ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η ενδιάμεση συνάντηση του Sports For Different Heroes!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεξήχθη στο Βελιγράδι η ενδιάμεση συνάντηση των πολυαθλητικών συλλόγων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sports For Different Heroes στο οποίο βασικός συντονιστής είναι ο Ολυμπιακός. Εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, της Λάτσιο, του Ερυθρού Αστέρα, της Χασκ Μλάντοστ και του ΑΠΟΕΛ συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη του προγράμματος.  

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί για την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό από την έναρξη του προγράμματος, τον Ιανουάριο του 2019 έως και σήμερα καθώς επίσης και τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση του τον Ιούνιο του 2020. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανέδειξαν την σημασία υλοποίησης αθλητικών δραστηριοτήτων για άτομα με Ειδικές Ανάγκες και την ανάγκη πραγματοποίησης περισσότερων δράσεων προκειμένου οι τοπικές κοινωνικές των συμμετεχόντων να ασχοληθούν ενεργά με τα προβλήματα που τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν και να στηρίξουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Όπως οι συμμετέχοντες συμφώνησαν, αυτό θα καταστεί περισσότερο εφικτό τους επόμενους μήνες μέσα από δράσεις προσομοίωσης της αναπηρίας και των δυσκολιών που βιώνουν προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τα προβλήματά τους. 

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός πέρα από τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα, παρουσίασε στους συνεργαζόμενους συλλόγους την δράση ««Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία» που θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα για τους μαθητές/-τριες των Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τον Μάιο στον Πειραιά όπου θα γίνει ανασκόπηση όλων των δράσεων και θα συζητηθούν οι τελικές λεπτομέρειες πριν την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

*Το «Sport For Different Heroes» αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης  και την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο αθλητισμός αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο ένταξης και προσαρμογής ξεπερνώντας κάθε πολιτιστικό και κοινωνικό εμπόδιο και περιορίζοντας τις διακρίσεις κατά των ατόμων αυτών.