ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Σπουδαίος Θρύλος, σπουδαία νίκη και «αγκαλιά» με την πρωτιά!

Η ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού, με προορισμό το Final 8 στο οποίο διεκδικεί την πρόκριση για 5η διαδοχική σεζόν, συνεχίστηκε χάρη στη σπουδαία νίκη με 6-5 επί της Γιουγκ, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο κατάμεστο Παπαστράτειο. Με τον κόσμο του να δίνει δυναμικό παρών στις εξέδρες και να δημιουργεί πολύ ωραία ατμόσφαιρα, η αήττητη ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη, που την διατηρεί στην κορυφή του Α’ Ομίλου, αυξάνοντας τη διαφορά στο +4 από τους δεύτερους Κροάτες. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Μετά το θετικό αποτέλεσμα με την εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Μπαρτσελονέτα, οι Πειραιώτες πήραν το ντέρμπι απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και ολοκληρώνουν ιδανικά τον Α’ Γύρο της φάσης των ομίλων.

Καλή εκκίνηση για τον Θρύλο και προβάδισμα με 2-0!

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον αρχηγό Κώστα Μουρίκη να αξιοποιεί την ωραία πάσα του Ντίνου Γενηδουνιά και να πετυχαίνει από το φουνταριστό το 1-0 στα 4:44.  Στη συνέχεια οι Πειραιώτες έβγαλαν την άμυνα με παίκτη λιγότερο και στην επόμενη φάση ο Μάρο Γιόκοβιτς με εξαιρετικό σουτ από δύσκολη γωνία στον παίκτη παραπάνω, διπλασίασε τα τέρματα του Θρύλου γράφοντας το 2-0 στα 3:09.  Oι «ερυθρόλευκοι» στα λεπτά που ακολούθησαν διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και κράτησαν το 2-0, με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο!

Έφτασε στο 3-0, μείωσε η Γιουγκ

Στην έναρξη του 2ου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός έβγαλε μια ακόμα πολύ καλή άμυνα στον παίκτη λιγότερο, κρατώντας την Γιουγκ στο 0/3 στον παραπάνω. Ακολούθησε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κώστα Μουρίκη με εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια και γυριστό σουτ από φουνταριστό, χάρη στο οποίο ο Θρύλος αύξησε στο 3-0 το προβάδισμά του στα 5:34. Η εστία του Ολυμπιακού παραβιάστηκε για πρώτη φορά μετά από 13 αγωνιστικά λεπτά, όταν ο Μερκούλοβιτς σκόραρε στα 4:18 από την περιφέρεια για να μειώσει σε 3-1, ενώ ακολούθησε το τέρμα του Παπαναστασίου, δυο περίπου λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου για το 3-2, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 2η περίοδος.

Ισοφάρισαν οι Κροάτες, προηγήθηκε εκ νέου ο Θρύλος

Το 3ο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τους Πειραιώτες να διατηρούν το προβάδισμα και να επαναφέρουν το +2 με τέρμα του Γενηδουνιά στην κόντρα για το 4-2 στα 6:10. Η απάντηση τω Κροατών ήρθε με τον Μπένιτς ο οποίος μείωσε σε 4-3, στα 5:53 με σουτ από την περιφέρεια ενώ με γυριστό σουτ του Ομπράντοβιτς από το φουνταριστό ισοφάρισαν για πρώτη φορά σε 4-4 (2:58).  Με εξαιρετική λόμπα, ο Μανώλης Μυλωνάκης έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού, πετυχαίνοντας το 5-4, (1:24), με το οποίο ολοκληρώθηκε το 3ο οκτάλεπτο.

Κράτησε τη σπουδαία νίκη!

Το πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου, κύλησε χωρίς κάποια μεταβολή στο σκορ.  Μόλις το χρονόμετρο σημάδεψε τα 3:00, ο Ιβάν Μπουλιούμπασιτς με τρομερό τέρμα, ύστερα από σκαστό σουτ, πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο γκολ γράφοντας το 6-4.  Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Φάτοβιτς στον παίκτη παραπάνω σε 6-5 αλλά στα λεπτά που ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το προβάδισμα. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε μια εξαιρετική απόκρουση του Ζερδεβά σε σουτ του Μερκούλοφ, στην τελευταία επίθεση με παίκτη παραπάνω που εκδήλωσαν οι Κροάτες. Το 6-5, υπέρ του Ολυμπιακού παρέμεινε και οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-2, 2-2, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Moυρίκης (φουνταριστό, 4:44), 2-0 Γιόκοβιτς (π/π, 3:09)

2ο οκτάλεπτο: 3-0 Μουρίκης (φουνταριστό, 5:34), 3-1 Μερκούλοβιτς (κόντρα, 4:18), 3-2 Παπαναστασίου (π/π.,2:28)

3ο οκτάλεπτο: 4-2 Γενηδουνιάς (κόντρα, 6:10), 4-3 Μπένιτς (περιφέρεια, 5:53), 4-4 Ομπράντοβιτς (φουνταριστό, 2:58), 5-4 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 1:24)

4ο οκτάλεπτο: 6-4 Μπουλιούμπασιτς (περιφέρεια, 3:00), 6-5 Φάτοβιτς (π/π., 2:13)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτ ς 1, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς, Ζιβογίνοβιτς

ΓΙΟΥΓΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεσισακ):  Πόπαντιτς, Μάντσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Κρζιτς, Γκαρσία, Λοζίνα, Μερκούλοβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Ζουβέλα, Μπένιτς 1, Ομπράντοβιτς 1, Τζάρακ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θοδωρής Βλάχος: «Οι δυο ομάδες απέδειξαν ότι δικαίως συγκαταλέγονται στις κορυφαίες ομάδες τα τελευταία χρόνια, με κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων. Αυτό φάνηκε και σήμερα, αφού η Γιουγκ είναι μια ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη, σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται και έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να το καταφέρει. Εμείς ήμασταν σήμερα προσεκτικοί και τόσο καλοί όσο χρειαζόταν για να κερδίσουμε. Αυτό που θέλαμε ήταν να κερδίσουμε μπροστά στο φανταστικό κοινό μας γιατί σήμερα ήταν γεμάτη η πισίνα και αυτό πάντα μας δίνει ώθηση. Θέλαμε τη νίκη και να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο στην κορυφή και κυρίως να μην έχουμε απώλεια μέσα στην έδρα μας. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το Champions League, μέχρι τους τελικούς όπου δεν περνάει από το μυαλό μας ότι δεν θα είμαστε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ανάλογη πορεία και στο β’ γύρο των ομίλων». 

Κώστας Μουρίκης :«Είναι μια τεράστια νίκη απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την πρωτιά, αν και ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Τελείωσε ο πρώτος γύρος, έχουμε μπροστά μας τη διακοπή. Έχουμε ως στόχο να υπερασπιστούμε την έδρα μας, αυτό κάναμε σήμερα και θα κοιτάξουμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά της, τα νέα παιδιά έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έδωσε σήμερα το παρών, γιατί μας ώθηση στη νίκη. Ήταν ο όγδοος παίκτης μας, τον ευχαριστούμε πολύ και τον θέλουμε και στα άλλα παιχνίδια κοντά μας».

 

 

Video

Olympiacos SFP vs. VK Jug [6-5] (9/12/2019)