ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Γιαννιώτης: "Σταθερά στις πρώτες θέσεις"

Άλλο ένα ταξίδι αρχίζει… Πόσα και πόσα ταξίδια. Προορισμός το Βερολίνο. Στόχος το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Αγώνισμα τα 10χλμ Ανοιχτής Θάλασσας ή Μαραθώνιας Κολύμβησης ή Μεγάλων Αποστάσεων ή όπως και εάν το πείτε. Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι αποφασισμένος να πάρει μετάλλιο σ’ αυτό το αγώνισμα. Το μεσημέρι της Δευτέρας «πετάει» για το Βερολίνο. Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, 12 χρόνια μετά. «Εκεί είχα πάρει το πρώτο μετάλλιο μου σ’ Ευρωπαϊκό. Ήταν και το πρώτο στην ιστορία της Ελλάδος στη διοργάνωση. Που να φανταζόμουν τότε ότι θα επέστρεφα. Μ’ άλλα αγωνίσματα. Άλλαξαν πολλά», λέει ο Σπύρος Γιαννιώτης. Όντως έτσι είναι τα πράγματα.

 

Το ημερολόγιο έγραφε 3 Αυγούστου 2002 και στο Βερολίνο ο Σπύρος, ο Νίκος (Ξυλούρης), ο Γιάννης (Κοκκώδης) και ο Άκης (Οικονόμου) κατακτούσαν το χάλκινο μετάλλιο στα 4χ200μ ελεύθερο. Το πρώτο της Ελλάδος. Ο Σπύρος τώρα δεν θα έχει παρέα όταν θα κολυμπήσει στα 10χλμ της Ανοιχτής Θάλασσας. Δεν θα έχει παρέα μέσα στο νερό αλλά απ΄ έξω όπως και τότε έτσι και τώρα θα είναι ο προπονητής του, ο Νίκος Γέμελος. Συνοδοιπόρος του στα δύσκολα και στα εύκολα. «Στον αθλητισμό δεν υπάρχει εύκολο», λέει ο Νίκος Γέμελος συχνά πυκνά και έχει δίκαιο. Το αποτέλεσμα είναι η δουλειά χρόνων που την ξέρει μόνο ο αθλητής και ο προπονητής. Πόσα και πόσα χιλιόμετρα. Τόσες αποστάσεις…

 

Ο Σπύρος κολυμπάει στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα από το 1999, από την Πόλη. Στην πισίνα έχει κατακτήσει το χάλκινο το 2002. Στην Ανοιχτή Θάλασσα έχει ν’ επιδείξει το χρυσό στα 5χλμ στο Ντουμπρόβνικ το 2008, το χρυσό στο ομαδικό (5χλμ) το 2010 στο ομαδικό στη Βουδαπέστη και το χάλκινο πάλι στη Βουδαπέστη στα 5χλμ. Τι πάει όμως να κάνει ο Γιαννιώτης στο Βερολίνο; «Θέλω να είμαι στα μετάλλια. Να δείξω σταθερότητα. Θέλω να μου δώσει ψυχολογία για την επόμενη χρονιά που είναι πολύ σημαντική αφού κρίνεται η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», τονίζει αρχικά ο κολυμβητής του Ολυμπιακού και συνεχίζει: «Το μυαλό είναι και στο 2015. Σίγουρα όμως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ο στόχος του 2014. Είμαι χαλαρός και κατάλληλα προετοιμασμένος». Ο Σπύρος Γιαννιώτης θ’ αγωνιστεί στα 10χλμ και στο ομαδικό.