ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Οι δηλώσεις των Πρωταθλητών Ελλάδας!
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού νταμπλ: «Φαίνεται εύκολο αλλά πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να βρεθείς στην κορυφή και να διατηρηθείς σε αυτήν. Αυτό έχει να κάνει και με την αξία των αντιπάλων σε όλη τη διάρκεια αυτών των δυο χρόνων. Η ομάδα δεν είχε μόνο νίκες, αλλά και δύσκολες στιγμές στις οποίες οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, πάνω από όλα ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος μας ο Μιχάλης Κουντούρης, ο κ. Πουρνάρας, ο κ. Ξυνής  βρέθηκαν κοντά στην ομάδα. Το τμήμα του χάντμπολ χρονικά, όπως και πέρυσι, ήταν το τελευταίο από τα ομαδικά που πανηγύρισε το πρωτάθλημα και συμπλήρωσε αυτό το απίστευτο επίτευγμα που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. με τις κατακτήσεις όλων των πρωταθλημάτων. Εμείς πάντα δίνουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού». 
 
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιλιμπάρης ανέφερε: «Η ομάδα συνεχίζει με βάση τον προγραμματισμό της. Από την πρώτη μέρα οι στόχοι μπήκαν ψηλά και σαν τμήμα θέλουμε να είμαστε σε συμπόρευση με τα υπόλοιπα τμήματα του Ολυμπιακού, το οποίο σημαίνει κατακτήσεις τίτλων στην Ελλάδα και σιγά σιγά με σταθερά βήματα να δημιουργήσουμε και την ομάδα που θα μπορέσει να μας κάνει υπερήφανους και στην Ευρώπη. Τέλος σεζόν και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και την πορεία μας. Έχουμε χτίσει ένα πολύ ισχυρό πυρήνα σε αυτή την ομάδα και με κάποιες ακόμα κινήσεις που θα γίνουν στη μεταγραφική περίοδο θα εμφανιστούμε ακόμα πιο ισχυροί την επόμενη χρονιά. Τα συναισθήματα μας είναι απερίγραπτα. Νιώθουμε τεράστια χαρά και δεν είναι λίγο ότι αυτή η ομάδα, που για πρώτη φορά, πριν δυο χρόνια φωνάξαμε όλοι μαζί Ολυμπιακός στο κέντρο του γηπέδου μετά την προπόνηση στο Ρέντη, μετά από δυο χρόνια έχει κατακτήσει δυο νταμπλ. Για εμένα, με όλη μου την εμπειρία και την παρουσία που είχα στο παρελθόν στο χάντμπολ, είναι πρωτόγνωρα τα συναισθήματα και πραγματικά νιώθω ευλογημένος που ζω αυτή την ομάδα και φοράω αυτή τη φανέλα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλη αυτή η υγεία που υπάρχει σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού δεν είναι απλά πράγματα στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων. Πρώτα από όλα με τον ηγέτη μας τον Βαγγέλη τον Μαρινάκη, ο οποίος στηρίζει όλες τις προσπάθειες του ερασιτέχνη και φυσικά με τον Πρόεδρο μας, Μιχάλη Κουντούρη που έχει καταφέρει να λειτουργεί τον Ολυμπιακό, με έναν τρόπο πραγματικά ζηλευτό. Όλη η ομάδα γνωρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πρωτοστάτες για να μπορούμε εμείς να ζούμε αυτές τις επιτυχίες».
 
Ο πλέι μέικερ της ομάδας, Πέτρος Κανδύλας είπε: «Αυτό που ζήσαμε σήμερα ήταν κάτι μοναδικό, τόσο με την θετική αύρα όσο και με την αρνητική. Θα μείνω στα αγωνιστικά και στο γεγονός ότι η ομάδα μας από το πρώτο λεπτό έδειξε αποφασισμένη να πάρει αυτό το παιχνίδι. Ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι στη σειρά των τελικών. Ήμασταν συγκεντρωμένοι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και δίκαια κατακτήσαμε ακόμα ένα πρωτάθλημα. Ο κόσμος μας στα δυο παιχνίδια μέσα στο Ρέντη ήταν φανταστικός, μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν, με την συμβολή του να είναι κομβική».
 
Ο Ισπανός, δεξί ίντερ του Ολυμπιακού, Λουίς Φελίπε Ρέινα δήλωσε: «Ήταν μια μοναδική χρονιά. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, ήξερα ότι ερχόμουν σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά αυτό που συνάντησα ήταν μοναδικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια και μέσα από μια δύσκολη χρονιά φτάσαμε στους στόχους μας. Κατακτήσαμε και τους δυο τίτλους δείχνοντας ότι είμαστε καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».
 
Το πίβοτ της ομάδας, Ανδρέας Αραπακόπουλος δήλωσε: «Η ομάδα από την πρώτη της χρονιά κατέκτησε το νταμπλ και στόχος όλων μας ήταν να συνεχιστεί αυτό και φέτος. Σίγουρα είναι πιο δύσκολα να παραμείνεις στην κορυφή. Είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά με έναν άξιο αντίπαλο και καταφέραμε να φτάσουμε στο νταμπλ. Μετά από μια δύσκολη σειρά τελικών φτάσαμε στην κατάκτηση της κορυφής και πήραμε τον τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ. Αυτό που κρατάμε είναι ότι δουλέψαμε πάρα πολύ και η καλή μας άμυνα μας και το καθαρό μυαλό που είχαμε μας έδωσε το πρωτάθλημα. Ο κόσμος μας έπαιξε το δικό του ρόλο και μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στην κατάκτηση και των δυο τίτλων.