Skip to main content
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2024-2025: 22158
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2024-2025: 6794

15 January 2024

Η κοπή της πίτας των Ακαδημιών του Ολυμπιακού

Το απόγευμα της Κυριακής 14/1 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ακαδημιών Ερασιτέχνη του Ολυμπιακού, με κάθε επισημότητα και σε εορταστικό κλίμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» ήταν κατάμεστη αφού παρευρέθηκαν περισσότερα από 1000 άτομα.
 Το παρών έδωσαν ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., κ. Μιχάλης Υδραίος, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Νάκος, ο Ταμίας κ. Δημοσθένης Λαζαρίδης και τα μέλη του Δ.Σ., Γιώργος Παπαδόπουλος και Κωσταντίνος Γούρας.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, κ. Κώστας Μαραγκάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κα Ασπασία Αλιγιζάκη, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αντωνάκου Σταυρούλα 
 και όλοι οι έφοροι των τμημάτων για την προσφορά τους στο σύλλογο, όπως επίσης και οι αθλητές που ξεχώρισαν την περσινή χρονιά με τις επιδόσεις τους.
Επιπλέον, το παρών έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Τζεφεράκος Αλέξανδρος, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Bιτσας, η αντιδήμαρχος Πειραιά κα Ζαρακελη Ανδριάνα, ο αντιδήμαρχος αθλητισμου Ρέντη- Νίκαιας κ. Μουταφίδης Γιώργος, ο κ. Δημήτρης Καρύδης και ο κ. Αρβανίτης Μιχάλης.
Παράλληλα, ο κ. Αντώνης Γλύκας μαζί με τον σύνδεσμο βετεράνων του Ολυμπιακού βράβευσε τις ακαδημίες του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, για την προσφορά τους. Ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου κ. Γιάννης Γκαϊτατζής, ο κ. Νίκος Βαμβακούλας, ο Προπονητής ομάδας κ. Χρήστος Καλτσάς, ο υπεύθυνος υγείας και γραφείων συνδέσμου κ. Γιώργος Κωττάκης με τον πρόεδρο και γενικό γραμματέα του συνδέσμου βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Αντώνη Γλύκα να παραδίδουν το Κύπελλο. Από την εκδήλωση δεν έλειψε και η Μασκότ του Ολυμπιακού Leone καθώς φωτογραφήθηκε με τους μικρούς αθλητές.

Ο Διευθυντής των Ακαδημιών κ. Μανώλης Τσιρογιάννης, κατά την εισαγωγή τόνισε τα εξής:

"Την σημερινή μας εκδήλωση θα ήθελα να την ξεκινήσω με μία αναφορά στις Ακαδημίες μας. Καταρχήν να  θυμίσω σε όλους ότι είμαστε ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος και ο  σημαντικότερος φορέας αθλητισμού στην χώρα,  διατηρώντας  Ακαδημίες σε 17 διαφορετικά αθλήματα με πάνω από 2.500 παιδιά. Ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία στον Αθλητισμό όχι μόνο της χώρας μας αλλά και Παγκόσμια, που έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές καθώς και χιλιάδες πρωταθλητές Ελλάδος σε όλα τα αθλήματα και τις κατηγορίες. Η Ιστορία του Ολυμπιακού είναι τεράστια και εμείς καλούμαστε να την συνεχίζουμε επάξια, επενδύοντας στα παιδιά, μέσα από τις Ακαδημίες μας. Στον δύσκολο αυτό δρόμο προσπαθούνε να έχουμε δίπλα μας καταξιωμένους και έμπειρους  επαγγελματίες, ο καθένας στην ειδικότητά του έτσι ώστε να δώσουμε τα εφόδια που χρειάζονταν για να δουλέψουν απερίσπαστοι και πάντα με την φιλοσοφία των Ακαδημιών του συνδέσμου μας που είναι:

Πρώτα αθλητές και μετά Πρωταθλητές.

Πάνω σ’ αυτό θέλουμε να χτίσουμε την επόμενη γενιά των αθλητών του συνδέσμου μας και να αναδείξουμε αθλητές με ήθος, αξίες, σεβασμό, και ιδανικά που θα τους ακολουθούν σε όλη την υπόλοιπη καριέρα τους. Από τα αποτελέσματα θα φανεί εάν το καταφέρνουμε ή όχι. Στην  προσπάθεια μας αυτή είναι πάντα δίπλα μας  ο πρόεδρός μας Κος Μιχάλης Κουντούρης, αλλά και όλη η Διοίκηση μας, δίνοντας λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζουμε  υλοποιώντας το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει  τα τελευταία χρόνια. Το βασικότερο και δυσκολότερο κομμάτι στην υλοποίηση του πλάνου μας είναι οι Εγκαταστάσεις , Γήπεδα, Στάδια, Κλειστά γυμναστήρια, Πισίνες, Αίθουσες για την φιλοξενία των Ακαδημιών μας και όχι μόνο. Μεγάλο βάρος  λοιπόν έχει δοθεί στην εύρεση και αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων για τις Ακαδημίες μας.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να κάνω αναφορά για ακόμη μία χρονιά στο νέο πρωτοποριακό  τμήμα των Ακαδημιών μας που δημιουργήσαμε από πέρυσι  και το ονομάζουμε  RED Pentathlon.

Στο τμήμα αυτό δίνουμε την δυνατότητα στα παιδιά του δημοτικού να γνωρίσουν ταυτόχρονα 5 διαφορετικά Ατομικά Αθλήματα ένα κάθε ημέρα της εβδομάδας (Στίβο – Κολύμβηση – TKD – Ξιφασκία – Τένις) και μέσα από το παιχνίδι να τα φέρουμε κοντά στον Αθλητισμό. Είναι ένα τμήμα που θα επενδύσουμε πολύ ώστε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά να αρχίσουν να ασχολούνται με τον Αθλητισμό από τις μικρές ηλικίες. Ο σύνδεσμός μας όμως δεν σταματάει εδώ, ανταποδίδει την προσφορά που παίρνει δείχνοντας το Κοινωνικό του  πρόσωπο. Εδώ και δύο χρόνια συμβάλουμε στην αθλητική δραστηριότητα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά του προγράμματος να γνωρίσουν 4 διαφορετικά αθλήματα μας. Ιστιοπλοϊα, Τένις, Χαντμπολ, Ξιφασκία

Ξέροντας πολύ καλά πως όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου οικονομικού υπόβαθρου πρέπει να έχουν πρόσβαση στον Αθλητισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους να ευχηθώ ακόμη μία φορά Καλή Χρονιά με Υγεία και Επιτυχίες."

 

Από την κεντρική πίτα το φλουρί κέρδισε η Ακαδημία Ιστιοπλοΐας, ενώ, στη συνέχεια, στα κομμάτια που έλαβαν οι αθλητές του κάθε τμήματος, αναδείχθηκε και από ένας τυχερός νικητής που έλαβε ξεχωριστά δώρα.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις που έγιναν ανά τμήμα:

Από την ακαδημία Βόλεϊ ο Δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης βράβευσε τις εξής: Δαγρέ Βάλια, Δημητρίου Ιωάννα, Στύλιου Αμαλία, Λιάλιου Σταματία, Ελευθεριάδου Ευρυδίκη, Παπαθανασίου Μαριλία, Μαραβέλια Μελίνα, Κτενά Μαρία, Σκλαβενίτη Ανδριάνα, Τριαντοπούλου Μελίνα Ζαφειρίου Βασιλική, Ζαφειρίου Παρασκευή, Μιχαλοπούλου Φωτεινή και ο Μανίκας Δημήτρης από την εθνική Εφήβων.

Από την ακαδημία Beach Volley ο Δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης βράβευσε την Γεωργιάδη Έλενα και την Βαλσαμάκη Δήμητρα.

Από την Ακαδημία Χάντμπολ ο Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη κ. Μαραγκάκης βράβευσε τους εξής: Ανδριώτης Παναγιώτης, Σπανίδης Ιωάννης, Οικονόμου Αλέξανδρος, Γκορογιάς Ιωάννης, Βαμβακάρης Πέτρος, Κουτουλογένης Κωνσταντίνος, Αλωπούδης Στέφανος, Τσέλιος Κωνσταντίνος – Φοίβος, Τσωράκης Κωνσταντίνος, Τσολάκης Χρήστος, Μάρης Μαϊστρος – Παναγιώτης, Τσελεμπής Αντώνιος, Ρούσος Μιχαήλ, Βληκίδης Χρήστος, Παπαδονικολάκης Μάρκος Προκοπίου Τριαντάφυλλος, Βάος Γεώργιος, Γραμματικός Νικηφόρος και Μπουρλόκας Αναστάσιος – Παναγιώτης.

Από το τμήμα Υδατοσφαίρισης η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνάκου Σταυρούλα βράβευσε τις εξής: Δρακωτού Δέσποινα, Κωνσταντοπούλου Ευτυχία, Παπαδοπούλου Μαρία, Μαργαρίτη Κασιάνα Μαρία, Κωτσάκη Χριστίνα, Κουκουφίκη Μαγδαληνή, Οικονόμου Ελένη, Οικονόμου Μαρία, Δασκαλοπούλου Χριστίνα, Μποσκουίδη Ελένη, Λογοθέτη Δήμητρα. Επίσης βράβευσε τις εξής: Κλεισούρα Ευφροσύνη, Κραβαρίτη Μαρία Ελένη, Κραβαρίτη Κωνσταντίνα, Παπαδοπούλου Θεοδώρα, Χέλμη Μαρία, Λαναρά Άλκηστις, Μπάδρα Ελένη, Λυμπεροπούλου Μελίνα, Φουρνιστάκη Φωτεινή, Κατσούλη Βασιλική, Σλουμάτη Μαρία Ελένη, Μιχέλη Γεωργία, Βιδάλη Δανάη, Παπαδάκη Δέσποινα.

Από το τμήμα της Κολύμβησης ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τζεφεράκος Αλέξανδρος βράβευσε τους εξής: Αβαγιάνος, Καραντώνης, Τσαβαρής, Ζαγκανάς, Κοζαδίνος, Πατσουρέας, Ντούμας, Ζαφειράτου, Βλάχου, Κανόγκα, Ιορδανίδου, Χασιάκου, Κώη, Καραμποίκη, Γκέλη, Χρόνη, Ρακοπούλου.

Από το τμήμα πινγκ πονγκ ο κ. Λαζαρίδης βράβευσε τους εξής: Παπαδημητρίου Μάλαμα, Μαραμβελλιωτάκη Εβελίνα, Κρεάγκα Μαριάννα, Γκόγκα Ερμιόνη, Τρομάρίδου Διαλεκτή, Τσαρίδου, Γκόγκα Αθανασία, Γιαννούτσος Σωκράτης.

Από το τμήμα Ξιφασκίας η Αντιδήμαρχος κ. Ζαρακέλη βράβευσε τις εξής: Αργυρώ Τσοκαροπούλου, Χρύσα Τσοκαροπούλου, Ελεάνα Ρουμπή, Χριστίνα Χουζούρη.

Από το τμήμα Κωπηλασίας η Αντιδήμαρχος κ. Ζαρακέλη βράβευσε τους εξής: Πετρίδη Ιωάννα, Δράκου Μαγδαληνή, Κομνηνού Μαργαρίτα, Ζαφειροπούλου Κψοκόλη Νεφέλη.

Από το τμήμα Sup η Αντιδήμαρχος κ. Αλιγιζάκη βράβευσε τους εξής: Ανδρέας Κιούσης-Βουλγαρη, Θεόδωρος Νικήτας Μόσχος, Μαρινάκου Ζωζεφίνα.

Από το τμήμα Πυγμαχίας ο Αντιδήμαρχος κ. Καρύδης βράβευσε τους εξής: Άννα Μαρία Τριφύλλη, Καλαμάρης Άγγελος Παναγιώτης, Μποτόνη Αγγελική, Μπέσση Ραφαηλία.