Skip to main content
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2025-2026: 29683
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2025-2026: 114564

30 March 2026

Στις 25 και 26 Μαρτίου 2024, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. συμμετείχε στο τελευταίο διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ESMIS, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Κατά την πρώτη ημέρα, οι εταίροι παρουσίασαν την πορεία υλοποίησης του έργου ανά οργανισμό, ενώ έγινε αναλυτική παρουσίαση των καλών πρακτικών και των δυσκολιών που εντοπίστηκαν σε κάθε χώρα. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα τελικά στάδια ολοκλήρωσης του προγράμματος, καθώς και η στρατηγική για τη συνέχιση και βιωσιμότητα της πλατφόρμας ESMIS μετά τη λήξη του έργου.

Στις 26 Μαρτίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου EFISport, παρουσιάστηκαν συνοπτικά τα αποτελέσματα του προγράμματος. Η πλατφόρμα ESMIS αναδείχθηκε ως ένα εργαλείο που υποστηρίζει οργανισμούς στην προώθηση και υιοθέτηση καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η διοργάνωση συγκέντρωσε φορείς από διαφορετικούς κλάδους, όπως αθλητικούς οργανισμούς (ενδεικτικά η FC Barcelona), δημόσιους φορείς, ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και εταιρείες στους τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν οι βασικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι εταίροι σε κάθε χώρα κατά την υλοποίηση του προγράμματος. Οι προκλήσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, την ενεργειακή αναβάθμιση και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών.

Η συμμετοχή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στο πρόγραμμα ESMIS επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στην προώθηση βιώσιμων και καινοτόμων πρακτικών στον αθλητισμό, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη σύγχρονων και αποδοτικών αθλητικών υποδομών.