ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Το… πρώτο!  

Τη  διαδικασία της συλλογής τίτλων για τη φετινή σεζόν, «άνοιξε» η ομάδα Πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού,  που κατέκτησε το Σούπερ Καπ επικρατώντας άνετα με 11-5 της Βουλιαγμένης στον τελικό που διεξήχθη στο «Π. Καπαγέρωφ».  Ο Θρύλος ήταν εμφανώς καλύτερός της Βουλιαγμένης και συνδύασε την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων με την κατάκτηση του πρώτου φετινού τίτλου και 4ου Σούπερ Καπ, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και του Champions League με αντίπαλο τη Γιαντράν τη Δευτέρα στην Κροατία.

Από κει και πέρα στο σημερινό τελικό με το Ν.Ο.Β., πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους σε επίσημο παιχνίδι με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι, ο Στέφαν Μίτροβιτς και  ο Μάρο Γιόκοβιτς ενώ εκτός έμειναν ο Ιβάν Μπουλιούμπασιτς και ο Στέφαν Ζιβογίνοβιτς. Ο Θρύλος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές,  ανεβάζοντας στροφές στο 3ο οκτάλεπτο και είχε στιγμές στη διάρκεια όλου του παιχνιδιού που φανέρωσαν την ποιότητα των παικτών του.  Αρκετά από τα «ερυθρόλευκα» γκολ ήρθαν ως «προϊόν» ωραίων συνεργασιών αλλά και εντυπωσιακών εκτελέσεων από τους πολίστες του Θρύλου.

Προβάδισμα με +3 στο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Βουλιαγμένη να ανοίγει το σκορ, χάρη σε τέρμα του Κυριάκου Ποντικέα, αλλά η αντίδραση του Θρύλου ήταν άμεση.  Αρχικά ο Στέφαν Μίτροβιτς ισοφάρισε, εκμεταλλευόμενος τον παίκτη παραπάνω, στη συνέχεια ο Γούνας με εύστοχο πέναλτι έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Ολυμπιακό και ακολούθως ο Μουρίκης αύξησε στο +2 τη διαφορά πετυχαίνοντας το 3-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.  Με γκολ του Ν.Ο.Β., ξεκίνησε και το 2ο οκτάλεπτο, αφού ο Βλάσσης μείωσε σε 3-2, όμως και πάλι ο Μίτροβιτς απάντησε άμεσα και με ένα ωραίο γκολ στην κόντρα διαμόρφωσε το 4-2. Ο Καλογερόπουλος στη συνέχεια μείωσε εκ νέου σε 4-3 αλλά ο Ολυμπιακός με το 3ο προσωπικό τέρμα του Μίτροβιτς και το εξαιρετικό γκολ του Γενηδουνιά στην εκπνοή του ημιχρόνου, έφτασε στο 6-3.

Πρεμιέρα με… κούπα!

Ο Θρύλος διατηρούσε με σχετική άνεση το προβάδισμα και στη διάρκεια του 3ου οκταλέπτου, ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές ανοίγοντας τη διαφορά. Με οδηγό την πίεση στην άμυνα, οι Πειραιώτες δεν άφησαν τη Βουλιαγμένη να σκοράρει, αντίθετα πέτυχαν και πάλι 3 γκολ με τους Αργυρόπουλο, Γιόκοβιτς, Γούνα και ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 9-3. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό με τους Πειραιώτες να φτάνουν άνετα στο τελικό 11-5 και να συνδυάζουν με «κούπα» την πρεμιέρα των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων!

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 3-0, 2-2

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ποντικέας (6:58), 1-1 Mίτροβιτς (π/π., 6:23), 2-1 Γούνας (πέναλτι, 5:43), 3-1 Mουρίκης (π/π. 1:55)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Βλάσσης (7:10), 4-2 Μίτροβιτς (κόντρα, 6:06), 4-3 Καλογερόπουλος (κόντρα, 3:41), 5-3 Μίτροβιτς (π/π., 0:43), 6-3 Γενηδουνιάς (κόντρα, 0:01)

3ο οκτάλεπτο: 7-3 Αργυρόπουλος (π/π., 7:09), 8-3 Γιόκοβιτς (π/π. 6:15), 9-3 Γούνας (περιφέρεια, 5:27)

4ο οκτάλεπτο: 9-4 Βλάσσης (περιφέρεια, 7:12), 9-5 Κουρούβανης (περιφέρεια,5:09), 10-5 Μίτροβιτς (π/π., 4:33), 11-5 Γούνας (κόντρα, 3:45)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Κάκαρης, Δερβίσης, Γιόκοβιτς 1, Μουρίκης 1, Γούνας 3, Αργυρόπουλος 1, Μίτροβιτς 4, Χαλυβόπουλος Α. , Χαλυβόπουλος Ι., Δαλμάρας

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ Χέρβο Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης, Τσαταλιός, Γούβης, Σταμέλος, Ποντικέας 1, Κουρούβανης 1, Δήμου, Βούκσεβιτς, Ανδρεάδης, Ηλιόπουλος, Βλάσσης 2

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Είναι ένας τίτλος, το Σούπερ Καπ, όπου αγωνίστηκαν οι περσινοί φιναλίστ. Ήμασταν καλύτεροι σήμερα στο παιχνίδι, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα γιατί είμαστε χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Μας λείπουν τα επίσημα παιχνίδια, που η Βουλιαγμένη τα είχε καθώς έχει δώσει ήδη έξι επίσημους αγώνες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πολύ σημαντικό παιχνίδι που έχουμε στο Σπλιτ. Θα πρέπει να είμαστε πιο φρέσκοι και με καλύτερο ρυθμό. Στα στοιχεία που ήθελα να δω σήμερα, στην άμυνα μας μείναμε σε ικανοποιητικό αριθμό γκολ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και όσο παίζουμε έτσι θα βρίσκουμε τις λύσεις και θα μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε με τέσσερις αλλαγές. Μέχρι τώρα η ομάδα ήταν σχεδόν η ίδια και φέτος με τέσσερις αλλαγές βασικών παικτών χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο μας πρόσωπο. Οι παίκτες που έχουν έρθει είναι πολύ ποιοτικοί και στο τέλος θα βρούμε αυτό που θέλουμε».

 
Από την πλευρά του ο Στέφαν Μίτροβιτς είπε: «Το πρώτο μου επίσημο τρόπαιο με τον Ολυμπιακό. Η σεζόν είναι μεγάλη. Μπορεί το τελικό σκορ να ήταν 11-5, αλλά το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Είναι μια νέα ομάδα, που παίζει ωραίο πόλο αλλά θέλουμε χρόνο. Έγιναν πολλές αλλαγές από την περσινή χρονιά όμως ξεκινήσαμε πολύ καλά. Ακολουθεί ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, όπου θέλουμε μόνο τη νίκη, για τους φιλάθλους μας αλλά και για ξεκινήσουμε νικηφόρα και το πρωτάθλημα και μετά έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κροατία. Μέσα σε επτά μέρες θα δώσουμε τρία παιχνίδια και θέλουμε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει».