ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Έξι μετάλλια και εξαιρετικές εμφανίσεις στον Σχινιά!

Ακόμα μία σπουδαία παρουσία για το τμήμα Κωπηλασίας του Ολυμπιακού, που συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στους διασυλλογικούς του Σχινιά. Η «ερυθρόλευκη» αποστολή έλαβε μέρος με συνολικά 10 πληρώματα, ενώ συγκέντρωσε 6 μετάλλια, εκ των οποίων 1 χρυσό, 3 ασημένια και 2 χάλκινα.

Η κορυφή στην διοργάνωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο διπλό Γυναικών με τις Πετρίδη Ιωάννα-Μαρία και Μπιτούνη Λυδία να περνούν πρώτες τη γραμμή του τερματισμού, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Περίφημα τα πήγε και η μικρή αθλήτρια της ομάδας, Φωτεινή Ιβοπούλου, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ Κορασίδων ανάπτυξης, ενώ στην ίδια θέση ολοκλήρωσαν και οι Παύλος Αρβανίτης-Αβραάμ Προδρομίδης στο διπλό σκιφ παλαιμάχων/open. Το τρίτο ασημένιο για την «ερυθρόλευκη» αποστολή κατέκτησε η ομάδα στην οκτάκωπο με πηδαλιούχο, με την Ιβοπούλου Φωτεινή στο πηδάλιο και τις Μπιτουνη Λυδία, Πετρίδη Ιωαννα-Μαρια, Τσιρωνη Κωνσταντίνα, Δράκου Μαγδαληνή, Σγαρδέλη Μαρίνα, Βλαχαδάμη Τατιάνα, Κομνηνού Μαργαρίτα και Σιφνάκη Μοσχούλα να συμπληρώνουν το πλήρωμα που ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 2η θέση.

Λυδία Κοτζιά και Ρομφαία Ευαγγελία κατέλαβαν την τρίτη θέση στο διπλό σκιφ Κορασίδων, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε και ο νεαρός Παναγιώτης Ιβόπουλος που αγωνίστηκε στο μονό Παίδων.

Πολύ θετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές/ριες της αποστολής, και παρότι δεν έφτασαν στην τριάδα των μεταλλίων, άφησαν ικανοποιημένο τον προπονητή τους Τάσο Μαρίνο. Στην κατηγορία του διπλού σκιφ παλαιμάχων, ο Διονύσης Μαρίνος με παρτενέρ τον Μάριο Γιαννίση πήραν την 4η θέση, ενώ την 5η θέση στην ίδια κατηγορία κατέλαβαν οι Ανδρονίκη Μανατάκη και Ματίλντα Κελεμάτη. Το ίδιο συνέβη και στο διπλό Γυναικών, με τις Σγαρδέλη Μαρίνα και Δράκου Μαγδαληνή να τερματίζουν στην 4η θέση και τις Κομνηνού Μαργαρίτα και Ζαφειροπούλου Καψοκόλη Νεφέλη στην 5η.

Ο προπονητής του τμήματος Κωπηλασίας του Ολυμπιακού, Τάσος Μαρίνος προχώρησε στις εξής δηλώσεις:
«Πάντα είναι σημαντικοί οι αγώνες πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, γιατί δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έχουν παραστάσεις πριν από τους επίσημους αγώνες. Για αρκετά παιδιά ήταν η πρώτη τους φορά σε αγώνες και γενικά θεωρώ ότι είχαμε μία αρκετά καλή εικόνα. Εμείς συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και ελπίζω να είμαστε στο 100% μας σε εκείνο το χρονικό σημείο»