ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Eπανεκκίνηση με Φοίνικα στη Σύρο την Παρασκευή!

Από τη Σύρο κόντρα στο Φοίνικα την Παρασκευή (15/1, 20:00) θα επανεκκινήσει τις προσπάθειές του στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague Ανδρών ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση, μετά τις 31 Οκτωβρίου, όταν είχαν επικρατήσει με 3-0 σετ, του Φίλιππου Βέροιας στο Ρέντη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.  Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των 8 Τ.Α.Α. στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα της επανεκκίνησης της Volleyleague, του Λιγκ ΚΑΠ και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ε.Σ.Α.Π έχει ως εξής:  

«Θέματα που αφορούν στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Volley League 2020-21 από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συζητήθηκαν στην τηλε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. ύστερα από την σχετική Υπουργική Απόφαση που επέτρεψε την διεξαγωγή αγώνων στο επαγγλεματικό βόλεϊ ανδρών.

Η τηλεσυνεδρίαση έγινε παρουσία των εκπροσώπων των 8 Τ.Α.Α. και συζητήθηκαν τα θέματα του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως σε εκκρεμότητα από την 2η αγωνιστική είναι και η αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ο.Φ.Η.

Έγινε ενημέρωση για θέματα που περιλαμβάνονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και συζητήθηκαν πρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με τους σχολαστικούς ελέγχους και τα τεστ covid-19 που θα πρέπει να διενεργούν οι ομάδες πάντα σε συνεργασία και ενημέρωση με την ΕΣΑΠ αλλά και τις αρμόδιες αρχές και έγινε ανάλυση της χορηγικής συνεργασίας με τον όμιλο «Βιοϊατρική».

Αποφασίστηκε το αγωνιστικό καλεντάρι της σεζόν το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα από το Αγωνιστικό τμήμα της ΕΣΑΠ πάντα με βάση το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που προβλέπεται από την προκήρυξη. Σύμφωνα με αυτό μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (14η αγωνιστική) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα δώσουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και η πρώτη ομάδα θα βγει πρωταθλήτρια. Οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Οι ομάδες από την 5η έως την 8η θέση θα παίξουν ξεχωριστό πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης θα παίξει μπαράζ παραμονής με την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22. Και για το πρωτάθλημα θέσεων 5-8 οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους.

Αποφασίστηκε να διεξαχθεί final-4 για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τον πρόεδρο του Α.Π.Σ. Φιλίππου Βέροιας Δημήτρη Πιτούλια να αναλαμβάνει διερευνητική επαφή με τους φορείς της Βέροιας και χορηγούς για να αναλάβει τη φιλοξενία της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως στα ημιτελικά της διοργάνωσης έχουν προκριθεί ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ και ο Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας.

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο με την οποία η ΕΣΑΠ θα αιτηθεί την διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών μόνο με ομάδες της Volley League ανδρών.

Επίσης ανακοινώνεται πως ο αγώνας Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ – Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στις 20:00 και θα μεταδοθεί από τη Δημόσια Τηλεόραση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής μαζί με τους διαιτητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2020».