ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Με το δεξί ο Θρύλος, 83-47 τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου

Με νίκη ξεκίνησε την πορεία της για την κατάκτηση του 6ου διαδοχικού πρωταθλήματος η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, αφού επικράτησε με το ευρύ 83-47 της Δάφνης Αγ. Δημητρίου στην Αίθουσα 5 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.  Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν συνολικά τα 118 σερί νικηφόρα ματς στο πρωτάθλημα και τα 137 σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Από κει και πέρα πρώτη σκόρερ στην αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, αναδείχθηκε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου που σημείωσε 14 πόντους με 7/13 δίποντα, ενώ μοίρασε και 5 ασσίστ. Ακολούθησαν με 13 πόντους η αρχηγός του Θρύλου Εβίνα Σταμάτη, η Άννα Σπυριδοπούλου και η Τζόρι Ντέϊβις ενώ διψήφια ήταν και η Τάγια Ρέϊμερ με 11 πόντους. Η προσοχή του Θρύλου στρέφεται πλέον στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 2ης αγωνιστική με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, την επόμενη Κυριακή (25/10) στις 14:30.

Δυνατά από την αρχή!

Οι ερυθρόλευκες ξεκίνησαν δυνατά και έφτασαν να προηγούνται με 11-4 στα μισά της πρώτης περιόδου, ενώ συνέχισαν το ίδιο αποφασιστικά  για να διαμορφωθεί το 21-13 στην πρώτη περίοδο. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις παίκτριες του Ολυμπιακού να μην απειλούνται σε κανένα σημείο, και με προσήλωση στο επιθετικό πλάνο του προπονητή του Γιώργου Παντελάκη συνέχισαν να ανεβάζουν την υπέρ τους διαφορά, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να κλείσουν το πρώτο μισό του παιχνιδιού στο +19 (44-25).

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε παρόμοια καλή εικόνα και στην τρίτη περίοδο, η οποία ήταν και η πιο παραγωγική του στο παιχνίδι με 25 πόντους στο ενεργητικό και έφτασε στο 69-41 στο φινάλε της.  Ο Θρύλος είχε εξασφαλίσει ουσιαστικά το θετικό αποτέλεσμα και η τελευταία περίοδος είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Το επιμέρους 14-6 της 4ης περίοδο διαμόρφωσε το τελικό 83-47, χάρη στο οποίο οι «ερυθρόλευκες» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 44-25, 69-41, 83-47

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παντελάκης)  Σταμολάμπρου 14, Σπυριδοπούλου 13 (1), Νικολοπούλου 7, Ντέιβις Ρ. 11, Ντέιβις Τζ. 13, Αλεξάνδρη 2, Σταμάτη 13 (3), Γρίσπου, Κουκή 2, Παπαμακράκη, Κόστοβιτς 6, Παντέλη 2

Δάφνη Αγ. Δημητρίου: Τζανετάτου 2,Καρακασίδου 11(1),Γεροστεργίου 9 (3),Πέιτον 9, Ότο 10, Σερδάρη , Ζαβραδινού, Αϊσάλις, Παγώνη, Τσίκα, Γκρίτζα 6

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Παντελάκης δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ήταν η πρώτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα και θέλαμε να κερδίσουμε με καλή εικόνα. Από την αρχή του παιχνιδιού ήμασταν πάρα πολύ συνεπείς και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Πετύχαμε ένα εύκολο αποτέλεσμα μη έχοντας καλά νούμερα, αφού είναι λογικό να είναι λίγο σφιχτή η ομάδα ακόμα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπω την ομάδα να βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο. Τη Δευτέρα θα ξεκουραστούμε και από μεθαύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης, Άννα Νίκη Σταμολάμπρου δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ήταν η πρώτη αγωνιστική για το πρωτάθλημα.  Η ομάδα μας παρουσιάστηκε σοβαρή, ήμασταν πιεστικές στην άμυνα και καταφέραμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας από την αρχή ακολουθώντας το πλάνο του κόουτς στο 100%. Κάπως έτσι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα και καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Πλέον στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στην επόμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό».