ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2022-2023
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2022-2023
.
Νέσοβιτς: "Θα παίξω με καρδιά... ο μόνος τρόπος να παίζεις για τον Ολυμπιακό"

Πραγματοποιηθήκε την Πέμπτη (23/1) στα γραφεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. στην πλατεία Αλεξάνδρας, η επίσημη παρουσίαση της Ιβάνα Νέσοβιτς. Η Σέρβα διαγώνια που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της σεζόν, φωτογραφήθηκε με το νούμερο 17 που θα έχει στη φανέλα της και απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Την παρουσίαση της Ιβάνα Νέσοβιτς προλόγισε η Γενική Διευθύντρια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη η οποία τόνισε αρχικά τα εξής:

"Καλωσορίζουμε την Ιβάνα Νέσοβιτς στον Ολυμπιακό. Είναι μια πολύ σημαντική μεταγραφική προσθήκη για την ομάδα μας. Παίκτριες τέτοιου βεληνεκούς μπορούν να προσφέρουν σύμφωνα με τις αρχές του σωματείου."

Η Ιβάνα Νέσοβιτς παίρνοντας το λόγο είπε:

"Καλησπέρα! Είναι η πρώτη λέξη που έμαθα αλλά θα προσπαθήσω να μάθω και άλλες. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ. Ξέρω ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σύλλογο. Δεν είναι όμως μόνο ένας σύλλογος, είναι στο αίμα των Ελλήνων αυτή η ομάδα. Είναι τιμή που είμαι εδώ, όπως είπατε για μένα, αισθάνομαι και εγώ το ίδιο. Ήρθα εδώ για να παίξω βόλεϊ. Σίγουρα θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Θα παίξω με καρδιά για αυτή την ομάδα γιατί ξέρω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παίζεις για τον Ολυμπιακό".

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Αν η σχέση  της με τον Ερυθρό Αστέρα έπαιξε ρόλο στην απόφασή της να έρθει στον Ολυμπιακό:

"Ο Ερυθρός Αστέρας στην Σερβία είναι το ίδιο με ότι είναι ο Ολυμπιακός εδώ. Είμαι από παιδί στον Ερυθρό Αστέρα, άρα είναι λογικό να έρχομαι εδώ. Είναι ευχάριστο να είμαι εδώ. Έπαιζα πριν 8 χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα, ήμουν αρχηγός και τώρα ήρθα στην Ελλάδα.  Ξέρω την ατμόσφαιρα και το πάθος για αυτές τις δυο ομάδες. Ήρθα εδώ για να νιώσω ξανά αυτό το πάθος. Για αυτό επέλεξα τον Ολυμπιακό". 

Για το αν είχε και άλλες προτάσεις και πως αποφάσισε να επιλέξει τον Ολυμπιακό:

"Ολοκλήρωσα τις υποχρεώσεις μου στη Κίνα και η...σύγχυση μου ήταν αν θα έπρεπε να συνεχίσω ξανά πολύ μακριά από το σπίτι μου. Είχα προτάσεις να συνεχίσω στην Ινδονησία και κάποιες παρόμοιου...στυλ. Όμως έλαβα την προσφορά του Ολυμπιακού και είναι μια προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς. Είναι κάτι πολύ μεγάλο. Ήρθα για να παίξω καλό βόλεϊ.. Για αυτό και είμαι εδώ".  

Ποιο ήταν το ρίσκο που πήρε για να παίξει τα τελευταία χρόνια στην Ασία;

"Η πρώτη φορά που προσπάθησα στην Ασία, ήταν στην Κορέα και ένιωσα τις διαφορές σε σχέση με την Ευρώπη. Στην Ασία υπάρχει σεβασμός από τον προπονητή προς τις κοπέλες και πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Δεν έχει σχέση τίποτα άλλο παρά μόνο ότι υπάρχει στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν κουτσομπολιά, δεν υπάρχει κακή επιρροή και φωνές με τον κόσμο. Αισθανόμουν πάρα πολύ καλά, μου άρεσε όλο αυτό για αυτό και έμεινα εκεί". 

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι τις έχει πει η Γιοβάνα Βέσοβιτς τόνισε:

"Μου τα είπε όλα! Ότι όλα είναι πάρα πολύ καλά, η ατμόσφαιρα, τα κορίτσια, η διοίκηση και ο προπονητής. Αλλά δεν ήξερε ότι είχα πάρει την απόφαση να έρθω εδώ. Οπότε έμαθα και τα καλά και ότι πρεπει γενικά να ξέρω.

Αλλά γενικά και η Μόλναρ και η Ογκνιένοβιτς χάρηκαν που θα ερχόμουν στην Ελλάδα. Μου είπαν ότι ζηλεύουν που ήρθα στην Αθήνα και τον Ολυμπιακό.

Ξέρω επίσης και για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Περιμένω αυτό το παιχνίδι που είναι όχι αυτό που έρχεται ούτε το επόμενο, αλλά το τρίτο στη σειρά. Θα είμαι έτοιμη για αυτό το παιχνίδι". 

Για το αν την ενοχλεί ότι ασχολείται ο Τύπος με το γεγονός ότι είναι ωραία γυναίκα εκτός από αθλήτρια:

"Δεν με ενοχλεί, είναι ωραίο όταν κάποιος σου λέει ότι είσαι όμορφη. Σε όλους αρέσει αυτό. Αλλά δεν μου αρέσει όταν αυτό είναι η πρώτη εντύπωση για μένα. Δεν διάλεξα αυτό το δρόμο για το βόλεϊ. Για αυτό επέλεξα να πάω και στην Ασία η ομορφιά δεν είναι σημαντική εκεί αλλά μόνο το βόλεϊ. Στο γήπεδο δεν έχει σημασία αν είσαι όμορφη. Μου αρέσει να είμαι βολεϊμπολίστρια όχι μοντέλο πράγμα που δεν είμαι". 

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει και του χρόνου στον Ολυμπιακό:

"Ακόμα δεν ξεκίνησα να παίζω. Μπορεί να μην σας αρέσω. Ας δούμε τι θα γίνει". 

Αν θέλει να μείνει στην Ευρώπη του χρόνου με δεδομένο ότι πηγαίνει συχνά στην Ασία:

"Έχει διαφορά το βόλει της Ευρώπης και της Ασίας. Στην Ασία δεν έχουν τόσο ψηλά μπλοκ αλλά κυρίως πιο δυνατή άμυνα. Εγώ θέλω λίγο να αλλάξω πάλι τον τρόπο που σκέφτομαι και παίζω". 

Τι στοιχεία μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού:  

"Ξέρετε ότι είμαι διαγώνιος, άρα μου αρέσει να παίρνω πολλές επιθέσεις και να πετυχαίνω πολλούς πόντους. Αλλά πρέπει να σας δείξω για να διαλέξετε".  

Από τα ερυθρόλευκα του Ερυθρού Αστέρα στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, αν είναι τελικά το κόκκινο το χρώμα της:

"Ναι! Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους"