ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Θρύλος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα You’re Hope!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεξήχθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον Πειραιά το εναρκτήριο συνέδριο του προγράμματος ‘’You’re Hope’’. Οι άνθρωποι του Θρύλου διοργάνωσαν μια εξαιρετική συνάντηση στα πλαίσια των εργασιών του προγράμματος καθώς και δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα για τους εκπροσώπους των άλλων ομάδων.

Οι συμμετέχοντες ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι με την διοργάνωση της συνάντησης και την επαγγελματική δουλειά του Ολυμπιακού στο κομμάτι της προετοιμασίας του προγράμματος. Σημείωσαν πως ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά απέδειξε την καταλληλότητα του για τον συντονισμό σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ότι αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την ανάπτυξη περαιτέρω ευρωπαϊκών πολυαθλητικών πρωτοβουλιών. Όπως ανέφερε και ο Γενικός Γραμματέας της EMCA, Federico Eichberg: ‘’Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον επαγγελματισμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αποτελεί τον κορυφαίο Ευρωπαϊκό πολυαθλητικό σύλλογο και είναι ιδιαίτερη τιμή που συνεργαζόμαστε μαζί του.’’

Εκτός από το πρακτικό κομμάτι της συνεδρίασης, ο σύλλογος μας πραγματοποίησε πλήθος εκδηλώσεων προκειμένου οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συλλόγων να απολαύσουν την παραμονή τους στην Ελλάδα και να γνωρίζουν καλύτερα τον χώρο που ο Ολυμπιακός μεγαλουργεί και πρωταγωνιστεί. Μεταξύ των σημαντικότερων, ήταν η επίσκεψη στο Μουσείο της ομάδας στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα σύντομο ταξίδι στην μεγάλη ιστορία του συλλόγου μας. Επιπλέον, έζησαν από κοντά το εξαιρετικό ενωτικό και οικογενειακό κλίμα μεταξύ των αθλητικών τμημάτων και των φιλάθλων στο ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7, αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματά της. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης με τα αριστουργηματικά αρχαία δημιουργήματα και τα μάρμαρα του Παρθενώνα να προκαλούν το θαυμασμό τους. Τέλος, παρακολούθησαν τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης ζώντας από κοντά την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην υλοποίηση του προγράμματος ‘’You’re Hope’’ και στις δράσεις για την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων. Παράλληλα, μετά από αυτή την συνάντηση και τα εγκωμιαστικά σχόλια των συμμετεχόντων, ο σύλλογος συνεχίζει πιο δυνατός την ενεργή του παρουσία στα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+.