ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Μεγάλη μου αγάπη...», η δεύτερη εκπομπή!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η 2η εκπομπή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. «Μεγάλη μου αγάπη» που θα εκπέμπει κάθε Πέμπτη (15:00-16:00) από την συχνότητα του Καναλιού 1, 90,4 σε συμπαραγωγή του συλλόγου μας και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά. Η εκπομπή που συμπαρουσιάζουν η Γενική Αρχηγός του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο δημοσιογράφος Λουκάς Θεοφανόπουλος, είχε καλεσμένο τον Επίτιμο Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Γιάννη Δαλέζιο ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο στο δεύτερο σκέλος της εκπομπής και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο εγχείρημα των Μελών και της Κάρτας Φιλάθλου αλλά και στη συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών. Το πρώτο σκέλος περιλάμβανε τις συνεντεύξεις του Άγγελου Βλαχόπουλου και της Μαργαρίτας Πλευρίτου.

Η αναφορά στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Στην αναφορά του για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο κ. Γιάννης Δαλέζιος τόνισε τα εξής: «Ο Ολυμπιακός είναι ίσως το μοναδικό σωματείο που έχει προνοήσει να έχει σε τόσο μεγάλη κλίμακα το  ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα το Ιατρικό Αθηνών, εδώ και 12 χρόνια ως χορηγό του.  Όλοι οι αθλητές από τα μικρά παιδιά μέχρι τους πρωταθλητές στις αντρικές και γυναικείες ομάδας έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη, είτε προληπτικά είτε όταν χρειαστεί σε κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και αυτό είναι μια πρωτοπορία του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε μια συνεργασία που ευδοκιμεί 12 χρόνια και εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Αποστολόπουλου για την ευγενική τους χορηγία όλα αυτά τα χρόνια».

Κάρτα Μέλους και Κάρτα Φιλάθλου

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Δαλέζιος, αναφέρθηκε στο εγχείρημα των Μελών τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης έκανε αυτό το μεγάλο δώρο στον Ερασιτέχνη με το να  ανοίξει τη διαδικασία εγγραφής μελών. Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο και το δεύτερο η σύνδεσή του με το εισιτήριο διαρκείας το οποίο συνεχίζει και το συντηρεί ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και είναι το οξυγόνο μας. Η σχέση μελών, με την οικονομική ανταποδοτικότητα της συνδρομής που παλαιότερα ήταν 60 ευρώ και πλέον 50 ευρώ, είναι αυτή που καταφέρνει και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε σωστό προγραμματισμό και να έχουμε καθορίσει τα μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Την ώρα που άλλες ομάδες δεν ξέρουν αν θα υπάρχουν τη νέα σεζόν εμείς κλείνουμε τα μπάτζετ από τα τέλη Μαΐου. Σε αυτό μας βοηθάει η Κάρτα Μέλους  και η Κάρτα Φιλάθλου. Έχω ακούσει κατά καιρούς πολλές γελοιότητες κυρίως από έγκριτους δημοσιογράφους που όταν το ρεπορτάζ φτάνει στο θέμα των μελών γίνεται οπαδικό; Είναι τόσο ξεκάθαρος  ο θεσμός των μελών. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν γράφεσαι μέλος τα χρήματα τα διαχειρίζεται  Ερασιτέχνης».

Οι συνεντεύξεις των δύο αθλητών του Ολυμπιακού στη «μεγάλη μου αγάπη»:

Άγγελος Βλαχόπουλος: «Η άμυνα κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα της διάκρισης»

- Άγγελε ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Περάσατε στο Final 6, Final 4 για εσάς, και μάλιστα αήττητοι.

«Ναι. Πραγματοποιήσαμε ακόμη μία καλή εμφάνιση εντός έδρας και τερματίσαμε αήττητοι στον όμιλο. Αυτό μπορεί να μην ήταν ζητούμενο στο ξεκίνημα της περιόδου, όπου αρχικός στόχος ήταν η πρόκριση στο Final 6. Παιχνίδι με παιχνίδι, ο στόχος μετατράπηκε σε πρωτιά στον όμιλο και πλέον την τελευταία αγωνιστική ζητούσαμε και το αήττητο. Τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Όμως, ό,τι έγινε στον όμιλο θα πρέπει να το ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό γιατί ανοίγεται μπροστά μας μία νέα πρόκληση. Στη Βουδαπέστη θα πρέπει να «δείξουμε τα δόντια» μας».

 

-Ενόψει Final 6, τι κρατάτε και τι πετάτε από το ματς με την Έγκερ;

«Σίγουρα κρατάμε την πολύ καλή αμυντική λειτουργία μας στο τέταρτο οκτάλεπτο. Πιστεύω πως η άμυνα θα είναι το «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα της διάκρισης στο Final 6. Γενικότερα η άμυνα του Ολυμπιακού, όπως αποδείχτηκε σε όλη την πορεία μας στον όμιλο,  αποτέλεσε το μεγάλο μας όπλο. Βεβαίως, όπως όλες οι ομάδες έχουμε και τα αδύνατα σημεία μας. Τα έχουμε εντοπίσει και θα προσπαθήσουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε».

 

-Ο κόσμος φώναξε, «φέρτε μας το ευρωπαϊκό». Σας αγχώνουν οι μεγάλες προσδοκίες των φιλάθλων;

«Όχι, δεν αγχωνόμαστε. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας. Ο κόσμος που έρχεται στις πισίνες και οι φίλαθλοι μας που θα μας ακολουθήσουν στη Βουδαπέστη,  περισσότερο μας δυναμώνουν παρά μας αγχώνουν. Και για εμάς και για τον σύλλογο και φυσικά για τους φιλάθλους μας θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να το φέρουμε στον Πειραιά».

 

- Ως τη Βουδαπέστη μεσολαβούν ο  τρίτος τελικός με τη Βουλιαγμένη, ο ημιτελικός και το τελικός του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Η καλύτερη προετοιμασία για το μεγάλο ραντεβού της Ουγγαρίας;

«Πράγματι. Αυτά τα παιχνίδια, όπως και αυτό με την Έγκερ, αποτελούν αγώνες που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο  υψηλότερο σημείο  της φόρμας μας ενόψει των αγώνων της Βουδαπέστης.  Η Βουλιαγμένη είναι μια δυνατή ομάδα, όπως και ο Παναθηναϊκός που θα τον συναντήσουμε στον ημιτελικό του Final 4 της Χαλκίδας. Όμως, δεν είναι απλώς παιχνίδια προετοιμασίας. Είναι παιχνίδια που θα κρίνουν τους δύο εγχώριους τίτλους. Το βασικό για τη δική μας ομάδα, για τον Ολυμπιακό, είναι οι δύο τίτλοι στην Ελλάδα. Η κατάκτηση, δηλαδή, του νταμπλ. Πρώτα, λοιπόν,  θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα εντός των συνόρων και μετά θα στρέψουμε την προσοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

 

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο.

«Καταρχάς εκ μέρους όλης της ομάδας θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι συνεχώς δίπλα μας, όπου και εάν παίζουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε πως οι φίλαθλοί μας θα δώσουν βροντερό παρών και στη Βουδαπέστη. Θα δώσουμε τα πάντα ώστε να είναι πάντα υπερήφανοι για την ομάδα».

 

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Ο κόσμος μας μετέφερε το πάθος του και κάναμε την ανατροπή»

-Κάθε αρχή και δύσκολη;

«Το ξέραμε πως θα είναι ένα δυνατό ντέρμπι. Ήταν ο πρώτος τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουμε να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Ήταν, όμως, μέσα στο σπίτι μας και δεν θέλαμε να χάσουμε το αβαντάζ έδρας μέσα από τα χέρια μας. Τέλος καλό λοιπόν, αλλά είναι μόλις το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για να παραμείνουμε στο θρόνο της πρωταθλήτριας ομάδας».

 

-Ποια ήταν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου τελικού;

«Αμυντικά δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένες όσο θα έπρεπε. Όμως, βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση, δείξαμε ψυχή και πάθος σε καθοριστικά σημεία του τελικού και στο τέλος αποκτήσαμε και την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ επιθετικής και αμυντικής λειτουργίας».

 

-Ήταν παράξενη η διακύμανση του σκορ.  4-5 στο ημίχρονο. Τόσα γκολ μπήκαν στο τρίτο οκτάλεπτο (5-4) και στο τέταρτο σκόραρε μόνο ο Ολυμπιακός ένα γκολ. Δείχνει κάτι αυτό;

«Δείχνει πως είναι μία μονομαχία τίτλου ανάμεσα σε δύο πολύ  καλές ομάδες. Η αλήθεια είναι πως το σκορ είναι υψηλό. Συνήθως δεν μπαίνουν τόσα γκολ σε ένα τέτοιο ματς. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μας έδωσε τελικά τη νίκη ήταν η άμυνα στην τελευταία περίοδο».

 

-Τι κρατάει ο Ολυμπιακός από τη σημερινή εμφάνιση και τι πρέπει να διορθώσετε ενόψει του αγώνα στο κολυμβητήριο του Λαιμού;

«Σίγουρα κρατάμε τη νίκη. Κάθε νίκη είναι υπερπολύτιμη. Όπως επίσης το πάθος και τη ψυχή που βγάλαμε όταν ακολουθούσαμε το σκορ. Στον αντίποδα, θα πρέπει να βελτιώσουμε ένα κομμάτι της αμυντικής μας συμπεριφοράς. Να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια».

 

-Το μήνυμα που στέλνετε στους φιλάθλους σας;

«Θέλουμε να είναι δίπλα μας και στον τελικό που θα γίνει στη Βουλιαγμένη. Αυτό το παιχνίδι θα είναι ακόμη δυσκολότερο αφού θα διεξαχθεί στο σπίτι των αντιπάλων μας. Τους ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση στον πρώτο τελικό. Μας μετέφεραν το πάθος τους και μας έδωσαν τη δύναμη για να κάνουμε την ανατροπή».

 

-Πες μας και για την ομάδα ανδρών που προκρίθηκε στο Final 6 της Βουδαπέστης.

«Τα παιδιά έχουν κάνει μία σπουδαία χρονιά. Η πορεία τους είναι συνεχώς ανοδική όπως και η απόδοσή τους. Τους άξιζε να περάσουν όπως τους αξίζουν συγχαρητήρια για ό,τι έχουν πετύχει ως σήμερα. Είμαι σίγουρη πως το ίδιο καλό πρόσωπο θα δείξουν και στα παιχνίδια του Final 6».