ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ιδανικό ξεκίνημα, τρίτη σερί νίκη για τους Έφηβους

Το «3 στα 3» έκαναν οι Έφηβοι του Χάντμπολ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος ΕΣΧΑ Εφήβων, μετά και την εκτός έδρας νίκη τους με 15-41 απέναντι στον Πανελλήνιο Γ.Σ, την Κυριακή (22/11) στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανελληνίου. Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και πήρε μια εύκολη νίκη, παίζοντας ωραίο χάντμπολ και έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με τους 12 από τους 14 παίκτες που ήταν στη σύνθεση του Νίκου Γραμματικού να βρίσκουν δίχτυα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Πέτρος Βαμβακάρης που σημείωσε 10 τέρματα, ενώ από 6 πέτυχαν οι Ρούσος και Τσορτέκης.

Εύκολα μέχρι το ημίχρονο, ξέφυγε στο δεύτερο.

Με την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα του αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με 2-7 στα πρώτα 10’, ενώ μέσα στο επόμενο πεντάλεπτο πέτυχε ακόμα τρία τέρματα για το 3-10. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ όσο μπορούσαν, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολύ καλή διαχείριση και διατήρησαν το προβάδισμα τους, διαμορφώνοντας το 6-14 λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Σε αυτό το διάστημα, κατάφεραν μάλιστα να αυξήσουν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα και να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι με +10 και το σκορ στο 8-18. Με την επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένες και μοιράστηκαν από δύο τέρματα στα πρώτα λεπτά, όμως ένα δεκαπεντάλεπτο «ερυθρόλευκης» κυριαρχίας ήταν αρκετά για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και την υπόθεση νίκη. Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα ανέβασαν κατακόρυφα απόδοση και σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική του λειτουργία και τα λάθη των αντιπάλων, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 2-12 και βρέθηκαν να προηγείται με 12-32 περίπου ένα δεκάλεπτο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν παράτησε καμία φάση και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πετυχαίνοντας ακόμα 9 τέρματα, για να φτάσει στο τελικό 15-41 και να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια. Για την επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η ομάδα του Νίκου Γραμματικού θα αναμετρηθεί με τον Ε.Σ.Ν Βριλησσίων εντός έδρας και θα επιδιώξει να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π (Νίκος Γραμματικός) Ανδριώτης, Οικονόμου, Βαμβακάρης, Ξάμπλας, Τσωράκης, Χρυσουλης, Τσολάκης, Τσελεμπής, Ρούσος, Παπαδονικολάκης, Τσορτέκης,Προκοπίου, Κουτουλογένης, Γραμματικός, Μπουρλόκας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ (Νίκος Σαμαράς) Σμεκου, Αργυρόπουλος, Κασόλας, Μανιάτης, Γιαννουδάκης, Κωνσταντινίδης, Τσάποβ, Κωστής, Κουνέλης Ι., Μπεχάρι, Κουνέλης Α.