ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Θρύλος και στη Βοσνία...το ταξίδι συνεχίζεται
Ο Θρύλος προκρίθηκε στον Β προκριματικό γύρο του EHF Cup, αφού επικράτησε και στην δεύτερη αναμέτρηση της Μπόρατς, με 30-25 στην Βοσνία. Μετά τη νίκη στην πρώτη αναμέτρηση και τα εννιά γκολ διαφορά, οι Πειραιώτες, διπλασίασαν τις νίκες τους κόντρα στην Μπόρατς και σφράγισαν την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του και έφτασαν στη νίκη με άνεση. Αντίπαλος του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση θα είναι η VSSCM Politehnica Timisoara από τη Ρουμανία με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο 5-6/10 εκτός έδρας και τον επαναληπτικό εντός στις 12-13/10.
 
Διαδοχικές ισοπαλίες
 
Στην αρχή της αναμέτρησης η Μπόρατς προηγήθηκε γρήγορα με 3-1 αλλά ο Δημήτρης Τζηράς έφερε το παιχνίδι στα ίσα, κάνοντας το 3-3, λίγο πριν τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Διαδοχικές ισοπαλίες, με τον Λιάπη να διαμορφώνει το 5-5 στο 16ο λεπτό και τον Μάλλιο το 6-6, ένα λεπτό αργότερα. Ο Τζηράς έδωσε προβάδισμα με 7-6 στους Πειραιώτες, στο 18ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δυο γρήγορα γκολ για το υπέρ τους 8-7. Ο Σπίκιτς αποκρούει την επίθεση της Μπόρατς και ο Λέμος στην επόμενη φάση, φέρνει εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα για το 8-8. Ο Λιάπης σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για το 9-9. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο  Τζηράς, σκοράρει, για το 10-10, με τους Πειραιώτες να μην αφήνουν περιθώρια στους γηπεδούχους να πάρουν διαφορά, υπερασπιζόμενοι το προβάδισμα των εννέα γκολ που είχαν από την πρώτη αναμέτρηση. Νέο προβάδισμα των Πειραιωτών, με σκόρερ και πάλι τον Τζηρά, που έφτασε τα πέντε στον αγώνα για το 11-10 και στην επόμενη φάση ο Τσίλης διαμορφώνει το 12-11 για τον Ολυμπιακό, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με σκορ 12-12.
 
Ανώτερος σφράγισε την πρόκριση
 
Με γρήγορο ρυθμό άρχισε το δεύτερο μισό της αναμέτρησης με τον Μάλλιο, στην δεύτερη ερυθρόλευκη επίθεση να γράφει το 13-12 και τον Τζηρά να δίνει "αέρα" δύο τερμάτων στους νταμπλούχους Ελλάδας. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα είχαν τον έλεγχο του αγώνα με τους Τινκίρ και Τζηρά να ανεβάζουν τη διαφορά στο συν τρία στο 6ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Σπίκιτς πραγματοποιεί νέα μεγάλη απόκρουση, διατηρώντας το 16-14 για τον Ολυμπιακό και στην επόμενη επίθεση ο Τζηράς, επαναφέρει το συν τρία, κάνοντας το 17-14. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τα τέσσερα τέρματα, με τον Τζηρά να σημειώνει το 19-15 στο 12ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 21-20 αλλά η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν αδιαμφισβήτητη μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Μπόρατς. Νέα ισοπαλία στον αγώνα, στο 20ο λεπτό, με 21-21 αλλά η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, με τον Καραμπουρνιώτη, για το 22-21. Κερδισμένο πέναλτι, για τους "ερυθρόλευκους", εκτελεί εύστοχα ο Τζηράς, φτάνοντας τα έντεκα προσωπικά, για το 23-22 και ο Τσίλης με δυο διαδοχικά τέρματα δίνει εκ νέου προβάδισμα τριών γκολ (25-22) στους Πειραιώτες. Με το σκορ στο 28-24 ο Σπίκιτς αποκρούει πέναλτι και με το τελικό 30-25 ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση με δυο νίκες και συνολικό σκορ 60-46. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Τζηράς με 12 γκολ και ακολούθησε ο Άγγελος Τσίλης με 8.
 
ΜΠΟΡΑΤΣ: Τσέλιτς 2, Ντάκιτς 3, Τζούρτζεβιτς 1, Ντραγκίσεβιτς 2, Γκράοβατς 2, Κνέζεβιτς, Λιούμπισιτς, Λούκιτς 1, Νζένιτς, Ρατζένοβιτς 7, Σούμποτιτς, Πέριτς 3, Ντάνισιτς 4, Τοντόροβιτς, Μίλοβατς
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γιώργος Ζαραβίνας): Αραπακόπουλος, Μπογκούνοβιτς, Κανδύλας, Καραμπουρνιώτης 1, Καρβάτσκι, Λιάπης 3, Μάλλιος 3, Μιχαηλίδης, Μούγιτς 1, Σανίκης, Σπίκιτς, Τινκίρ 1, Λέμος 1, Τσιλιμπάρης, Τσίλης 8, Τζηράς 12
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πήραμε μια ακόμα νίκη απέναντι σε δυνατό αντίπαλο και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι πάρα πολύ καλό για εμάς που δώσαμε δυο δυνατά παιχνίδια σε αυτή την περίοδο, που το πρωτάθλημα μας δεν έχει αρχίσει ακόμα, καθώς μας βοηθάνε και σαν ομάδα. Ήρθαμε εδώ για τη νίκη και ήταν μια σημαντική επικράτηση μέσα σε μια δύσκολη έδρα».
 

Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, Δημήτρης Τζηράς, είπε: «Είναι μια σπουδαία πρόκριση, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν μείναμε στη διαφορά του πρώτου αγώνα. Θέλαμε τη νίκη και πήραμε την πρόκριση απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».