ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Ξέσπασε» και πέρασε στο Final-4!

Tην πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλου Ελλάδας εξασφάλισε η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 73-51 του Αθηναϊκού στον προημιτελικό που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Οι «ερυθρόλευκες» που νίκησαν και την… κούραση καθώς επέστρεψαν χθες το βράδυ από το Κόζιτσε ενώ δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού η Τζόνσον, έκαμψαν την αντίσταση του Αθηναϊκού, εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική φάση του θεσμού. Το Final -4 θα διεξαχθεί το διάστημα 24 με 26 Μαρτίου και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την 2η διαδοχική κατάκτηση του Κυπέλλου.

Από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν να χάνουν με 16-17 στην 1η περίοδο, αλλά με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου προηγήθηκαν με 33-27, χάρη στο επιμέρους 17-10 της 2ηςπεριόδου. Στο διάστημα αυτό πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν η Κάιζερ με 9 πόντους και ακολούθησε η Καλτσίδου με 6 ενώ 5 είχε σημειώσει η Κοσμά. Στην συνέχεια ο Θρύλος ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές και αύξησε τη διαφορά στο +15 (52-37) στο φινάλε της 3ης περιόδου για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 73-51!

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-27, 52-37, 73-51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Σταμάτη 4, Μπόνη, Χατζηνικολάου 2, Κάιζερ 15, Μάλτση 6, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2, Φουράκη 8, Δημητράκου 8, Κοσμά 16, Χόντζες, Καλτσίδου 12

Αθηναϊκός (Γαβρίλος Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 6, Καλογήρου, Τραγούλια, Σιδεράκη, Παντέλη 7, Μπαλτά 8, Κόνιαλη 6, Χόντο, Νιξίνα, Μαριόλη, Αλμπάνεζ 3, Γουίλιαμς 21

Η δήλωση της Ελένης Καπογιάννη

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Στην Ελλάδα δεν μπορώ να πω ότι έχουμε παράπονο. Στο τελευταίο παιχνίδι η ομάδα μας έκανε αυτό που έπρεπε για να προκριθεί . Όσον αφορά την ευρωπαϊκή μας πορεία, όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, δεν το καταφέραμε και λυπούμαστε πάρα πολύ για αυτό. Θεωρώ ωστόσο ότι όλο αυτό ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία έτσι ώστε την επόμενη φορά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Η δήλωση της Εβίνας Μάλτση

Η Εβίνα Μάλτση δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Στην Ελλάδα είμαστε μέσα στους στόχους μας. Περάσαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπως οφείλαμε. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, όμως ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουν ξεκινήσει το σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Και εμείς πρέπει να τη σκεφτόμαστε. Μας απομένει η διεκδίκηση δυο τίτλων που είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Μετά τη διακοπή θα μαζευτούμε, θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό και θα κάνουμε αυτό που οφείλουμε».

Η δήλωση της Ζωής Δημητράκου

H Zωή Δημητράκου δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής στις εγχώριες διοργανώσεις είναι ικανοποιητικά. Ως τώρα οι στόχοι μας εντός συνόρων έχουν υλοποιηθεί, ωστόσο είμαστε πολύ στεναχωρημένες για το φινάλε στην Ευρώπη. Οφείλουμε να προχωρήσουμε όμως για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων».