ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στην τελική Φάση του Πρωταθλήματος οι Νεάνιδες!

Οι Νεάνιδες της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την πρόκριση τους στην τελική Φάση του Πρωταθλήματος Νεανίδων με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε στον 2ο όμιλο Αττικής με Εθνικό ΟΦΠΦ, ΝΟ Βουλιαγμένης και Ηλυσιακό ΑΟ, τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου, αφού πέτυχε το απόλυτο νικών και τώρα βρίσκεται εν αναμονή, τόσο για τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής, όσο και για τις αναμετρήσεις της τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος.

To πρωί του Σαββάτου (22/1) στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο οι «ερυθρόλευκες» έδωσαν την πρώτη από τις τρεις αναμετρήσεις του ομίλου με αντίπαλο την ομάδα του Εθνικού και πήραν μια άνετη νίκη με 13-5. Ήδη από το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας και με το σκορ στο 7-1 έθεσε από νωρίς τις βάσεις για την πρώτη του νίκη. Στο τρίτο οκτάλεπτο, η ομάδα του Κωστή Χατζηδάκη προσέθεσε ακόμη 3 τέρματα στο ενεργητικό της φτάνοντας στο 10-2, ενώ στην τελευταία περίοδο μπορεί ο Εθνικός να μείωσε σε 10-4 στα μέσα του οκταλέπτου, όμως ο Ολυμπιακός σκόραρε 3 φορές σε διάστημα τριών λεπτών και πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 13-5.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα κορίτσια του Ολυμπιακού βρέθηκαν και πάλι στο Κολυμβητήριο του Πειραιά προκειμένου να αναμετρηθούν με τον Ηλυσιακό. Οι τυπικά φιλοξενούμενες αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό και προηγήθηκαν περίπου 2’ μετά την έναρξη της αναμέτρησης αλλά οι «ερυθρόλευκες» ανέτρεψαν την κατάσταση και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 3-2 πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου (4-4), όμως σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας του Ολυμπιακού, ο οποίος «έτρεξε» ένα σερί 8-0 και διαμόρφωσε το σκορ στο 12-4, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του τέταρτου οκταλέπτου. Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες πρωτοβουλίες και διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμα του, φτάνοντας στο τελικό 17-6 που ήταν και το σκορ της αναμέτρησης.

Την Κυριακή (23/1) οι «ερυθρόλευκες» έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στην τελική φάση υποδέχθηκαν το ΝΟ Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο, με στόχο να ολοκληρώσουν με το απόλυτο νικών  την παρουσία τους στη Γ Φάση του Πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με μεγάλη προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο και πήρε προβάδισμα μετά από ενάμιση λεπτό παιχνιδιού, ενώ πέτυχε ακόμα δύο τέρματα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου για το υπέρ του 3-0. Στη δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν την καλή δουλειά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και με ευστοχία στις τελικές προσπάθειες ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 7-0. Η Βουλιαγμένη πέτυχε το πρώτο τέρμα της 1’ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου στο 7-1. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα του και πήγε στην τελευταία περίοδο προηγούμενος 9-2. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό και τελικά σημειώθηκαν ακόμη 5 τέρματα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια δίκαιη νίκη και να προκρίνεται στην τελική Φάση ως πρώτος του ομίλου, πραγματοποιώντας το «τρία στα τρία» στους αγώνες της Γ Φάσης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κώστας Χατζηδάκης) Κωνσταντοπούλου, Παπαδοπούλου, Τζωρτζακάκη, Χριστοδούλου Αι., Δρακωτού, Μαργαρίτη, Υφαντή, Λύγουρα, Χριστοδούλου Αμ., Τριχά, Θεοφανοπούλου, Κουκουφίκη, Κωτσάκη, Τορνάρου, Φλωράτου

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις των Νεανίδων του Ολυμπιακού στη Γ Φάση του Πρωταθλήματος:

Σάββατο 22/1 Κολυμβητήριο Πειραιά 11:00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ 13-5
Τα οκτάλεπτα: 4-0, 3-1, 3-1, 3-3

Σάββατο 22/1 Κολυμβητήριο Πειραιά 17:30
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. 17-6
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-2, 4-1, 5-1

Κυριακή 23/1 Κολυμβητήριο Πειραιά 14:15
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 5-11
Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-4, 1-2, 3-2