ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε ξανά»

Οι δηλώσεις του προπονητή και των αθλητριών της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη (87-83) επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στον τρίτο τελικό και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1.

Θάνος Νίκλας: «Σίγουρα, το μυαλό μας μετά τη νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού χαλάρωσε, ενδεχομένως να πιστεύαμε ότι έχουμε κερδίσει. Είχα πει, ότι ο Παναθηναϊκός θα έρθει να παλέψει στο 100%. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε, είχε εκπληκτική ευστοχία ο Παναθηναϊκός, τα έβαλε όλα στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που δουλεύουμε τόσο καιρό, είναι ο χαρακτήρας μας, η προσωπικότητα μας, ξέραμε ότι είμαστε καλύτεροι. Όσο κι αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός, ξέραμε ότι θα το γυρίσουμε, το πιστεύαμε, ξέραμε ότι θα δημιουργήσουμε πάλι πρόβλημα στο μυαλό τους, ξέραμε ότι θα τα χάσουν, γιατί στο μυαλό τους έχουν ότι δεν παίζει η Ριντ και όχι τι μπορούν να κάνουν. Εμείς δεν παραπονεθήκαμε ποτέ για την απουσία της Σταμάτη, για την Στραουτμάνε. Αυτός είναι ο αθλητισμός, πρέπει να κοιτάς μπροστά. Ακόμα και να χάναμε σήμερα, είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν τα κορίτσια, γιατί έμειναν στο πλάνο, αλλάξαμε πράγματα, παλέψαμε και στο τέλος η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε για άλλη μια φορά».

Εβίνα Σταμάτη: «Είναι τόσο διαφορετικό, αλλά εξίσου έντονο, να παρακολουθείς ένα τέτοιο παιχνίδι από τον πάγκο. Όταν είσαι παίκτης, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κοιτάς κάθε φάση ξεχωριστά. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Να μην επιτρέπεις στα συναισθήματα σου να σε επηρεάζουν. Τουλάχιστον έτσι πράττω εγώ. Σήμερα, ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα και ευχαριστώ τις συμπαίκτριες μου για αυτό. Το έζησα σε όλες τις πτυχές του! Ήμουν σίγουρη, όμως, ακόμα και στο -20, πως θα γίνει η ανατροπή! Γιατί τα κορίτσια έχουν μέταλλο πρωταθλητή και το απέδειξαν».

Μέγκαν Γκούσταφσον: «Είμαστε τόσο χαρούμενες που πήραμε τη νίκη και είμαστε οι πρωταθλήτριες Ελλάδας! Μείναμε μαζί, ενωμένες, όταν το ματς ήταν δύσκολο και αυτό ήταν που είχε τη μεγαλύτερη σημασία».

Αγγελική Νικολοπούλου: «Η αλήθεια είναι ότι φέτος, μπορώ να πω ότι δεν ξεκινάμε ποτέ καλά, σε όλα τα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, μένουμε συγκεντρωμένες για 40 λεπτά και παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Φέτος, ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με στόχο να περάσουμε στην EuroLeague και περάσαμε. Πήραμε μία νίκη, όμως σταθήκαμε αξιόμαχα γενικότερα. Δυστυχώς, απωλέσαμε τον τίτλο του Κυπέλλου, κάτι άσχημο για εμάς, για αυτό ήταν μονόδρομος να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε άσχημα σήμερα, όμως δεν τα παρατήσαμε, πήραμε πολύ ενέργεια από τον κόσμο μας, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ και καταφέραμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Ο κόουτς ήταν ήρεμος στο ημίχρονο, είναι ένας προπονητής που ξέρει τι αθλήτριες έχει, ξέρει ότι μπορούμε να αποδώσουμε μέσα στο γήπεδο. Μας είπε να ηρεμήσουμε, ότι το έχουμε και αυτό έγινε».

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Ακόμα ένας τίτλος για την ομάδα μας και είμαστε πολύ περήφανες και χαρούμενες για αυτό. Βρεθήκαμε να χάνουμε με -20 πόντους, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε, γιατί έχουμε την ψυχή και την καρδιά του πρωταθλητή. Ποτέ δεν τα παρατάμε. Παλεύουμε πάντα, ως το τέλος! Σε μια δύσκολη χρόνια με πολλές αλλαγές και τραυματισμούς, αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα».

Άινα Αγιούσο: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το πρωτάθλημα. Το αξίζαμε. Δουλέψαμε σκληρά όλους αυτούς τους μήνες, τα δίναμε όλα σε κάθε παιχνίδι. Ήταν ένα σκληρό ματς σήμερα, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά, είχε πολύ καλά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν το βάλαμε κάτω. Στο δεύτερο ημίχρονο, σφίξαμε την άμυνα μας, κάναμε μια τεράστια ανατροπή. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για αυτό που ζήσαμε σήμερα, μας βοήθησαν πολύ».

Ελένη Σύρρα: «Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριες μου, συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο. Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα, ήταν μια ομαδική προσπάθεια. Για να πετύχεις μεγάλες ανατροπές, όπως αυτή που κάναμε σήμερα, χρειάζεσαι ομαδικότητα, ενότητα. Αυτό είχαμε σήμερα. Και αυτό είχαμε όλη τη χρονιά. Η απώλεια του Κυπέλλου μας πείσμωσε, ήταν μια άτυχη στιγμή. Ξέραμε τι αξίζουμε, ξέραμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και ήταν μονόδρομος η κατάκτηση του πρωταθλήματος! Μπορεί να αγχώσαμε λίγο τον κόσμο μας σήμερα, όμως δεν τα παρατήσαμε. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε και το κάναμε. Θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η ανατροπή και αυτό το πρωτάθλημα, το δεύτερο μου στον Ολυμπιακό, στη δεύτερη μου χρονιά. Μια δύσκολη χρονιά, με πολλά ταξίδια στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενη, είμαι περήφανη που ανήκω σε αυτό τον τεράστιο σύλλογο».

Ιωάννα Δίελα: «Μεγάλη ανατροπή και ένα ακόμα πρωτάθλημα! Ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς επετεύχθη. Είμαστε πολύ χαρούμενες για όλο αυτό. Μπορεί να ήταν για τον κόσμο, αλλά και για εμάς, αγχωτικό το ματς, όπως εξελίχθηκε, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, μείναμε στο παιχνίδι και τα καταφέραμε! Είναι το έβδομο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό τον τίτλο».