ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Έτοιμοι να κολυμπήσουν και να φέρουν το 62ο στον Πειραιά»

Στους ρυθμούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΟΠΕΝ κατηγορίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 9 έως 12 Ιουνίου, κινείται το τμήμα Κολύμβησης του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος θα λάβει μέρος στους αγώνες με στόχο την κατάκτηση του 62ου πρωταθλήματος και θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες.  

Διαβάστε τις δηλώσεις του Νίκου Γέμελου και των αθλητές και αθλητριών του Ολυμπιακού στο olympiacossfp.gr.

Νίκος Γέμελος : «Αν και οι περισσότεροι αθλητές της ομάδας μας είχαν σταματήσει τις προπονήσεις λόγω της καραντίνας και των κλειστών κολυμβητηρίων, αυτή τη στιγμή βρίσκονται όλοι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι όλοι έτοιμοι να κολυμπήσουν και να φέρουν το 62ο Πρωτάθλημα στον Πειραιά, κάτι που για εμάς αποτελεί μια υποχρέωση. Όλο αυτό το διάστημα οι αθλητές έχουν πιεστεί πάρα πολύ, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πάντα κοντά σε αυτούς και θα συνεχίσει να είναι, έτσι ώστε να τους βοηθήσει όπως μπορεί να επικεντρωθούν στο κομμάτι του αθλητισμού και τις επιδόσεις τους. Αυτό φάνηκε και με τον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος είναι ο αθλητής που πήρε σχεδόν όλους τους αθλητές στην πλάτη του για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι ο αθλητής με τα δυο όρια, και τις τρεις σκυτάλες για το Τόκυο. Έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις από τον ίδιο του τον εαυτό και φέρνει για εμάς το μεγαλύτερο βάρος γιατί αυτός είναι ο αθλητής που θα κολυμπήσει και τα 4 αγωνίσματα ώστε να δώσει βαθμούς στο σύλλογο και πάνω στην πλάτη αυτού του αθλητή στηριζόμαστε όλοι εμείς έτσι ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Η διοίκηση του Ολυμπιακού όπως είπα και πριν ήταν κοντά στους αθλητές και το οφείλουμε και στον κόσμο του Ολυμπιακού και σε όσους μας στηρίζουν».

Απόστολος Χρήστου: «Η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους μας, ευτυχώς οι αθλητές που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες δεν είχαν κάποια παύση, οπότε συνεχίσαμε την προετοιμασία μας χωρίς τέτοιου είδους προβλήματα. Αυτό με έχει φέρει σε μια πολύ καλή κατάσταση, όπως φάνηκε και στο Πανευρωπαϊκό. Την επόμενη εβδομάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συναθλητές και συναθλήτριές μου, θα δώσουμε το 100%, έτσι ώστε να φέρουμε το 62ο Πρωτάθλημα του συλλόγου στον Πειραιά. Ο τίτλος είναι ο βασικός μας στόχος και θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να τον πετύχουμε».

Δημήτρης Νέγρης: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπήρχαν αθλητές που κολυμπούσαν όλο το χρόνο, αλλά και αθλητές που κολυμπούσαν λίγους μήνες και αυτό σίγουρα είναι κάτι που μας επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Ο δικός μας στόχος όμως όπως κάθε χρόνο, είναι το Πρωτάθλημα οπότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση έτσι ώστε να το κατακτήσουμε. Είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας».

Κέλλυ Αραούζου: «Ερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη διετία, σε πολλά επίπεδα, τόσο στο οικονομικό κομμάτι αλλά και ψυχοσωματικά. Έχουμε κουραστεί όλοι πάρα πολύ σε αυτή την κατάσταση. Την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά Ακρόπολις εγώ διαπίστωσα ότι όλοι είμαστε πολύ διψασμένοι και θεωρώ ότι τι ίδιο θα ισχύσει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Προσωπικά το βιώνω υπέροχα γιατί είναι το τελευταίο μου πρωτάθλημα στην πισίνα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην ανοικτή θάλασσα μόνο. Είμαι πολύ χαρούμενη που τελειώνω την καριέρα μου γεμάτη και εύχομαι να τελειώσω και πάλι ως Πρωταθλήτρια. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί αφού βλέπω τους συναθλητές μου, έτοιμους, διψασμένους και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

Μελίνα Τροχαλάκη : «Είχαμε όλοι μια περίεργη και δύσκολη χρονιά, αρκετοί αθλητές βρεθήκαμε μακριά από αυτό που αγαπάμε να κάνουμε. Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Ακόμα και στην περίοδο της καραντίνας, δώσαμε βάση σε άλλα πράγματα όπως η ενδυνάμωση και η ψυχολογία μας. Πιστεύω στον εαυτό μου και την ομάδα μου, έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ανάλογα των συνθηκών. Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι πάντα πάρα πολύ δυνατή ομάδα, σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στην κολύμβηση. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος».