ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
"You're Hope" και UNESCO μαζί για τους πρόσφυγες!

Οι συζητήσεις του προγράμματος  "You're Hope" συνεχίστηκαν με το δεύτερο μέρος, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με την προσέγγιση των ευρωπαϊκών χωρών στους πρόσφυγες καθώς και να συνάψουν μια ωφέλιμη συνεργασία με την UNESCO.

Το δεύτερο μέρος της συνάντησης επικεντρώθηκε κυρίως στην συζήτηση γύρω από την γενικότερη κατάσταση του προσφυγικού ζητήματος στις τοπικές κοινωνίες των συμμετεχόντων και οι παρευρισκόμενοι παρουσίασαν πως οι εθνικές κυβερνήσεις και οι ΜΚΟ των χωρών τους χειρίζονται την προσφυγική κρίση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν ο αριθμός και η διαφορετική προέλευση των προσφύγων που φιλοξενούνται, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ο τρόπος με τον οποίο οι εθνικές κυβερνήσεις εργάζονται σε αυτό το σημαντικό θέμα και πώς οι ΜΚΟ συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού. Από το 2015, ο Ολυμπιακός στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων παρέχοντας φαγητό, ρουχισμό κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης κατά την παραμονή τους στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα οργάνωσε ποδοσφαιρικούς αγώνες με την  συμμετοχή προσφύγων και πρώην ποδοσφαιρικών αστέρων όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ.  Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι η φιλανθρωπία και η συνεισφορά είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA του συλλόγου.

Στην συζήτηση αυτή παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Unesco Νοτιονατολικής Αττικής, η πρόεδρος κ. Κοκολέτσιου, ο Αντι-πρόεδρος κ. Βλασταράκος, η Διευθύντρια επικοινωνίας κ. Βαλλιάβου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βλασταράκου καθώς και ο   Διευθυντής στους τομείς Αθλητισμού και Εκπαίδευσης,Αντώνης Γλύκας. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το αξιοσημείωτο έργο της Unesco και την ανάγκη να σταθεί αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια όπως το ''You're Hope''. Παράλληλα, τόσο οι εκπρόσωποί της όσο και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα τόνισαν την ανάγκη για υλοποίηση περισσότερων προγραμμάτων σχετικών με τους πρόσφυγες προωθώντας μάλιστα και δράσεις εκπαίδευσης για εκείνους.