ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Τεράστια νίκη στην έδρα της Σόλνοκ και μόνος πρώτος ο Θρύλος
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη, επικρατώντας με 8-7, της Σόλνοκ, μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι οι Πειραιώτες διεύρυναν την απολύτως νικηφόρα πορεία τους στη διοργάνωση, κάνοντας το  «4Χ4» στον Α όμιλο και παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μόνοι πρώτοι, με 12 βαθμούς, σε συνδυασμό με την ήττα της Γιούγκ από την Γιαντράν Σπλιτ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από την αρχή αποφασιστικά στην αναμέτρηση, προηγήθηκαν με δυο γκολ στο τέλος της τρίτης περιόδου και με όπλο τους την εξαιρετική τους αμυντική λειτουργία και την πολύ καλή εμφάνιση του Μανώλη Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια, έφτασαν στην τελική επικράτηση, προσθέτοντας τρεις πολύτιμους εκτός έδρας βαθμούς στην διαδρομή για την πρόκριση στο Final-8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μανώλης Μυλωνάκης και Στέφαν Μίτροβιτς ήταν εξαιρετικοί και πρώτοι σκόρερ για τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας από δυο τέρματα. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Γερμανική Σπαντάου στον Πειραιά (19/11). 
 
Αποφασιστικό ξεκίνημα
 
Εξαιρετική απόκρουση του Μανώλη Ζερδεβά στο σουτ του Ράσοβιτς, στην πρώτη επίθεση του αγώνα, με τον ίδιο παίκτη να ανοίγει το σκορ, με σουτ από την περιφέρεια, στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Σκουμπάκης απάντησε για τον Ολυμπιακό κάνοντας το 1-1, μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω και ο Μπουλιούμπασιτς δίνει προβάδισμα στους Πειραιώτες, με άπιαστο σουτ από την περιφέρεια. Νέο προβάδισμα για τους «ερυθρόλευκους» με τον Μυλωνάκη να διαμορφώνει το 3-2, ενώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερη διαφορά αλλά ο Νάγκι απέκρουσε τις προσπάθειες του Μυλωνάκη και το σουτ του Γιόκοβιτς κατέληξε στο δοκάρι, στα τελευταία δυο λεπτά του πρώτου οκταλέπτου, με το 2-3 να παραμένει.
 
Διατήρησε το προβάδισμα
 
Αποτελεσματική άμυνα των παικτών του Θοδωρή Βλάχου που δεν αφήνουν τους γηπεδούχους να εκδηλώσουν επίθεση και ο Γιόκοβιτς δίνει «αέρα» δυο γκολ στους Πειραιώτες κάνοντας το 4-2, διαφορά που επανέφερε ο Μίτροβιτς στο 4:35 (5-3). Στο 3:18 της δεύτερης περιόδου, το ματς έρχεται στα ίσα, με τον Λάζιτς να ισοφαρίζει για τη Σόλνοκ σε 5-5. Νέα εξαιρετική «ερυθρόλευκη» άμυνα και ο Μυλωνάκης στην επίθεση, εκμεταλλεύεται το κενό που αφήνουν οι γηπεδούχοι., για το 6-5, σκορ που έμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.
 
Εξαιρετική αμυντική λειτουργία
 
Χωρίς σκορ στα πρώτα δυο λεπτά του τρίτου οκταλέπτου, με τις άμυνες να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Μίτροβιτς στο 5:55, διαμόρφωσε το 7-5, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα με δυο γκολ στον Ολυμπιακό. Απόκρουση του Ζερδεβά, ο Ολυμπιακός φεύγει στην κόντρα, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Κάκαρη, που σκοράρει, για το 8-6. Το επιμέρους 2-1 του Ολυμπιακού παρέμεινε μέχρι το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν εξαιρετικές άμυνες.
 
Κυρίαρχος και στην Ουγγαρία
 
Σε πολύ καλή βραδιά ο Μανώλης Ζερδεβάς, προσθέτει μια ακόμα απόκρουση στο ενεργητικό του, σταματώντας αυτή τη φορά την προσπάθεια του Μπάτορι στο 3:44, πριν τη λήξη του αγώνα, διατηρώντας τον Ολυμπιακό στο συν δυο (8-6). Με το τελικό 8-7 ο Θρύλος πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη, μέσα σε μια δύσκολη έδρα και συνέχισε την απολύτως νικηφόρα πορεία του στους ομίλους της διοργάνωσης. Πρώτοι σκόρερ για τους «ερυθρολεύκους» ήταν οι Μυλωνάκης και Μίτροβιτς που σημείωσαν από δυο γκολ. 
 

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 1-2, 1-0
 
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ράσοβιτς (περιφέρεια, 7:13), 1-1 Σκουμπάκης (π/π, 6:38), 1-2 Μπουλιούμπασιτς (περιφέρεια, 4:51), 2-2 Σούμποτιτς (περιφέρεια, 4:25), 2-3 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 3:35)

2ο οκτάλεπτο: 2-4, Γιόκοβιτς (περιφέρεια, 6:42), 3-4 Ντράσοβιτς (π/π, 5:13), 3-5 Μίτροβιτς (π/π, 4:35), 4-5 Ντράσοβιτς (π/π, 4:03), 5-5 Λάζιτς (φουνταριστός, 3:18), 5-6 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 1:14)

3ο οκτάλεπτο: 5-7 Μίτροβιτς (περιφέρεια, 5:55), 6-7 Ντράσοβιτς (περιφέρεια, 5:45), 6-8 Κάκαρης (κόντρα, 3:49)

4ο οκτάλεπτο: 7-8 Ντόρι (π/π, 1:25)

Σόλνοκ ( Ζίβκο Γκότσιτς ): Νάγκι, Ανχιάλ, Λάζιτς 1, Σούμποτιτς 1, Βάρναϊ, Πιγιέτλοβιτς, Γιάνσικ, Ράσοβιτς Β. 1, Ντόρι 1, Μπάτορι, Ντράσοβιτς 3, Σέτχαλμ, Μπάναϊ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το παιχνίδι, στο τα εξής :  «Πήραμε μια σπουδαία και σημαντική νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Σόλνοκ. Ελέγξαμε το ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος, με πολύ καλή άμυνα, υπερασπιστήκαμε το προβάδισμα μας, δεχτήκαμε μόλις ένα γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου».
 
Ο Μανώλης Μυλωνάκης από την πλευρά του ανέφερε, στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη για την πορεία μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αλλά είναι από τις δυνατές ομάδες του ομίλου μας η Σόλνοκ και είναι σημαντικοί οι βαθμοί που πήραμε σήμερα, μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα συνεχίσουμε δυνατά και για τα επόμενα, εξίσου σημαντικά, παιχνίδια που έχουμε μέσα στο μήνα».