ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Μπορούσε τη νίκη, «λύγισε» στις λεπτομέρειες…

Το ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου του Champions League, στην Ιταλία, μεταξύ των δυο μοναδικών αήττητων ομάδων της διοργάνωσης κρίθηκε στις λεπτομέρεις. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν με 8-7 από τους πρωταθλητές Ιταλίας για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στον Ολυμπιακό στοίχισαν οι χαμένες ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω (4/14) καθώς και το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζαν οι δυο φουνταριστοί Κολόμβος (είχε μείνει ένα μήνα εκτός) και Μουρίκης (εκτός προπονήσεων για 10 ημέρες) οι προπονήσεις είχαν αυτή τη σημαντική ιδιαιτερότητα και δυσκολία.  Παρ' όλα αυτά ο Θρύλος έδειξε ότι μπορούσε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνοντας σε μια ακόμα ευρωπαϊκή βραδιά τη σπουδαία του δυναμική και το ποιοτικό του ρόστερ. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες, μετά από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, υποχώρησαν στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου, ένα βαθμό πίσω (14-13) από την αήττητη Μπρέσια. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την παρουσία τους στον όμιλο γνωρίζοντας ότι έχουν τις δυνατότητες να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο και να κατακτήσουν την πρώτη θέση, ενώ έχουν βγάλει ένα απαιτητικό πρόγραμμα με τρία παιχνίδια μέσα στις δύσκολες έδρες της Νόβι Μπέογκραντ, της Φερεντσβάρος και της Μπρέσια.  

Στις άλλες δυο αναμετρήσεις του Α’ Ομίλου, η Μπαρτσελονέτα επικράτησε με 13-7 της Ραντνίτσκι και η Φερεντσβάρος με 14-8 της Γιαντράν Σπλιτ, φτάνοντας αμφότερες τους 10 βαθμούς, τρεις πίσω από τους Πειραιώτες και τέσσερις από την Μπρέσια.

Ισορροπημένο πρώτο οκτάλεπτο

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Ολυμπιακός έβγαλε πολύ καλές άμυνες και έχασε αρκετές ευκαιρίες επιθετικά, ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μπρέσια, με 2-0, με τέρματα των Ντι Σόμα (6:03) και Αλεσιάνι (2:35). Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανέβασαν… στροφές και μείωσαν σε 2-1, με εξαιρετικό γκολ του Φιλίποβιτς (2:01), ενώ λίγο πριν από την ολοκλήρωση του οκταλέπτου, ισοφάρισαν σε 2-2 τους Ιταλούς με τον Γούβη (0:32) από τον φουνταριστό. Στην πρώτη περίοδο, ο Θρύλος τα πήγε πολύ καλά στον παίκτη λιγότερο, ενώ στην επίθεση μέτρησε εννιά σουτ και τρία δοκάρια κόντρα στην ιταλική ομάδα.

«Κόλλησαν» οι Πειραιώτες…

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι Πειραιώτες, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Φιλίποβιτς (γρήγορα η δεύτερη αποβολή του, αναγκαστική αντικατάσταση από τον Θοδωρή Βλάχο) δέχθηκαν το τρίτο τους τέρμα (3-2), από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρενζούτο (7:20), στο 1:37 έμειναν πίσω με -2 (4-2, Λουόνγκο) και λίγο αργότερα, απομακρύνθηκαν για πρώτη φορά με -3 (5-2) από τους γηπεδούχους, από σουτ του Βαπένσκι (0:40) από την περιφέρεια, ολοκληρώνοντας, έτσι, το πρώτο ημίχρονο στην Ιταλία. Στη δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση, δεν σκόραραν κόντρα στην Μπρέσια και είχαν μόλις 0/5 στον παίκτη παραπάνω…

Αντίδραση από τον Θρύλο!

Στην τρίτη περίοδο, με την επιστροφή του Φιλίποβιτς στο νερό, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αντέδρασε και σκόραρε τέσσερις φορές, με τους Δερβίση (5-3, 7:00), Μουρίκη (6-4, 3:10), Φουντούλη (6-5, 1:22) και Γενηδουνιά (7-6, 0:41), ωστόσο δέχθηκε δύο τέρματα από τον Μπικάρι (4:36, 1:00) και πήγε στο τέταρτο οκτάλεπτο με -1 (7-6) από την ιταλική ομάδα…

Άγγιξε την ισοφαρίση

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η ομάδα μας δέχθηκε γκολ (8-6) από τον Ντι Σόμα (6:01), όμως απάντησε άμεσα και στο 5:00, μείωσε σε 8-7 με καταπληκτικό σουτ του Φιλίποβιτς με το αριστερό, από μακρινή απόσταση! Στο 3:40, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Μπούσλιε και ο ίδιος αστόχησε και στο 2:56, σημαδεύοντας το δοκάρι των Ιταλών. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και έτσι παρέμεινε το 8-7 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-0, 2-4, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ντι Σόμα (π/π., 6:03), 2-0 Αλεσιάνι (δύο μέτρα, 2:35), 2-1 Φιλίποβιτς (π/π., 2:01), 2-2 Γούβης (π/π., 0:32)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Ρενζούτο (πέναλτι, 7:20), 4-2 Λουόνγκο (π/π., 1:37), 5-2 Βαπένσκι (περιφέρεια, 0:40)

3ο οκτάλεπτο: 5-3 Δερβίσης (π/π., 7:00) 6-3 Μπίκαρι (π/π., 4:36), 6-4 Μουρίκης (φουνταριστό, 3:10), 6-5 Φουντούλης (π/π., 1:22), 7-5 Μπικάρι (π/π., 1:00), 7-6 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 0:41)

4ο οκτάλεπτο: 8-6 Ντι Σόμα (περιφέρεια, 6:01), 8-7 Φιλίποβιτς (περιφέρεια, 5:05),

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Μαθιόπουλος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1 , Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε, Πρεσιούτι, Μπικάρι 2, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ρενζούτο 1, Γκιανάζα, Αλεσιάνι 1, Λουόνγκο 1, Ντι Σόμα 2, Γκίτο, Γκιανάζα Μ.

Δηλώσεις:

Θοδωρής Βλάχος: «Κάναμε την πρώτη μας ήττα σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι όπως το περιμέναμε και όπως γίνεται πάντα μέσα στην έδρα της Μπρέσια. Ένα κενό στο 2ο οκτάλεπτο μας ανάγκασε να κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ για να ισοφαρίσουμε. Είχαμε τις ευκαιρίες να το κάνουμε αλλά δεν το καταφέραμε. Θέλω να συγχαρώ τους παίχτες μου για την υπερπροσπάθεια που κάνουν από την αρχή της σεζόν, καλύπτοντας με την αυταπάρνηση τους όλα τα προβλήματα που είχαμε σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Έχουμε μέταλλο σαν ομάδα, και στοιχεία που μπορούν να μας φτάσουν εκεί που ονειρευόμαστε».

Χριστόδουλος Κολόμβος«Μέχρι τώρα είχαν πάει καλά τα πράγματα για εμάς, από πλευράς αποτελεσμάτων και εμφανίσεων, αλλά σήμερα ήρθε η πρώτη ήττα που και αυτή είναι μέσα στον αθλητισμό.  Είναι δεδομένο ότι δεν θα αφήσουμε αυτό το αποτέλεσμα να μας επηρεάσει, έχουμε χρόνο να δουλέψουμε και αφού είμαστε υγιείς από εδώ και πέρα, γιατί αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ιώσεων το διάστημα που προηγήθηκε, θα επανέλθουμε στις νίκες. Πάντα στόχος μας είναι η νίκη. Συμμετέχουμε σε ένα απαιτητικό όμιλο, όπου πέντε ομάδες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και το βλέπουμε από τους αγώνες όπου έχουμε πολλά παιχνίδια αμφίρροπα και αρκετές ισοπαλίες. Τη σημερινή ήττα θα προσπαθήσουμε να την…  πάρουμε πίσω στην έδρα μας. Σήμερα ήμασταν κακοί στον παίκτη παραπάνω, ωστόσο παλέψαμε και είχαμε πάθος μέσα σε μια δύσκολη έδρα».