ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2021-2022
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2021-2022
.
Πρωταγωνιστής στην καλή αθλητική διακυβέρνηση!  

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στα γραφεία του Ολυμπιακού στην Πλατεία Αλεξάνδρας η δεύτερη συνάντηση του  προγράμματος “Big4Sports” στο πλαίσιο της συμμετοχής του συλλόγου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Εκπρόσωποι 4 ευρωπαϊκών αθλητικών φορέων (EPSI, SPORSORA, ICSS, Catalan Sport Council) και 4 ευρωπαϊκών αθλητικών συλλόγων (Χασκ Μλάντοστ, Λεβερκούζεν, Άαλμποργκ, Βίνερ) επισκέφθηκαν την χώρα μας και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου με σκοπό να συζητήσουν την εξέλιξη του προγράμματος και τα επόμενα βήματα.

 Η συνάντηση ξεκίνησε τη Δευτέρα το μεσημέρι, με την Γενική Γραμματέα του Ολυμπιακού, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη να υποδέχεται τους φιλοξενούμενους στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Εκεί, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν παρουσιάσεις σχετικά με τις μέχρι τώρα εργασίες του προγράμματος που αφορούν την έρευνα στο κομμάτι της καλής διακυβέρνησης στους αθλητικούς οργανισμούς και φορείς καθώς επίσης και σχετικά προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στην επικοινωνιακή πολιτική που έχουν εφαρμόσει και πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για την περαιτέρω διάδοση του προγράμματος και των πρακτικών καλής διακυβέρνησης που οι συμμετέχοντες σύλλογοι καλούνται να εφαρμόσουν. Την δεύτερη μέρα της συνάντησης, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα του προγράμματος και η βασική υλοποίηση του μέσω της σύνταξης ειδικού εγχειριδίου για πρακτικές καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της συντονίστριας αρχής EPSI επισήμαναν την  μέχρι τώρα συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και συλλόγων. Οι φιλοξενούμενοι αναφέρθηκαν με άκρως κολακευτικά σχόλια στην εξαιρετική προετοιμασία και διοργάνωση των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Σημείωσαν πως ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά απέδειξε την καταλληλότητα του για τον συντονισμό τέτοιων συναντήσεων και δράσεων μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα κρίνοντας την συμμετοχή του καθοριστική για την υλοποίηση νέων και καινοτόμων αθλητικών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην προετοιμασία των επόμενων δράσεων και του συνεδρίου που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στο Παρίσι. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες δείπνησαν στο εστιατόριο “Pizzoteca” με την ευγενική χορηγία του κυρίου Γιώργου Γλου.

Η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά, υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε στα γραφεία μας αυτές τις ημέρες, τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών φορέων και συγκεκριμένα των ΕPSI, SPORSORA, ICSS, Catalan Sport Council και των αθλητικών πολυαθλητικών συλλόγων, της Χασκ Μλάντοστ, Λεβερκούζεν, Άαλμποργκ, Βίνερ, στο πλαίσιο των συζητήσεων και των επαφών μας για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Το διήμερο των εργασιών κύλησε με εποικοδομητικές συζητήσεις, παρουσιάσεις και προτάσεις σχετικά με το θέμα της καλής διακυβέρνησης των αθλητικών οργανισμών και φορέων. Η αποτίμηση του έργου που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής είναι θετική και γίναμε δέκτες άκρως θετικών σχολίων για την εξαιρετική προετοιμασία της διοργάνωσης. Από κει και πέρα, πλέον μπαίνουμε στο στάδιο της εφαρμογής των όσων συζητήθηκαν. Ευχής έργον θα είναι να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε αυτές τις μεθόδους προσπαθώντας να τις εφαρμόσουμε στη χώρα μας και σε συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς αλλά και τις ομοσπονδίες».