ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Υποτροφία δυο ετών για την Ακαδημία βόλεϊ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητισμός και Εκπαίδευση

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος χορήγησης υποτροφιών στους αθλητές/τριες του συλλόγου μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Όμιλο ΞΥΝΗ και του προγράμματος «Αθλητισμός & Εκπαίδευση» και ευχαριστεί θερμά τον κ. Σοφοκλή Ξυνή που στέκεται αρωγός σε αυτό το εγχείρημα.  Για τη φετινή σεζόν, η αρχή έγινε με την αθλήτρια της Ακαδημίας βόλεϊ, Ζωή Σακελλαρίου, την οποία υποδέχθηκαν μαζί με τον Δ/ντη των Ακαδημιών, κ. Μανώλη Τσιρογιάννη, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα, ο κ. Σοφοκλής Ξυνής και ο κ. Αντώνης Γλύκας, χορηγώντας στην 19χρονη αθλήτρια πλήρη υποτροφία δύο ετών, για το τμήμα της προπονητικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Ο κ. Ξυνής επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη χορηγία κι άλλων υποτροφιών και σε άλλα τμήματα των «ερυθρόλευκων» Ακαδημιών, δείχνοντας για ακόμα μία φορά τον δρόμο, σε πρωτοποριακές πρακτικές για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο κ. Ξυνής και ο κ.Τσιρογιάννης, μετά την χορήγηση της υποτροφίας προχώρησαν στις εξής δηλώσεις:

Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής δήλωσε: «Για τον Όμιλο ΞΥΝΗ, από ιδρύσεώς του, το δίπολο Αθλητισμός-Εκπαίδευση αποτελεί μία από τις μεγάλες προτεραιότητες που έχει θέσει.  Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η συνεργασία μας με τις Ακαδημίες του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη και από κοινού υποστήριξη της πρωτοβουλίας μας "Αθλητισμός & Εκπαίδευση", αλλά και του κοινωνικού μηνύματος "Dual Career in Athletics" (Διπλή Καριέρα για τον Αθλητή). Θέλω να τονίσω ότι, πέραν του αθλητικού ιδεώδους και της παρότρυνσης των νέων να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό -το οποίο εμείς, με μεγάλη επιτυχία, το προσπαθούμε για τους σπουδαστές μας- είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται η προσπάθεια και η προσφορά των αθλητών -τόσο των εν ενεργεία, όσο και των βετεράνων, με τη χορήγηση υποτροφιών σπουδών. Στο πλαίσιο λοιπόν του θεσμού αθλητικών υποτροφιών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, προσφέραμε με χαρά πλήρη υποτροφία σπουδών για την Προπονητική, στην αθλήτρια βόλεϊ του Ερασιτέχνη, Ζωή Σακελλαρίου, στην οποία εύχομαι ολόψυχα εξίσου υψηλές επιδόσεις στις σπουδές της -όπως και στην αθλητική της πορεία- και καλή σταδιοδρομία»

Με τη σειρά του ο Διευθυντής Ακαδημιών του Ολυμπιακού, Μανώλης Τσιρογιάννης επεσήμανε τα εξής: «Στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, έχοντας ως γνώμονα την μόρφωση των αθλητών, προχωρήσαμε στην συνεργασία με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές μας στην πρόοδο και την μαθησιακή τους ανάπτυξη. Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ, όπου ευελπιστούμε στην μελλοντική από κοινού ανάπτυξη της συνεργασίας μας, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί ωφέλιμη και για τους δύο, αλλά ως επί το πλείστον για τους νεαρούς αθλητές μας».