ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Έναρξη προετοιμασίας για τις νταμπλούχες!

Υπό τις οδηγίες του Μάρτινς Ζίμπαρτς ξεκίνησε την Τρίτη (30/8) η προετοιμασία της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών στην κεντρική σάλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.  Με νέο πρόσωπο την Ισπανίδα πόιντ γκαρντ Άινα Αγιούσο οι νταμπλούχες, πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στην εκκίνηση της σεζόν όπου στόχο αποτελεί η διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα και η καλή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το παρών στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας έδωσαν οι: Εβίνα Σταμάτη, Αγγελική Νικολοπούλου, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Άννα Σπυριδοπούλου, Άινα Αγιούσο, Ελένη Σύρρα, Ιωάννα Δίελα, Ευαγγελία Βαμβακά και οι προερχόμενες από το τμήμα Νεανίδων της Ακαδημίας Μπάσκετ, Σοφία Χουγκάζ, Σαμπρίνα Ντάκα και Χρυσή Γκουζέλου.

Στις 7/9 θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία η Κάιλι Σουκ, στα μέσα του ερχόμενου μήνα αναμένεται η Ντίγκνα Στραουτμάνε και στις 23/9 θα τεθεί στη διάθεση του Μάρτινς Ζίμπαρτς η Μέγκαν Γκούσταφσον.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μάρτινς Ζίμπαρτς: «Θέλουμε να υπερασπιστούμε το πρωτάθλημα μας και το Κύπελλο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτοί είναι οι στόχοι μας στην Ελλάδα για τη νέα σεζόν. Σιγά-σιγά, θα συγκεντρωνόμαστε για το πρώτο μας ματς, αυτό με τον ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο. Πρέπει να κάνουμε καλό παιχνίδι, γιατί είναι νοκ-άουτ. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούμε στον επόμενο μας στόχο, την πρόκριση στην Euroleague».

Εβίνα Σταμάτη: «Υπάρχει διάθεση, υπάρχει όρεξη, έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θα κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά, πρώτα έχουμε το Κύπελλο και μετά τα προκριματικά της Euroleague, στη Σερβία, που είναι στόχος μας, να προκριθούμε στη φάση των ομίλων. Θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός και δεν το θεωρώ μόνο εγώ, είναι μια ομάδα που έχει μεγάλους στόχους, οπότε αδιαμφισβήτητα, ο στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η ομάδα μας θα έχει παραπάνω δυναμική από την πρώτη μας χρονιά στην Euroleague. Στόχος μας να κάνουμε μια καλή χρονιά εκεί και να καθιερωθούμε».

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Νέα χρονιά, λοιπόν, οι στόχοι ίδιοι. Νταμπλ και θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση στην Euroleague. Θα δουλέψουμε τώρα σε κάποια κομμάτια, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν πολύ γρήγορα, άρα πρέπει πολύ γρήγορα να βρεθούμε στο γήπεδο, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμες για τη δύσκολη έναρξη».