ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η συνέντευξη Τύπου του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του 20oυ Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους προπονητές και τις αρχηγούς του Ολυμπιακού, της Νίκης Λευκάδας, της Δάφνης Αγίου Δημητρίου και του Παναθηναϊκού, να παρευρίσκονται σε αυτήν. Το «παρών» έδωσαν και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Β’ Αντιπρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης και ο Δήμαρχος των Χανίων, Τάσος Ράμβουκας.

Ο προπονητής του Θρύλου, Γιώργος Παντελάκης και η αρχηγός, Εβίνα Σταμάτη, μίλησαν για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, τόνισε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο Χανίων γι την φιλοξενία. Ως τώρα είναι πάρα πολύ καλή εικόνα που έχουμε και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει έτσι. Από εκεί και πέρα για εμάς σαν ομάδα ο στόχος μας είνα η κατάκτηση του Κυπέλλου. Εχουμε τον θεωρητικό τίτλο του φαβορί και είναι κάτι που πρέπει να το αποδείξουμε με τη συνέπειά μας και τον σεβασμό μας προς όλους τους αντιπάλους.

Σκοπός της ομάδας είναι να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και ένα καλό θέαμα γιατί όποτε βρίσκουμε την ευκαιρία εμείς που πρεσβεύουμε το γυναικείο μπάσκετ θα πρέπει πέρα απο το αποτέλεσμα, είναι το θέαμα να είναι ελκυστικό για τον κόσμο που το βλέπει. Από τη στιγμή που θα έχουμε την ευκαιρία να το δείξουμε αυτό σε πάρα πολύ κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε. από εκεί και πέρα συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. εμείς οι προπονητές θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι με την συμπεριφορά μας μέσα και έξω από το γήπεδο, θεωρώ ότι θα γίνουν πάρα πολύ καλά παιχνίδια και ο κόσμος θα ευχαριστηθεί θέαμα».

Η αρχηγός του Θρύλου από την μεριά της είπε: «Αρχικά να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου τον δήμο των Χανίων. Για την ομάδα μας είναι η τέταρτη συμμετοχή σε διοργάνωση Final 4. Ηρθαμε να εκπληρώσουμε έναν από τους στόχους μας της χρονιάς, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Στον αυριανό ημιτελικό Τόσο εμείς, τόσο ο Παναθηναϊκός, θα παλέψουμε για την πρόκριση. Εμείς από την μεριά μας αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο, δηλαδη με σοβαρότητα και αυτό θα κάνουμε και αύριο. Ευχομαι να γίνουν όμορφα παιχνίδια μέσα σε αθλητικά πλαίσια πάντα και να αντιμετωπισθεί αυτός ο θεσμός ως γιορτή γιατί προσωπικά θεωρώ ότι θα είναι κέρδος για όλους μας αν και έστω ένα παιδί από αυτά που θα έρθουν να μας δει αύριο θα θελήσει να αγωνιστεί με το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα».

Για τα κορίτσια των Χανίων που θα έρθουν να δουν από κοντά το παιχνίδι, η αρχηγός του Θρύλου είπε: «Αυτό που θα έλεγα είναι ότι ο αθλητισμός είναι και πρέπει να είναι γιορτή, ανεξάρτητα από την διοργάνωση. Δυστυχώς εμείς είμαστε πίσω σαν Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι. Παρόλα αυτά ο αθλητισμό δημιουργεί αξίες, ο αθλητισμός ενώνει, είναι χαρά, είναι υγεία, οικογένεια και μόνο θετικά μπορεί να σου προσφέρει ο αθλητισμός και ελπίζω ότι μετά από αυτή την διοργάνωση να είναι ένα κίνητρο για όλα τα παιδιά, αγόρια και κοριτσια για να ασχοληθούνε με τον αθλητισμό».

Παράλληλα αναφέρθηκε και για το γεγονός ότι έχει ήδη 3 νταμπλ στον Ολυμπιακό και νωρίτερα άλλα δύο στο Ελληνικό, δηλώνοντας πως: «Για εμας είναι ένα παραπάνω κίνητρο, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί αυτό από μόνο του σημαίνει ότι ο πήχης ανεβαίνει και για την κάθε παίκτρια ξεχωριστά αλλά και για τον ίδιο τον σύλλογο». Τέλος και απαντώντας στην ίδια ερώτηση με τη παίκτριά της, ο Γιώργος Παντελάκης είπε: «εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής και ούτε ξεκινάει η χρονιά και θα λέω "ωραία ξεκινάει η χρονιά και έλα να πάρουμε έναν τίτλο". Εξάλλου και στα προηγούμενα χρόνια ήμουν στην ομάδα από ένα διαφορετικό πόστο. Είχα μία συμμετοχή και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες και ήταν διαφορετική η συμμετοχή μου. Η χρονιά ξεκινάει και βάζουμε τους στόχους, προσπαθούμε κάθε μέρα για να τους επιτύχουμε, οπότε για μένα είναι κάτι πολύ διαφορετικό, το οποίο είναι κάτι που θα το σκεφτώ όταν θα τελειώσει η σεζόν για να δούμε τι έχουμε κάνει στο τέλος, οπότε αυτό ανήκει στο παρελθόν κοιτάμε στο μέλλον και προχωράμε».