ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρώτο βήμα για το 4ο σερί πρωτάθλημα!

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του 4ου διαδοχικού πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο Θρύλος μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου, που διεξάγεται  στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.  Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν το προβάδισμα, όντας πρώτοι με διαφορά στη βαθμολογία των Ανδρών αφού συγκέντρωσαν 91 βαθμούς, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Ηρακλής με 73 βαθμούς και την Κυριακή θέλουν να διασφαλίσουν τη διαφορά για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.  Στην πρεμιέρα της κορυφαίας εγχώριας διοργάνωσης οι αθλητές του Θρύλου είχαν συνολικό απολογισμό τεσσάρων μεταλλίων, εκ των οποίων 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά πλασαρίσματα όλων των αθλητών του οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος και είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του 13ου τίτλου της ιστορίας τους. Οι αγώνες συνεχίζονται την Κυριακή (28/7), με τους πρωινούς προκριματικούς και τους τελικούς το απόγευμα (ΕΡΤ1)

Απόλυτος κυρίαρχος και πρωταθλητής για 10η φορά ο Τσιάμης!

Στο τριπλούν, ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν για μια ακόμα φορά, ο απόλυτος κυρίαρχος αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής για δέκατη φορά στην καριέρα του και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο 37χρονος πρωταθλητής επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πετυχαίνοντας 16,70μ. στο δεύτερο άλμα του και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Τσιάμης επιδίωξε να πραγματοποιήσει ένα μεγαλύτερο άλμα, αλλά οι προσπάθειές του ήταν άκυρες.

Ασημένιος ο Κυριακίδης, χάλκινος ο Τριβυζάς στον τελικό των 400μ.

Ο τελικός των 400μ. Ανδρών, είχε έντονη «ερυθρόλευκη» εκπροσώπηση, αφού αγωνίστηκαν τρεις αθλητές του Ολυμπιακού, μεταξύ των 8 συνολικά συμμετεχόντων οι δυο εκ των οποίων ανέβηκαν στο βάθρο. Μετά από μια συναρπαστική κούρσα, ο Πέτρος Κυριακίδης παρότι έτρεξε με δεμένο χέρι, αφού υπέστη κάταγμα στα Δρόμεια, τερμάτισε στη 2η θέση με χρόνο 46.98 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, και πίσω του ο συναθλητής του στον Ολυμπιακό, Παναγιώτης Τριβυζάς με 47.56. Ο επίσης «ερυθρόλευκος» Αντώνης Αλεξανδρίδης τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 48.17, ενώ πρώτος ήταν ο Μιχάλης Παππάς με 46.44.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών του Ολυμπιακού την 1η ημέρα των αγώνων:

1η θέση: Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν, 16.70μ.)

2η θέση: Πέτρος Κυριακίδης (400μ. 46.98)

3η θέση: Παναγιώτης Τριβυζάς (400μ., 47.56)

3η θέση: Ιβάν Μενγκλεμπέη (Σφύρα, 69.42μ)

4η θέση: Δημήτρης Πατσουκάκης (Επί κοντώ, 5.40μ.)

6η θέση: Αντώνης Αλεξανδρίδης (400μ., 48.17)

6η θέση: Σκυταλοδρομία 4Χ100 (Θάνος Αθανασίου, Αντώνης Αλεξανδρίδης, Ιερόθεος Δρίτσας, Στέργιος Κουτσούκης)