ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Χρυσή» η Τσοκαροπούλου στις Παγκορασίδες!

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των Παγκορασίδων (Κ13) κατάκτησε η Χρύσα Τσοκαροπούλου στο Κύπελλο ΑΣΠΙΔΑ – Ελλάδος που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο 26-27 Φεβρουαρίου. Αυτό ήταν και το επιστέγασμα των πολύ καλών εμφανίσεων που πραγματοποίησε η «ερυθρόλευκη» αποστολή στη διοργάνωση για τις ηλικίες Κ10 και Κ13 σε αγόρια και κορίτσια.

Στα κορίτσια της αναπτυξιακής κατηγορίας (Κ10), Η Δανιά Μαρένα, μόλις 7 ετών, ήταν η μικρότερη αθλήτρια που αγωνίστηκε και μαζί με την Ζωή Γιαμπάνη κατάφεραν να προκριθούν στα νοκ αουτ, ενώ πέρασαν στη συνέχεια και στις «32» του θεσμού, όπου και αποκλείστηκαν.

Στα αγόρια της κατηγορίας Κ10, ο Γώργος Σταραντζής και ο Αλκίνοος Διαμαντής συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες και αποκόμισαν εμπειρίες, καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσουν μέχρι τον πρώτο γύρο των νοκ αουτ.

Στην κατηγορία των Παγκορασίδων, η Ελεάννα Ρούμπη με 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις πέρασε στα νοκ άουτ και στη συνέχεια προκρίθηκε στις «32» άνευ αγώνος. Εκεί επικράτησε με 10-2 επί της Μήτσου της Χαλκίδας, ενώ στις «16» νίκησε την Γκέκα (Απόλλων Βριλησσίων), παίρνοντας τη θέση στην οκτάδα. Στην οκτάδα βρέθηκαν ακόμα δύο «ερυθρόλευκες». Η Λυδία Πύλιου πέρασε με το απόλυτο «6 στα 6» από τους ομίλους, άνευ αγώνος προκρίθηκε στις «32», ενώ επικράτησε επί της Δόξα του συλλόγου Μεσσαρά με 10-4 και στη συνέχεια επί της Λεοντιάδου του Ηλυσιακού με 10-3, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Το τρίτο κορίτσι του Ολυμπιακού που βρέθηκε στις «8» ήταν, η μετέπειτα νικήτρια του θεσμού, Χρύσα Τσοκαροπούλου, η οποία και αυτή πέρασε από τον όμιλό της αήττητη (5-0 νίκες) και βρέθηκε στις «32». Επικράτησε άνετα με 10-1 επί της Πετράκη από την Ακαδημία Κορινθίας και στη συνέχεια πήρε την πρόκριση για τις «8» κερδίζοντας την Γλυκή του Ηλυσιακού με 10-3. Στα προημιτελικά, η Πύλιου γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες από την Στρέτζου του ΓΕΦ με 10-8 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, ενώ η Ελεάννα Ρουμπή και η Χρύσα Τσοκαροπούλου, βρέθηκαν αντιμέτωπες στον «ερυθρόλευκο» προημιτελικό, με την Τσοκαροπούλου να προκρίνεται με σκορ 10-2. Στον ημιτελικό η Τσοκαροπούλου έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Στρέτζου, επικρατώντας με 10-0 σκορ, ενώ στον μεγάλο τελικό νίκησε με 10-6 τη Σιούλα της ομάδας των Ιωαννίνων και κατέκτησε την πρώτη θέση. Στις παγκορασίδες αγωνίστηκαν επίσης οι Χριστίνα Γαζεπίδη και Πετρούλα Κουμπιού, οι οποίες παρά την πολύ καλή τους προσπάθεια, δεν προκρίθηκαν στα νοκ αουτ, ενώ η Εμμανουέλα Ρουμπή πέρασε από τους ομίλους με 4 νίκες και 2 ήττες, ωστόσο στις «32» ηττήθηκε με 10-6 από την Γαλέα του Περσέα.

Τέλος, στην κατηγορία των Παμπαίδων (Κ13) Περσέας Παναγιώτου και Χαρίλαος Μαστακούρης, προκρίθηκαν αμφότεροι από τους ομίλους τους, με τον πρώτο να αποκλείεται στην πρώτη φάση των νοκ αουτ από τον Καραγκιοζόπουλο της ΑΕΚ. Ο Μαστακούρης κατάφερε να ξεπεράσει με το εμφατικό 10-0 το εμπόδιο του Κάππα από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, γνωρίζοντας όμως την ήττα στον επόμενο γύρο από τον Αθηναίο της Χαλκίδας με 10-5.