ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ξέφυγε με +8 και «αγκάλιασε» το 8ο σερί!

Με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του 8ου διαδοχικού πρωταθλήματος, αφού επικράτησε άνετα με 12-3 της Βουλιαγμένης με στο Παπαστράτειο για τη 19η αγωνιστική της Α1.  Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και το πολύ καλό ποσοστό  στον παίκτη παραπάνω (5/8), οι Πειραιώτες αύξησαν στο +8 τη διαφορά από τη δεύτερη της κατάταξης Βουλιαγμένη και χρειάζονται ένα βαθμό, στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την κατάκτηση του 34ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Απ’ την αρχή τον έλεγχο!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε γρήγορα με το γκολ του Μουρίκη στα 7:22 στον παίκτη παραπάνω. Τρία λεπτά μετά ο αρχηγός του Θρύλου με νέα προσπάθεια από το φουνταριστό διπλασίασε τα τέρματά του δίνοντας τον «αέρα» του +2 (4:50), για να μειώσει ο Αφρουδάκης στην επόμενη επίθεση σε 2-1. Με σκόρερ τον Αλέξανδρο Γούνα, ο Ολυμπιακός επανήλθε στη διαφορά των δυο τερμάτων, φτάνοντας στο 3-1, τρία λεπτά πριν τη λήξη του 1ου οκταλέπτου. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου, δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό και παρέμεινε το 3-1.

Αύξησε τη διαφορά!

Πολύ δυνατά, μπήκε ο Ολυμπιακός και στο 2ο οκτάλεπτο και με τρία διαδοχικά γκολ των Δερβίση, Γενηδουνιά, Κάκκαρης, διεύρυνε στο +5 το προβάδισμά φτάνοντας στο 6-1, 3:19 πριν τη λήξη του οκταλέπτου. Οι Πειραιώτες που μετά το 2-1 του Αφρουδάκη, με όπλο την εξαιρετική άμυνα, έτρεξαν ένα 4-0 σερί, διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, για 12 αγωνιστικά λεπτά, διατηρώντας αυτό το 6-1 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.  

Συνέχισε την εξαιρετική άμυνα!

Η ίδια εικόνα επικράτησε και στο 3ο οκτάλεπτο, με τον Θρύλο να διατηρεί την εξαιρετική εικόνα στην αμυντική λειτουργία και το πολύ καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Ο Αλέξανδρος Γούνας με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στα 6:31 από την περιφέρεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 7-1 και δυο λεπτά αργότερα ο Μάρο Γιόκοβιτς με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό «έγραψε» το 8-1, με τον Ολυμπιακό να έχει 5/7 στον παίκτη παραπάνω.

«Αγκαλιά» με το 8ο σερί!

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε την εξαιρετική εμφάνιση και δεν επέτρεψε στη Βουλιαγμένη να ψαλιδίσει τη διαφορά. Οι Πειραιώτες χτύπησαν στην κόντρα σε αρκετές περιπτώσεις και με τα τέρματα των Γούνα, Γενηδουνιά και Α. Χαλυβόπουλου έφτασαν στο +10 τη διαφορά για το 11-1, (5:26). Η Βουλιαγμένη κατάφερε να σκοράρει ξανά μετά από 24 λεπτά και από τα μέσα του 1ου οκταλέπτου, μειώνοντας σε 11-2 με τον Κουρούβανη, 4:40 πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Μαθιόπουλος δυο λεπτά αργότερα επανέφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πετυχαίνοντας το 12-2 με τον Γκιουβέτση να σημειώνει με πέναλτι το 12-3 (1:13), το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Κάπως έτσι ο Θρύλος έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση και βρίσκεται «αγκαλιά» με το 8ο σερί πρωτάθλημα!

Tα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 2-0, 4-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μουρίκης (π/π., 7:22), 2-0 Μουρίκης (φουνταριστό, 4:50), 2-1 Αφρουδάκης (περιφέρεια, 4:17), 3-1 Γούνας (π/π., 3:07)

2ο οκτάλεπτο: 4-1 Δερβίσης (π/π., 6:35), 5-1 Γενηδουνιάς (κόντρα, 5:13), 6-1 Κάκαρης (π/π., 3:19)

3ο οκτάλεπτο: 7-1 Γούνας (περιφέρεια, 6:31), 8-1 Γιοκοβιτς (π/π.,  5:17)

4ο οκτάλεπτο: 9-1 Γούνας (πέναλτι, 7:40), 10-1 Γενηδουνιάς (κόντρα, 7:06), 11-1 Χαλυβόπουλος (κόντρα, 5:26), 11-2 Κουρούβανης (4:40), 12-2 Μαθιόπουλος (2:12), 12-3  Γκιουβέτσης (πέναλτι, 1:13)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Μυλωνάκης, Γιόκοβιτς 1, Μαθιόπουλος 1, Δερβίσης 1, Κάκαρης 1, Μουρίκης 2, Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς, Ι. Χαλυβόπουλος,  Α. Χαλυβόπουλος 1

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χέρβο Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Ηλιόπουλος, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Παπανικολάου, Ποντικέας, Κουρούβανης 1, Χαλκιάς, Βούκσεβιτς, Μπακαλούμης, Καστρινάκης,Βλάσσης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Θρύλου, Θοδωρής Βλάχος ανέφερε: «Παιχνίδι ξανά, μετά από 3,5 μήνες και το περιμέναμε πως και πως. Δείξαμε ότι είχαμε πολύ όρεξη και ότι ξαναβρήκαμε ένα καλό ρυθμό. Το παράπονο που μένει είναι ότι δεν ξέρουμε που θα μπορούσε να φτάσει αυτή η ομάδα και φέτος και μιλάω για την Ευρώπη. Αυτό είναι το κρίμα αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδας που θα διεκδικούσαν κάτι. Σημασία έχει σήμερα, ότι είμαστε μια ανάσα από το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, για το οποίο χρειαζόμαστε ένα βαθμό για να το κατακτήσουμε και αυτό είναι το σημαντικό. Στα τρία επόμενα παιχνίδια στα οποία είμαστε το αδιαφιλονίκητο φαβορί, με Εθνικό, Πανιώνιο και Γλυφάδα, θα πανηγυρίσουμε ένα ακόμα τίτλο. Ένα τίτλο που τον αξίζουν και οι αθλητές και η ομάδα αυτή αλλά και ο κόσμος που όλο το χρόνο ήταν εδώ, ό,τι παιχνίδι και να παίζαμε. Είτε ευρωπαϊκό είτε για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο κόσμος ήταν εδώ, μας στήριζε και μας απολάμβανε».

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Μουρίκης δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που παίξαμε πάλι, μετά από πολύμηνη διακοπή. Νομίζω ότι εμφανιστήκαμε πάρα πολύ σοβαροί στον αγώνα και η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε εμάς και τη Βουλιαγμένη, φάνηκε. Βγάλαμε στο νερό κάποια καλά στοιχεία κατά διαστήματα, δείξαμε όρεξη και έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια στα οποία θέλουμε να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα. Είναι ο μοναδικός στόχος ουσιαστικά που μας έχει απομείνει και αυτό θα κάνουμε. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι και στα επόμενα ματς θα κοιτάξουμε να δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο».