ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Περήφανη που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό»

Συγκίνηση, αλλά και υπερηφάνεια σκόρπισε η σημερινή εκπομπή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., που προβλήθηκε από το OSFP TV και μεταδόθηκε ταυτόχρονα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (Κανάλι Ένα 90,4).

Συγκίνηση για το «αντίο» της αρχηγού, Φιλιώς Μανωλιουδάκη που μετά από 12 χρόνια γεμάτα θριάμβους με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, ολοκλήρωσε την σπουδαία καριέρα της στις πισίνες και υπερηφάνεια για την κατάκτηση του 10ου πρωταθλήματος (6ου σερί) από την ομάδα πόλο γυναικών, ύστερα από μία συναρπαστική σειρά τελικών με τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης. Στο πλατό της «Μεγάλης μου αγάπης» εκτός από την εμβληματική αρχηγό φιλοξενήθηκαν επίσης,  οι Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου που μίλησαν για την αγωνιστική περίοδο, στην οποία μεταξύ των άλλων οι ερυθρόλευκες έφτασαν έως τον τελικό της Ευρωλίγκας.

Κλείνοντας η εκπομπή η Φιλιώ Μανωλιουδάκη έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού λέγοντας: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού, το οποίο δεν μπορεί να αποτυπώσει εξ ολοκλήρου τα συναισθήματα που ένιωσα την Πέμπτη. Νιώθω τυχερή και υπερήφανη που το όνειρο που είχα ως παιδί να παίξω στον Ολυμπιακό έγινε πραγματικότητα. Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Τέλος να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες μας που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις υποχρεώσεις τους»

Όπως κάθε εβδομάδα στη διάρκεια της «Μεγάλης μου αγάπης» μεταδόθηκαν νέα από τις ομάδες και τις Ακαδημίες του συλλόγου, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων  στο OSFP TV και στα social media της εκπομπής.

Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεων που έγιναν στη «Μεγάλη μου αγάπη»:

Φιλιώ Μανωλιουδάκη

 Για την ανατροπή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ξέραμε ότι αν πιάσουμε τα στάνταρ μας σαν ομάδα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στον 4ο τελικό ήμασταν σίγουρες ότι θα κερδίσουμε. Ο κόσμος μας έδωσε το έξτρα κίνητρο, ήταν σαν να παίζαμε σπίτι μας. Μας μίλησε ο Πρόεδρος και μας είπε πιστεύω σε εσάς, χαλαρώσαμε και αυτό βγήκε στον αγώνα. Είμαστε πάρα πολλά χρόνια μαζί και η χημεία που υπάρχει μεταξύ μας βγαίνει». 

Για την απόφαση της να σταματήσει: «Θα μου λείψει σίγουρα στην καθημερινότητα μου το πόλο, θα ζηλέψω κάποια παιχνίδια, αλλά από κει και πέρα δεν ξέρω αν θα κρατηθώ και πολύ μακριά. Δεν νιώθω βετεράνος. Μέσα στο καλοκαίρι θα το συνειδητοποιήσω σίγουρα περισσότερο. Την απόφαση την πήρα το προηγούμενο καλοκαίρι και φεύγω γεμάτη, Δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ καλύτερο τελείωμα στην καριέρα μου. Όταν είδα το πανό που έφτιαξαν οι φίλαθλοι μας, έκλαιγα με λυγμούς, ήταν πάρα πολύ δυνατό συναίσθημα. Νιώθω περήφανη που αγωνίστηκα σε αυτό το σύλλογο και έκανα το όνειρο μου σαν παιδάκι πραγματικότητα».

Για τον κόσμο: «Είναι άλλη η ευχαρίστηση να παίζεις με γεμάτο γήπεδο και αξίζει στους αθλητές αυτού του συλλόγου αυτό που ζούνε. Είναι μοναδική η ατμόσφαιρα που δημιουργούν, δεν την συναντάς αλλού.  Βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας και εντός και εκτός έδρας. Ο κόσμος είναι η δύναμη και η έμπνευση μας. Φέτος πιστεύω θα έχουμε και ρεκόρ στα εγγεγραμμένα μέλη και φιλάθλους. Τους ανήκει το μεγαλύτερο μέρος των επιτυχιών του συλλόγου».

Για την οικογένεια του Ολυμπιακού: «Είναι μοναδικό αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό, όλοι οι αθλητές παρακολουθούν τις προσπάθειες των υπόλοιπων αθλημάτων και πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια, της οποίας είναι τιμή μας να αποτελούμε μέλη».

 

Ελευθερία Πλευρίτου

Για την ανωτερότητα του Ολυμπιακού: «Παίξαμε δεκατρείς φορές φέτος κόντρα στη Βουλιαγμένη και μας κέρδισαν μόνο τις τρεις και είχαμε και μια ισοπαλία. Στο κύπελλο δεν ήταν η μέρα μας αλλά σε όλη τη χρονιά δείξαμε ότι είμαστε καλύτερες. Η βάση της ομάδας ήταν πολύ δυνατή. Δείξαμε το μέταλλο μας και πανηγυρίσαμε στο τέλος το πρωτάθλημα».

Για την αρχηγό Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Είμαστε 8 χρόνια στον Ολυμπιακό και ήταν από τις καλύτερες αρχηγούς που έχουμε ζήσει στην μέχρι τώρα καριέρα μας. Μας ενέπνεε και μας οδηγούσε, είχε ψυχή και ήταν κοντά με όλες μικρές και μεγάλες. Τα λόγια δεν εκφράζουν τα συναισθήματα μας. Ξέραμε ότι θα σταματήσει αλλά δεν το συνειδητοποιούσαμε. Πριν από τα δύσκολα παιχνίδια πάντα μας μίλαγε και μας οδηγούσε».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Μετά τον 3ο τελικό ξέραμε ότι δεν έχουμε άλλη ευκαιρία να το διορθώσουμε. Δεν είχαμε περιθώριο λάθους και ήμασταν σίγουρες ότι θα κερδίσουμε. Παίξαμε πάρα πολύ καλά και πήραμε τη νίκη. Κάναμε την ανατροπή και πήραμε τον τίτλο μέσα στο σπίτι μας, στο καλύτερο φινάλε της χρονιάς».

Για τα πέναλτι: «Τα πέναλτι φαίνονται πολύ εύκολα αλλά δεν είναι εύκολα. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Έχεις πιθανότητες να μπει, να πάει δοκάρι, να αποκρούσει ο τερματοφύλακας ή να βγει άουτ. Όταν χάνεις ένα πέναλτι που κρίνει πολλά αισθάνεσαι άσχημα και η στήριξη που έχεις από τους συναθλητές σου είναι πολύ σημαντική για να συνεχίσεις και να εκτελέσεις εκ νέου κρίσιμο πέναλτι. Αν νιώθεις έτοιμη το παίρνεις και εκτελείς».

 

Μαργαρίτα Πλευρίτου

Για την Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Η Φιλιώ ήταν από τα πρώτα άτομα που γνώρισα όταν ήρθαμε στον Ολυμπιακό και έχω πάρα πολλά πράγματα να θυμάμαι. Την ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα έχουμε ζήσει. Ήταν αρχηγός που σε ενέπνεε. Στο πρώτο πρωτάθλημα που πήραμε είχαμε μαζευτεί όλες μαζί και ξεκίνησε η Φιλιώ να μιλάει και είχαμε πλαντάξει όλες στο κλάμα. Ξέρει πως να σε κάνει να τα δώσεις όλα».

Για το πρωτάθλημα: «Το ξέραμε ότι θα το γυρίσουμε, μας βοήθησε και ο κόσμος που το πίστεψε και μας έδωσε τεράστια ώθηση. Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο αν θα πάει κάτι στραβά. Στον Λαιμό δεν είχαμε άγχος. Βλέπαμε στα μάτια μας τη σιγουριά της νίκης και την αυτοπεποίθηση. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και το κάναμε».

Για την οικογένεια του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια. Οι αθλητές πηγαίνουν και στα άλλα αθλήματα κάτι ξεχωριστό που δεν το συναντάς εύκολα. Εμείς στον τελικό αγωνιστήκαμε μπροστά στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι μεγάλη μας τιμή και στον Πρόεδρο μας, Μιχάλη Κουντούρη. Βρίσκονται δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και μας στηρίζουν έμπρακτα, φροντίζοντας να μην μας λείψει τίποτα»

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στην παρουσίαση της εκπομπής βρίσκονται κάθε Δευτέρα (15:00 – 17:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς,  Σταύρος Ζαζάνης και Σεβαστή Βρακατσέλη κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 20 Μαΐου 2019.

 

Video

Μεγάλη μου Αγάπη! (20/05/2019)