ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η εναρκτήρια συνάντηση του Data Vaults!

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη στο Βερολίνο η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος του Data Vaults.  Αντιπρόσωποι 17 ευρωπαϊκών φορέων, μεταξύ των οποίων και του Ολυμπιακού, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της συντονίστριας Fraunhofer στο Βερολίνο για να συζητήσουν τις απαιτήσεις και τα βασικά στάδια του προγράμματος.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων και της διαδρομής τους στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην συνέχεια, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων παρέθεσαν τους βασικούς λόγους που τους ώθησαν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και τον ρόλο που θα έχουν κατά το βασικό στάδιο υλοποίησης τους. Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, ο σύλλογος αποτελεί κατάλληλη μελέτη περίπτωσης στον τομέα του αθλητισμού για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της πλατφόρμας διαχείρισης προσωπικών δεδομένων. Πέρα από την τεχνική προετοιμασία της πλατφόρμας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επικοινωνιακό κομμάτι με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή προώθηση της πλατφόρμας. Μετά την παρουσίαση του ρόλου κάθε φορέα, συζητήθηκαν πρακτικές λεπτομέρειες με σκοπό την καλύτερη συνεργασία και τον καλύτερο συντονισμό των προβλεπόμενων δράσεων.

Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο εν λόγω πρόγραμμα  δείχνει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για πρωτοβουλίες τεχνολογικού περιεχομένου. Μέχρι στιγμής, ο σύλλογος συμμετείχε σε δράσεις που αναδείκνυαν τον σημαντικό ρόλο του αθλητισμού σε ευαίσθητα κοινωνικά και αθλητικά θέματα. Πλέον, ο σύλλογος διευρύνει το πεδίο υλοποίησης εξωαγωνιστικών δράσεων και αναζητά νέες πρωτοβουλίες εν όψει της ετήσιας συνάντησης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Σωματείων (EMCA) και της ενημερωτικής Ημερίδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες