλλογοι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αγωνιστεί να συνεχίσουν τον ρυθμό με την ψηφιακή εποχή. Αυτό το έργο αναγνωρίζει την κρίσιμη ανάγκη για ψηφιοποίηση προκειμένου να ανακουφιστούν οι διοικητικές επιβαρύνσεις στα γραφεία των συλλόγων, να βελτιωθεί η προσέλκυση και διαχείριση εθελοντών και να διευκολυνθεί η πρόσβαση στους αθλητικούς συλλόγους μέσω τεχνολογικών λύσεων.

"Η ανάγκη για ψηφιακή μεταμόρφωση στους αθλητικούς συλλόγους δεν ήταν ποτέ πιο αιχμηρή", δήλωσε ο ηγέτης του έργου Malte Kalsbach. "Με τη μείωση των μελών των αθλητικών συλλόγων λόγω διάφορων κρίσεων, είναι φανερό ότι το παραδοσιακό μοντέλο του συλλόγου βρίσκεται υπό ύφεση. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε αυτούς τους συλλόγους, επιτρέποντάς τους να ακμάζουν στο σημερινό ψηφιακό τοπίο χωρίς το βάρος υπερβολικών δαπανών ή την ανάγκη για εξειδικευμένες γνώσεις στην πληροφορική."

Μια Ολοκληρωμένη Ψηφιακή Πλατφόρμα για όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους

Η προτεινόμενη πλατφόρμα θα λειτουργήσει ως ένα δωρεάν, εύκολα προσβάσιμο εργαλείο για αθλητικούς συλλόγους που αναζητούν να πλοηγηθούν στις πολυπλοκότητες της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Θα παρέχει μια ψηφιακή λειτουργία ελέγχου για να βοηθήσει τους συλλόγους να αξιολογήσουν την τρέχουσα κατάστασή τους και να εντοπίσουν πεδία βελτίωσης, θα παρουσιάζει επιτυχημένες περιπτώσεις χρήσης ψηφιακής ένταξης, θα παρουσιάζει χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία, θα προσφέρει οδηγούς υλοποίησης βήμα προς βήμα και θα παρέχει εκπαιδευτικό υλικό για σχετικά θέματα όπως η διαχείριση της αλλαγής.

Πώς να Συμμετάσχετε

Η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία είναι απλή. Οι αθλητικοί σύλλογοι, οι διαχειριστές και οι εθελοντές που επιθυμούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην ψηφιακή μεταμόρφωση καλούνται να:

  • Επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του έργου στο digiroot-project.eu
  • Εγγραφούν στην ιστοσελίδα για να λαμβάνουν τις τελευταίες ενημερώσεις, πόρους και πρόσβαση στα εργαλεία ψηφιακής μεταμόρφωσης.
  • Συμπληρώσουν την έρευνα για να εντοπίσουν τα πιο επείγοντα ζητήματα γύρω από την ψηφιοποίηση στους αθλητικούς συλλόγους.

Με τη συνδρομή τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν από πρώτο χέρι πρόσβαση σε πλούσιες πληροφορίες και την ευκαιρία να είναι μέρος ενός υποστηρικτικού δικτύου συλλόγων που υποβάλλονται σε ψηφιακή αλλαγή.