ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Το δεύτερο meeting του Multisport Academy στο Βελιγράδι!

Στο Βελιγράδι για το δεύτερο meeting του ευρωπαϊκού προγράμματος «Multisport Academy» βρέθηκε εξαμελής αποστολή του Ολυμπιακού από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου. Εκεί, οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας μαζί με εκείνους της Λέφσκι Σόφιας και του Λάτσιο συμμετείχαν στις συναντήσεις που διοργάνωσε ο Ερυθρός Αστέρας.

Ο κύκλος των συναντήσεων άνοιξε με την επίσκεψη στο Δημαρχείο της Σέρβικης Πρωτεύουσας όπου τους υποδέχτηκε και τους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος/Υπεύθυνος για την αθλητική ανάπτυξη της πόλης, κύριος Andreja Mladenovic. Στην συνέχεια, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το αθλητικό κέντρο «25ης Μαϊου» και τις εγκαταστάσεις κολύμβησης και πόλο του Ερυθρού Αστέρα. Επιπλέον, διοργανώθηκε επίσκεψη στο Αθλητικό Ινστιτούτο Σερβίας όπου οι εκπρόσωποι των ομάδων ξεναγήθηκαν στους χώρους αποκατάστασης και αποθεραπείας καθώς επίσης και στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Τμημάτων υποδομής των Σερβικών εθνικών ομάδων.  Φυσικά, οι ιθύνοντες του Σερβικού συλλόγου διοργάνωσαν για τους φιλοξενούμενους εκπροσώπους επίσκεψη στο Στάδιο «Μαρακανά του Βελιγραδίου», έδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος όπως και στο μουσείο με την τροπαιοθήκη της ομάδας. Η τετραήμερη συνάντηση έκλεισε με την συνάντηση που αφορούσε τον απολογισμό των δράσεων όπου η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού προσέφερε στην αντίστοιχη του Ερυθρού Αστέρα αναμνηστικό μπλουζάκι από τον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για το Champions League δείχνοντας για μια ακόμα φορά τους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν τους δύο συλλόγους. Το ραντεβού των δράσεων του «Multisport Academy» ανανεώθηκε για τις 20-23 Φεβρουαρίου στον Πειραιά με τους συμμετέχοντες να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.

Ο Διευθυντής των Ακαδημιών, κύριος Μανώλης Τσιρογιάννης που συνόδευσε την αποστολή του Ολυμπιακού δήλωσε αναφορικά με την επίσκεψη στο Βελιγράδι: «Πραγματοποιήσαμε την επίσκεψη στο Βελιγράδι για λογαριασμό του προγράμματος «Multisport Academy». Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Αστέρα και το γενικότερο αθλητικό σύστημα της Σερβίας καθώς επίσης και να ανταλλάξουμε απόψεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των συμμετεχόντων συλλόγων. Είναι σημαντικό για εμάς να προβάλλουμε προς τα έξω την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού μέσα από την συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία και στηρίζουμε ενεργά όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και να ηγείται τέτοιων πρωτοβουλιών και είμαι σίγουρος ότι θα ακουλουθήσουν κι άλλες παρόμοιες το επόμενο διάστημα. Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους του Ερυθρού Αστέρα για την εξαιρετική φιλοξενία. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε τους συνεργαζόμενους συλλόγους τον Φεβρουάριο στον Πειραιά».  ​