ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ξανά Πρωταθλητής και μέσα στο ΟΑΚΑ
Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης, έγραψε η ομάδα χάντμπολ του Θρύλου! Οι Πρωταθλητές διατήρησαν τα σκήπτρα τους, επικρατώντας με 28-21 της ΑΕΚ, στον τέταρτο τελικό της Handball Premier που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και με 3-1 νίκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» επέδειξαν τεράστια αποφασιστικότητα, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και σφράγισαν μια ακόμα μαγική χρονιά, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και για τη σεζόν 2018-2019. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.- «Όμιλος Ξυνή», έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του, μετρώντας τέσσερα τρόπαια σε ισάριθμες διεκδικήσεις εντός των συνόρων, δυο χρόνια μετά την ίδρυση του τμήματος. Στο ΟΑΚΑ,  σε ένα γήπεδο που δεν ενδείκνυται για χάντμπολ, ο τέταρτος τελικός ήταν επεισοδιακός και αμαυρώθηκε από τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών των γηπεδούχων. Αγωνιστική δράση υπήρχε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο ημίχρονο καθώς από το  6:15 του δευτέρου ημιχρόνου άρχισαν οι συνεχείς διακοπές, με ρίψη αντικειμένων αλλά και καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο, με αποκορύφωμα την είσοδο των «κιτρινόμαυρων» οπαδών, σε αυτόν, στο 22:47, με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε εκ νέου 45 λεπτά αργότερα και αφού πρώτα εκκενώθηκε το γήπεδο.
 
 
«6Χ6» σε όλα τα ομαδικά!
 
Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού διεύρυνε την κυριαρχία του σε όλα τα σπορ κατακτώντας και τα έξι πρωταθλήματα που διεκδίκησε στα ομαδικά αθλήματα, Βόλει Ανδρών και Γυναικών, Πόλο Ανδρών και Γυναικών, Χάντμπολ Ανδρών και Μπάσκετ Γυναικών μετρώντας και πέντε στα επτά κύπελλα Ελλάδας, επιδόσεις που για ακόμα μια χρονιά είναι αξεπέραστες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα σε ολόκληρη τη Ευρώπη!
 
Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο
 
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τζηρά στο 1:45 και ο Αραπακόπουλος έδωσε ξανά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», με 2-1 την ώρα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, μετά  την αποβολή του Ρέινα. Σχεδόν τέσσερα λεπτά κύλησαν χωρίς να μπει κάποιο γκολ, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει δυο μέσα σε είκοσι δευτερόλεπτα και να προηγείται με 4-1, στο 7:41. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του Γιώργου Ζαραβίνα, δεν άφησε τους γηπεδούχους να αναπτυχθούν επιθετικά, όπως φαίνεται και από τα μόλις δυο γκολ σε δέκα λεπτά. Την ίδια ώρα ο Τζηράς έφτασε τα τρία τέρματα στον αγώνα σημειώνοντας το 5-2. Καταιγιστικοί οι Πειραιώτες, συνέχισαν αποφασιστικά στον αγώνα, φτάνοντας στο 7-2, λίγο πριν τα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Την ώρα που η άμυνα του Ολυμπιακού, κρατάει χωρίς γκολ τους «κιτρινόμαυρους» για περισσότερα από δέκα αγωνιστικά λεπτά, ο Ρέινα προσθέτει ακόμα δυο τέρματα στο ενεργητικό των Πειραιωτών, για το 10-3, στο 20:07. Με τον Δημήτρη Τζηρά να πετυχαίνει τέσσερα γκολ και τους Σανίκη και Ρέινα από τρία, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 15-8 για τον Ολυμπιακό, που ήταν εμφανώς ανώτερος σε όλα τα επίπεδα.
 
Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό!
 
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αρκετές διακοπές, για ακόμα μια φορά, στον ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο συν οκτώ, με 18-10. Νέα διακοπή στο 6:15 του δεύτερου ημιχρόνου, σε ένα γήπεδο, όπως αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ακατάλληλο να διεξαχθεί αγώνας χάντμπολ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η κυριαρχία των «ερυθρολεύκων» ήταν αδιαμφισβήτητη, με τον Αραπακόπουλο να γράφει το 20-11, στο 9:25, πετυχαίνοντας δυο διαδοχικά τέρματα.  Για πρώτη φορά η διαφορά φτάνει στο συν δέκα για τον Ολυμπιακό, με τον Αραπακόπουλο να κλέβει την μπάλα και τον Τζηρά να φεύγει στον αιφνιδιασμό και να μην αστοχεί, μόνος σε κενή εστία, για το 23-13, στο 13:40. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα δεν έχασαν τη συγκέντρωση τους, με τον Τζηρά να είναι ασταμάτητος, να φτάνει τα επτά γκολ για το 25-16. Στο 22:47 του δεύτερου ημιχρόνου και με το σκορ στο 26-19 υπήρξε νέα διακοπή στον αγώνα, με ρίψη αντικειμένων αλλά και καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο , με τους φιλάθλους της ΑΕΚ να εισβάλουν σε αυτόν κινούμενοι απειλητικά προς τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι αποχώρησαν στα αποδυτήρια. Το γήπεδο εκκενώθηκε και περίπου 45 λεπτά αργότερα ο αγώνας συνεχίστηκε, με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το τελικό 28-21 να υπογράφει μια ακόμα μεγάλη Θρυλική επιτυχία. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Δημήτρης Τζηράς με οκτώ γκολ και ακολούθησαν ο Σανίκης με πέντε και ο Αραπακόπουλος με τέσσερα.
 
 

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 2-7, 3-10, 6-13, 8-15 (ημχ.) 10-17, 11-20, 14-23, 17-25, 19-27, 21-28

ΑΕΚ (Τρουπής): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 1, Νικολαΐδης, Γιάκομπσεν 2 Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 1, Μπάγιος, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής 3, Συγγάρης, Νταρσουλάντ, Αργυρού 1, Ροζαβόλγκι, Παλεβίτσιους 6, Βραζάλιτσα 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 8, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 1, Μούγιτς 1, Ρέινα 3, Κανδύλας 3, Σανίκης 5, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 4, Χάλαρης, Τσίλης 3.

Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 1/1-3/3