ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Η κοπή της πίτας των Ακαδημιών του Θρύλου!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και σε εορταστικό κλίμα, το μεσημέρι της Κυριακής (8/1) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» ήταν κατάμεστη αφού παρευρέθηκαν περισσότερα από 1000 άτομα, με τους αθλητές και τους υπεύθυνους όλων των «ερυθρόλευκων» τμημάτων να ανταμώνουν και πάλι σε ένα κοινό εορταστικό γεγονός μετά από τρία χρόνια. Από πλευράς Διοίκησης του Ολυμπιακού, το παρών έδωσαν ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Υδραίος και το μέλος του Δ.Σ. και Γρηγόρης Δέδες. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, η Πρόεδρος του ΣΕΦ, κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη, όλοι οι έφοροι των τμημάτων για την προσφορά τους στο σύλλογο και οι αθλητές που ξεχώρισαν την περσινή χρονιά. Παράλληλα τιμήθηκε ο κ. Αντώνης Γλύκας για την προσφορά στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.  Ο εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΑΛΦΑ, βράβευσε τις Ακαδημίες του Θρύλου, με τον  Διευθυντή Επικοινωνίας και Αθλητικού Τομέα κ. Γλύκα να παραδίδει το κύπελλο.  

Ο Διευθυντής των Ακαδημιών και επιμελητής της εκδήλωσης, κ. Μανώλης Τσιρογιάννης, κατά την εισαγωγή τόνισε τα εξής: «Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας με Ακαδημίες σε 17 διαφορετικά αθλήματα και πάνω από 2000 αθλητές. Εμείς συνεχίζουμε πάντα με το μότο «Πρώτα αθλητές και μετά Πρωταθλητές», επενδύοντας στο μέλλον του συλλόγου, τόσο με την πλαισίωση κορυφαίου προσωπικού δυναμικού, όσο και με την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος μας στηρίζει σε κάθε βήμα και είναι δίπλα μας στη υλοποίηση του πλάνου που έχουμε θέσει εδώ και χρόνια.» 

Από την κεντρική πίτα το φλουρί κέρδισε η Ακαδημία Χάντμπολ, ενώ, στη συνέχεια, στα κομμάτια που έλαβαν οι αθλητές του κάθε τμήματος, αναδείχθηκε και από ένας τυχερός νίκητής που έλαβε ξεχωριστά δώρα.

Δίπλα στα παιδιά των Ακαδημιών, με ενεργό ρόλο βρέθηκαν και αθλητές από τα αγωνιστικά τμήματα του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανέλαβαν να απονείμουν τα βραβεία στους μικρούς που ξεχώρισαν την περσινή χρονιά με την κλήση τους στις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες. Πιο αναλυτικά:

Από την Ακαδημία Βόλεϊ, ο Δημοσθένη Λινάρδος της ανδρικής ομάδας βράβευσε τους εξής: Ματέο Χασμπαλα, Απόστολος Πετσιας, Αγγελίνα Συριστατίδη, Παρασκευή Ζαφειρίου, Ευριδίκη Ελευθεριάδου, ενώ απουσίαζε η Βάλια Δαγρέ

Από την Ακαδημία Υδατοσφαίρισης, οι Γιώργος Δερβίσης και Κωνσταντίνος Γεννηδουνιά των ανδρών και οι Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου από τις γυναίκες, βράβευσαν του εξής:
Δέσποινα Δρακωτού, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Κασιανα Μαργαρίτη, Μαρία Παπαδοπούλου, Χριστίνα Σιούτη, Στεφανία Σάντα, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά, Νεφέλη Χαλδαίου και Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος.

Από την Ακαδημία Χάντμπολ, ο Πέτρος Κανδύλας και ο Κώστας Κοτανίδης της ομάδας των ανδρών βράβευσαν τους εξής:
Πέτρος Βαμβακάρης, Κωνσταντίνος Κουτουλογένης, Τριαντάφυλος Προκοπίου, Μιχάλης Ρούσος

Από την Ακαδημία Κολύμβησης, από τους Παπαδόπουλο και Παπαϊωάννου βραβεύτηκαν οι:
Άννα Βλάχου, Δημήτρης Γκέλης, Χαράλαμπος Δρόσος και Βασίλης Σοφικίτης

Από την Ακαδημία Μπάσκετ Κοριτσιών, η αρχηγός της Γυναικείας ομάδας, Εβίτα Σταμάτη βράβευσε την Χρυσή Γκουζέλου

Από την Ακαδημία Πινγκ Πονγκ,  οι αρχηγοί των αγωνιστικών τμημάτων, Τάσος Ρηνιώτης και Αλίκη Κιούφη βράβευσαν του εξής:
Σωκράτης Γιαννούτσος, Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και Μαλαματένια Παπαδημητρίου

Από την Ακαδημία Κωπηλασίας, ο έφορος των Ναυταθλητικών τμημάτων, Σωτήρης Τσαταλιός βράβευσε τους εξής:
Μαγδαληνή Δράκου και Γαβριέλα Λιόλιου

Από την Ακαδημία Ιστιοπλοϊας, ο πανελληνιονίκης Αντώνης Τσότρας βράβευσε τους εξης:
Γιώργος Γκιζαριώτης και Ηλίας Τσαταλιός

Από την Ακαδημία Ξιφασκίας, το βραβείο της απούσας Αναστασίας Φραγκοπούλου παρέλαβε η συμπαίκτριά της Άννα Δούκα.