ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Αποφασισμένοι να κρατήσουμε στην κορυφή τον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, για την έναρξη και πορεία της προετοιμασίας εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν τα εξής:

«Αρχικά θέλουμε να καλωσορίσουμε τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα. Έχουν όλοι αντιληφθεί το μέγεθος του συλλόγου και σκοπός μας είναι, πέρα από τις επιτυχίες που θέλουμε να φέρουμε στον Ολυμπιακό, να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία στην καθημερινότητα της θα αγαπάει αυτό που κάνει και θα είναι μια γροθιά που θα βγαίνει και στο γήπεδο αυτό, στα παιχνίδια.
 
Μπαίνουμε ήδη στην τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Το θετικό είναι, σε σχέση με πέρυσι, ότι στην προετοιμασία είναι όλα τα παιδιά μαζεμένα από την πρώτη μέρα, γεγονός πολύ σημαντικό. Η ζέστη, αυτό το διάστημα που ξεκίνησαν οι προπονήσεις μας, είναι ανασταλτικός παράγοντας αλλά η διάθεση που δείχνουν τα παιδιά με χαροποιεί ιδιαίτερα. Μετά από ένα χρόνο που είμαστε μαζί, με τους περισσότερους, γνωριζόμαστε ακόμα καλύτερα και αυτό κάνει τη δουλειά όλων πιο εύκολη. Είναι σημαντικό ότι τα νέα παιδιά και οι ξένοι της ομάδας δείχνουν μεγάλη διάθεση στην προπόνηση και έχουν ενσωματωθεί πάρα πολύ καλά στο υπόλοιπο σύνολο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την λειτουργία της ομάδας και για το ομαδικό πνεύμα που θέλουμε να έχουμε.

Στην ομάδα έχουμε καλή ψυχολογία μετά τις επιτυχίες της περσινής χρονιάς και όλοι οι αθλητές έρχονται αποφασισμένοι να κρατήσουν στην κορυφή τον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν. Όλοι κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να έχει επιτυχίες ο Ολυμπιακός και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η ατμόσφαιρα που έζησαν στον τελευταίο αγώνα μέσα στο Ρέντη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η μεγάλη δύναμη του συλλόγου και τους θέλουμε από την πρώτη μέρα στο πλευρό μας.

Αγωνιστικά, σε μια περίοδο που δεν έχουμε την ευχέρεια να παίξουμε πολλά φιλικά παιχνίδια ο Ολυμπιακός με το όνομα που έχει στην Ευρώπη αλλά και η ομάδα χάντμπολ με τις εμφανίσεις της την περασμένη σεζόν, προσκλήθηκε από τους διοργανωτές ενός μεγάλου τουρνουά στα Σκόπια και έτσι θα πάρει μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση. Τα παιχνίδια αυτά θα μας δώσουν τα πρώτα δείγματα γραφής για την ομάδα απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και θα έχουμε την δυνατότητα να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια της προετοιμασίας μας. Επίσης, με αυτό το τουρνουά. ξεκινάει ένας κύκλος φιλικών τα οποία έλειπαν από τις ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια».